علي تقوي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: با هدف بستر سازي براي افزايش گردشگر داخلي و خارجي و استفاده حداكثري از فرصت ثبت قنات قصبه گناباد در فهرست آثار جهاني يونسكو، تاكنون بيش از 80 كوچه باغ در اين شهر شناسايي شده و زيباسازي و احياي آنها به صورت سنتي و قديمي در دستور كار قرار گرفته است.
وي اظهار كرد: شهر گناباد در قديم داراي كوچه باغهايي با مناظر زيبا بود كه در فرآيند توسعه شهري بخش اعظم آن دستخوش ساخت و ساز قرار گرفته و تخريب شده است.
وي گفت: شهرداري با توجه به هويت معماري اين شهر طرحي پايه اي و كاربردي براي ايجاد بستر مناسب در زمينه توسعه صنعت گردشگري را در دستور كار قرار داده است.
تقوي افزود: حدود 100 هكتار از اراضي شهر گناباد شامل مناطق پاياب قنات قصبه، پيرعلي، پاياب قنات ده و بولوار امام حسين (ع) تا بلوار پاسداران براي اجراي طرح احياي كوچه باغ ها مناسب مي باشد.
وي نبود كمربندي را از مشكلهاي اصلي گناباد ذكر كرد و گفت: به دليل نبود كمربندي وسايل نقليه سنگين براي عبور از گناباد و عزيمت به ديگر نقاط مجبور به عبور از داخل شهر و بولوار عدالت هستند كه اين امر مشكلات و نارضايتي هاي بسيار براي ساكنين شهر بوجود آورده است.
وي اظهار كرد: براي اجراي طرح كمربندي از كنارگذر ميدان امام رضا (ع) تا ابتداي جاده بجستان 150 ميليارد ريال مورد نياز است.
شهردار گناباد با بيان اينكه طرح احداث كمربندي در شهر گناباد در شوراي ترافيك استان خراسان رضوي در حال بررسي است، خواستار توجه بيشتر مسئولان ذيربط به تسريع در تصويب و اختصاص اعتبار مناسب براي اجراي اين طرح شد.
قنات قصبه از 2500 سال قبل و در زمان هخامنشيان براي تامين آب شرب در منطقه گناباد ايجاد شده و همچنان در تامين آب اين منطقه نقش آفرين است.
به دنبال بازديد كارشناسان سازمان يونسكو و كسب موافقت نخست براي ثبت قنات قصبه گناباد در فهرست آثار جهاني اين سازمان در سال گذشته، مراحل ثبت اين اثر در حال اتمام است و در نيمه نخست سالجاري اين مهم محقق مي شود.
قنات قصبه گناباد از نظر موقعيت و قدمت يكي از بهترين مكانهاي گردشگري اين شهر محسوب مي شود و هر سال گردشگران بسيار به خود جذب مي كند.
اين قنات از جنبه هاي گوناگون به ويژه فناوري، مديريتي، فرهنگ عامه و مناظر طبيعي مي تواند از جمله مهمترين جاذبه هاي گردشگري استان و كشور باشد.
شهرستان 80 هزار نفري گناباد در 287 كيلومتري جنوب مشهد قرار دارد.
2095/7545/ 6053
تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۲
گناباد- ايرنا- شهردار گناباد گفت: در راستاي ثبت قنات قصبه گناباد در فهرست آثار جهاني يونسكو، اجراي طرح احياي كوچه باغهاي اين شهر به عنوان بستر ساز و تكميل كننده فرآيند جذب گردشگر براي اين اثر در دستور كار قرار دارد.