تهران- ايرنا- سريال رمضاني شبكه دوم سيما به نام «برادر» موضوع اختلاف نظر پدر و پسري را با چاشني پرداختن به يكي از موضوعات روز به تصوير مي كشد.

سريال رمضاني برادر به كارگرداني جواد افشار و تهيه كنندگي نعمت چگيني كه هر شب از شبكه دو سيما پخش مي شود، زندگي خانواده اي مذهبي با پدري تاجر و دو پسر هر كدام با ديدگاه ها و ارزش هاي مختلف را روايت مي كند.
هر چند آرش قادري به عنوان نويسنده اين سريال موضوع قاچاق برنج هاي خارجي را دستمايه قرار داده است؛ همزمان به بروز تغييرات بنيادين در روابط خانوادگي و اجتماعي جامعه امروز نيز مي پردازد.
جواد افشار كه پاييز و زمستان گذشته با سريال بيش از يكصد قسمتي كيميا ميهمان خانه هاي مردم بود، به زودي به شبكه دو بازگشت و سريال برادر را براي نمايش در رمضان 95 ساخت.
شايد يكي از مهم ترين انتقادات به اين سريال استفاده كامل از هنرپيشه هاي سريال كيميا باشد و از جمع حدود 50 نفري بازيگران اصلي سريال كيميا فقط يكي دو نفر در اين سريال حضور ندارند و بقيه همان بازيگراني هستند كه بيش از دو سال در زمان ساخت سريال كيميا با افشار همكاري كردند.
غير از اين روايت زندگي حاج كاظم پهلوان به عنوان قهرمان اين سريال روايت تازه اي نيست، ماجرايي كه شايد بارها از تلويزيون ايران پخش شده است.
پدر مذهبي و متعهد به اجتماع و پسري كه دنبال زندگي جديد و پول بيشتر و در نهايت يك منجي كه در اين سريال از اعضاي خانواده و پسر ديگر حاج كاظم انتخاب شده است.
اما همزمان نمي توان از بازي خوب چند بازيگر اصلي سريال گذر كرد، حسين ياري كه بعد از مدتي به تلويزيون بازگشته است و حسن پورشيرازي كه معمولا در اجراي نقش هايش از جان مايه مي گذارد و به نوعي اين بازي ها بار سنگين سريال را بر دوش كشيده اند.
قدرت الله صلح ميرزايي كارگردان در مورد سريال برادر به خبرنگار حوزه صداوسيماي ايرنا گفت: در كل اين سريال مفهوم خوبي را بيان مي كند و تا حدي توانسته مخاطب را با خود همراه كند؛ ولي تاكيد بيش از حد روي قاچاق برنج دارد كه مي توانست كمتر از اينها باشد.
وي در مورد بازي ها در اين سريال گفت: بازي حسين ياري خيلي خوب است هر چند مي توانست زودتر وارد قصه شود و روال را دنبال كند، بازي حسن پورشيرازي نيز قابل قبول است.
كارگردان سريال «رخصت» با اشاره به موضوع سريال برادر گفت: در بعضي جاها تضاد فكري كه در خانواده هاي امروز وجود دارد به خوبي در اين سريال پرداخت شده است؛ جواني كه دنبال ايده ال خود است و پدرش ديدگاه سنتي و خدمت بودن به مردم دارد و اين تناقض هاي فكري در نسل جديد ديده مي شود.
وي افزود: رسانه بايد سريال هايي توليد كند كه با زندگي مردم زياد فاصله نداشته باشد اما مثلا در همين سريال به ذهن مي رسد چرا بايد بين شخصيت هاي دو فرزند خانواده اين اندازه اختلاف وجود داشته باشد و به همين دليل شخصيت پردازي ها از جهاتي ضعف دارد.
صلح ميرزايي در پاسخ به اين سوال كه آيا پرداختن به سوژه اي تكراري در اين سريال نقطه ضعفي محسوب نمي شود نيز گفت: اول اينكه به موضوع قاچاق برنج بسيار سطحي نگاه شده است و سكانس هاي مربوط به آن بسيار زياد است، اما در كل سوژه هاي مشابه در سريال سازي قابل قبول است به شرطي كه نويسنده و كارگردان ديدگاه نويي داشته باشند.
او در اين مورد كه آيا سريال برادر براي پخش در ماه مبارك رمضان مناسب بوده يا خير نيز گفت: كلا در سريال هاي مناسبتي در سطح شعار به مناسبت نگاه مي شود و تاثيرگذاري ماه رمضان در آن سريال نقشي ندارد و فقط سطحي به مناسبت ها نگاه مي شود و عميق نيست. مثلا مي توانيم ببينيم ماه رمضان چه تاثيري در تحولات شخصيت مي تواند پديد آورد و از اين منظر داستان را روايت كنيم.
سريال برادر از ابتداي ماه مبارك رمضان هر شب بعد از افطار و حوالي ساعت 21:30 تا قبل از خبر 22:30 از شبكه دوم سيما پخش مي شود.
حسن پورشيرازي، حسين ياري، پوريا پورسرخ، سوگل طهماسبي، سهيلا رضوي، كاظم بلوچي، گلاره عباسي و كاوه خداشناس در آن بازي مي كنند.
برادر داستان زندگي حاج كاظم پهلوان تاجر قديمي و كهنه كار برنج در بازار برنج تهران و دو پسرش است كه هر كدام دغدغه هاي ذهني اين روزهاي خود را دارند و در برزخ خوب و بدها دست و پا مي زنند...
فراهنگ**9157 1568