تهران – ایرنا – دونالد ترامپ نامزد میلیاردر و جنجالی جمهوریخواهان، از فضای ایجاد شده علیه مسلمانان به دلیل حوادث تروریستی اخیر در اروپا و آمریكا استفاده می كند تا بتواند آرای خود را میان كسانی كه احساسات ضد اسلامی دارند، بالا ببرد.

اقدام گروه تروریستی داعش كه به عقیده بسیاری از كارشناسان و صاحب نظران مسایل امنیتی و سیاسی كه به دست خود غربی ها و با همكاری برخی حكومت های مرتجع منطقه شكل گرفته، موجی از احساسات ضد مسلمانان را در میان شهروندان اروپایی و غربی ایجاد كرده است.
رسانه های اروپایی و غربی در اقدامی هماهنگ به جای استفاده از گروهی تروریستی از عنوان 'حكومت اسلامی ' یاد می كنند تا بدین وسیله ذهن شهروندان خود را نسبت به اسلام و مسلمانان مخدوش كنند.
به نظر می رسد كه تیم مشاوران دونالد ترامپ با استفاده از نظرسنجی های صورت گرفته در آمریكا و برخی كشورهای اروپایی كه اقدامات داعش باعث ایجاد رعب و وحشت در میان شهروندان غربی شده است، برای جلب آرای بیشتر رای دهندگان در آمریكا تلاش می كنند.
از همین رو ترامپ در اظهاراتی جنجالی 'جلوگیری از ورود مسلمانان به خاك آمریكا' را بیان كرد و و بعد از حادثه اخیر در اورلاندو، 'بحث بازرسی از مساجد در آمریكا' را عنوان كرد، به این دلیل كه فكر می كند، این نوع موضع گیریها آرای شهروندانی كه از ذهنیت منفی نسبت به مسلمانان برخوردار هستند، را مجاب می كند كه به حمایت و طرفداری از وی روی بیاورند.
هر چند كه مقام های كاخ سفید، هیلاری كلینتون رقیب انتخاباتی ترامپ و حتی برخی از هم حزبی های او از جمله پل رایان رئیس مجلس نمایندگان و رئیس كنواسیون حزبی، این گونه اظهارات جنجالی را محكوم می كنند، اما نباید این نكته را نادیده گرفت كه این گونه مخالفت ها با اظهارات جنجالی ترامپ تنها در راستای حفظ آرمان، ' آزادی عقیده و بیان است كه آمریكایی ها مدعی اند بیشتر از هر كشوری به آن پایبند هستند.
دونالد ترامپ، در آذر ماه سال 94 در جریان یك سخنرانی و بعد از تیراندازی در كالیفرنیا كه توسط یك زن و مرد مسلمان انجام شد، 'ممنوعیت كامل ورود مسلمانان' به خاك آمریكا را خواستار شد.
كاخ سفید در آن زمان اظهارات ترامپ علیه مسلمانان را 'گستاخانه' خواند و به شدت از آن انتقاد كرد و جان ارنست سخنگوی اوباما در جمع خبرنگاران گفت : ترامپ با این گونه اظهارات صلاحیت رئیس جمهور شدن را ندارد.
ترامپ بعد از حادثه اورلاندو بار دیگر طرح بازرسی از مساجد مسلمانان را مطرح كرد.
درحادثه تیراندازی اورلاندو 'عمر متین' جوان 29 ساله آمریكایی در 12ژوئن 2016میلادی 49 نفر را كشت و 53 نفر دیگر را مجروح كرد، خود وی كه متولد نیویورك بود، در این حادثه توسط نیروهای پلیس اورلاندو كشته شد. گروه تروریستی - تكفیری داعش مسئولیت این حمله را برعهده گرفت.
پل رایان، رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان كه به سختی حاضر شد از ترامپ حمایت كند، نسبت به این اظهارات واكنش نشان داد و گفت :اعضای حزب و مردم برای رای به آقای ترامپ در انتخابات سراسری باید به وجدانشان رجوع كنند.
جوبایدن معاون باراك اوباما در واكنش به اظهارات اخیر ترامپ گفت : اگر قرار باشد آمریكا بیش از یك میلیارد و 500 میلیون مسلمان جهان را نفی كند، حمایت گسترده ای از خود را در جهان از دست خواهد داد.
وی با انتقاد از اظهارات اسلام ستیزانه ترامپ تاكید كرد این گونه اظهارات سبب انزوای آمریكا در جهان خواهد شد.
بر اساس گزارش جدیدی كه انجمن ارتباطات آمریكا با همكاری مركز مطالعات جنسیت و گروه قومیت در دانشگاه بركلی كالیفرنیا تهیه و تنظیم كرده است،، از سال 2008 تا سال 2013 میلادی، 33 گروه ضد اسلام به مبلغی معادل 205 میلیون دلار دسترسی داشته اند تا آن را در مسیر گسترش اسلام هراسی و تنفر نسبت به مسلمانان هزینه نمایند.
این برنامه كه در راستای تقویت اسلام ستیزی و اسلام هراسی در آمریكا صورت گرفته است، نشان می دهد این مبلغ در اختیار 33 گروه ضد اسلام قرار گرفته است تا در راستای گسترش اسلام هراسی هزینه كنند.
'بر همین اساس، گروه های ضد اسلام، در سال 2013 میلادی 69 گروه بودند و در سال 2015 میلادی به 74 گروه رسیدند.'
'در سال 2015 میلادی 78 اقدام خشونت آمیز و حمله نژادپرستانه به مساجد مسلمانان در آمریكا صورت گرفته است.این رقم، سه برابر آماری است كه در سال 2013 در این زمینه ثبت شده است.'
ازمارس سال 2015 تا مارس 2016 میلادی، 180 اقدام علیه اسلام و مسلمانان در آمریكا به ثبت رسیده است كه در این میان، 12 مسلمان كشته شده، 34 نفر دیگر مورد حمله قرار گرفته و مجروح شده اند و 49 فحاشی و هتاكی نسبت به مسلمانان و یا اماكن اسلامی انجام شده است.
در مجموع سیاستمداران ،اندیشمندان و صاحب نظران مسایل سیاسی و اجتماعی اسلام هراسی ترامپ و تیم مشاورانش را خطرناك می دانند، زیرا باعث ایجاد محدودیت و تضییع بیشتر حقوق مسلمانان این كشور می شود.
اروپام** 1908**1599