به گزارش ایرنا، «نیك هرد» معاون وزارت تجارت و توسعه انگلیس در سخنانی در ابتدای این اجلاس سه روزه بر لزوم گسترش نیروگاه های برق تجدیدپذیر در آفریقا با توجه به رشد جمعیت در این قاره تاكید كرد و گفت: با سرعتی كه گسترش این فناوری در آفریقا پیش می رود نمی توان انتظار داشت كه تا سال 2030 این فناوری فرا گیر شود.
وی افزود: این بدین معناست كه تنها 40 درصد از مردم قاره آفریقا قادر به استفاده از انرژی برق هستند و 60 درصد دیگر باید سال ها منتظر بمانند.
این مقام انگلیسی تصریح كرد با توجه به ظرفیت های فعلی قاره آفریقا نمی توان انتظار داشت كه تا سال 2080 استفاده از انرژی های تجدید پذیر در این قاره فراگیر شود كه این مساله ای نگران كننده شمرده می شود.
به گفته وی، هم اكنون دو سوم مردم ساكن در آفریقا از انرژی برق پایدار برخوردار نیستند و این درحالی است كه این قاره یك چهارم جمعیت جهان را در خود جای داده است.
«نیك هرد» عنوان كرد كه تنها راه سرعت بخشیدن به این روند، اصلاح سیاست های دولت های آفریقایی مبنی بر حمایت از بخش خصوصی و تقویت بازار رقابت می باشد.
«اندرو علی» مدیر عامل كنفرانس «مجمع انرژی آفریقا» نیز در یك نشست خبری بر لزوم سرعت بخشیدن به پروژه های تولید برق تجدیدپذیر در آفریقا تاكید كرد و گفت: در حال حاضر تنها 320 مگا وات برق در آفریقا تولید می شود كه این میزان باید به سرعت افزایش یابد.
وی همچنین از راه اندازی ساخت نیروگاه های برق تجدیدپذیر طی سال های آتی در این قاره كه بتواند 1500 مگاوات برق تولید كند خبر داد.
«بارت ناجی» مدیر عامل شركت برق «جومتریك» نیجریه نیز در سخنانی در این اجلاس، به تشریح سیاست های جدید احداث نیروگاههای برق تجدید پذیر در نیجریه پرداخت و عنوان كرد كه دولت این كشور به دنبال جذب سرمایه گذاری در بخش انرژی است.
وی با اشاره به جمعیت 180 میلیون نفری نیجریه، بازار انرژی در این كشور را بكر و دست نخورده توصیف كرد و خواستار تعامل بیشتر میان فعالان بخش انرژی در نیجریه شد.
محمد حسن حبیب الله زاده كاردار ایران در انگلیس، محمدعلی فرحناكیان مدیر كل دفتر امور تحقیقاتی شركت توانیر و محمد تقی زعفرانچی زاده، مدیر دفتر مشاركتهای غیردولتی سازمان انرژیهای نو ایران نیز از دیگر سخنرانان این مجمع هستند.
بیش از 150 نفر از جمله 5 مقام آفریقایی و 26 تن از فعالان حوزه انرژی از بخش خصوصی قرار است در مجمع انرژی آفریقا در لندن سخنرانی كنند.
در حاشیه این اجلاس بین المللی نیز نمایشگاهی از شركت های بزرگ تولید كننده برق برگزار شده است.
مجمع انرژی آفریقا یك نشست جهانی سرمایه گذاری در حوزه انرژی ، زیر ساخت، حوزه های صنعت برق در قاره آفریقا شمرده می شود.
در این كنفرانس فعالان بخش انرژی فرصت خواهند تا با عرضه آخرین فناوری های تولید انرژی، سهم بیشتری از بازار انرژی آفریقا را به خود اختصاص دهند.
به گفته تحلیل گران، بازار انرژی آفریقا، بازاری رو به گسترش و واجد ظرفیت های بالا برای توسعه در حوزۀ صنعت برق و انرژی بوده و اهمیت جذب سرمایه گذاری و دسترسی به فنآوری های نوین، موجب شده تا از سال 1999 هر ساله در ماه ژوئن، اجلاس سه روزهای با موضوع انرژی آفریقا برگزار شود.
معمولاً، بیش از نیمی از شركت كنندگان در این اجلاس را نمایندگانی از كشورها و شركت های اروپایی تشكیل می دهند كه برای افزایش حضور خود در بازار انرژی آفریقا هم با یكدیگر و هم با همتایان آسیایی و آمریكایی خود رقابتی جدی دارند.
انتظار می رود كه در اجلاس لندن نیز قریب به دو هزار نفر از بخش های مختلف انرژی و علاقه مندان به این حوزه از 70 كشور جهان حضور یابند.
این برای اولین بار طی هیجده سال گذشته است كه مجمع انرژی آفریقا در لندن برگزار می شود.
هفدهمین دوره مجمع انرژی آفریقا در ژوئن سال گذشته میلادی با حضور یكهزار و 500 شركت كننده از بخش های انرژی، مقامات دولتی آفریقا، و سرمایه گذاران و علاقه مندان به این حوزه در دبی برگزار شد.
اروپام**4*ن*1552
تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۸
لندن - ایرنا - هجدهمین كنفرانس بین المللی «مجمع انرژی آفریقا» روز چهارشنبه با حضور مقامات سیاسی و اقتصادی كشورهای آفریقایی و مدیران شركت ها و سرمایه گذاران بخش های خصوصی و عمومی در حوزه انرژی از كشورهای مختلف جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران در لندن گشایش یافت.