پكن - ایرنا - رسانه رسمی چین برای نخستین بار و در واكنشی بی سابقه، آمریكا را كشوری اشغالگر معرفی كرد كه منطقه اوكیناوای ژاپن را به تصرف خود در آورده است.

به گزارش ایرنا، استفاده از واژه «اشغالگر» برای آمریكا كه پیش از این از جانب «شین هوا» سابقه نداشته، نشان دهنده عمق گرفتن اختلافات منطقه ای میان چین و آمریكاست.
به ندرت دیده شده است كه چینی ها در امور مرتبط با نظامی گری آمریكا در كشورهای دیگر وارد بحث شوند اما آنچه به پكن جسارت بیشتری داده است در چنین مسائلی ورود كند، اعتراضات مردمی گسترده و پی در پی در ژاپن در مخالفت با استقرار پایگاه نظامی آمریكا در اوكیناواست.
افزون بر این چین به این نتیجه رسیده است كه وجود چنین پایگاه هایی باعث تقویت قوای نظامی ژاپن و آمریكا در منطقه می شود.
«شین هوا» در تحلیل خود آورده است كه وجود پایگاه «فوتمنا» آمریكا در ژاپن بیشتر از آنكه سود داشته باشد زیان های زیادی برای مردم و جان و مال آنها داشته است.
به تازگی یك نظامی با سابقه و قدیمی آمریكا در اوكیناوا دستگیر شد كه مرتكب تجاوز و قتل یك زن ژاپنی شده و جنازه وی را نیز به یك منطقه دورافتاده انتقال داده است.
این موضوع تاكنون باعث اعتراض های گسترده مردم ژاپن شده و در آخرین تجمع اعتراضی، كه دو روز پیش صورت گرفت نزدیك به 65 هزار نفر از مردم اوكیناوا در حالی كه تصاویری از حضور نظامیان آمریكایی در دست داشتند و شعارهایی بر ضد شینزو آبه نخست وزیر ژاپن و باراك اوباما رئیس جمهوری آمریكا سر می دادند، ‌خواستار برچیدن این پایگاه شدند.
خبرگزاری چین ادامه می دهد كه آمریكایی ها ظاهرا در سال 1972 میلادی جزیره كوچك اوكیناوا را به ژاپن تحویل دادند اما هرگز اشغال آنها در 44 سال گذشته خاتمه نیافته است.
شین هوا تصریح می كند كه متاسفانه در این میان دولت ژاپن هم به دلیل اینكه با اشغالگر همراه شده و نتوانسته است امنیت شهروندانش را در برابر نظامیان آ‌مریكایی تامین كند، عملكردش مورد انتقاد است.
گزارش تاكید می كند: همین ناتوانی دولت و همراه شدن با سیاست های نظامی آمریكا باعث گستاخی نظامیان آمریكا در اوكیناوا شده است و مردم اوكیناوا می گویند آنها هر كاری بخواهند انجام می دهند و از جرم و جنایت ابایی ندارند.
نیروهای نظامی این كشور بر اساس آماری كه پیشتر منتشر شده است، طی سال های 2005 تا 2013 میلادی مرتكب بیش از یكهزار مورد آزار جنسی در ژاپن شده اند.
خبرگزاری رسمی چین می نویسد كه ژاپن برای همراه شدن با سیاست های آمریكا بودجه نظامی خود را در سال 2016 میلادی به 47 میلیارد و 890 میلیون دلار افزایش داده است.
براساس این گزارش، ژاپن به جای آنكه از زیان ها و آسیب های وارده به مردم خود به دلیل وجود پایگاه های نظامی آمریكا جلوگیری كند با راهبرد نظامی منطقه ای واشنگتن همراه شده است.
وزارت امور خارجه چین نیز با انتشار بیانیه ای از آمریكا خواست به اعتراض های مردمی ژاپن توجه كرده و در راستای پیشبرد صلح، ثبات و امنیت منطقه تلاش كند.
در حالی كه اوكیناوا كمتر از یك درصد از مساحت ژاپن را در اختیار دارد اما 75 درصد از كل نظامیان پایگاه های آمریكایی در ژاپن در آن مستقر شده اند.
آساق**231**1597