اهواز- ايرنا- دبير كانون سراسري انجمن انبوه سازان كشور گفت: سيستم بانكداري رقيب جدي حوزه توليد و صنايع استان بوده وسود چشمگير بانك ها به سپرده هاي مردم، ريسك آن ها را براي ورود به ساير صنايع كاهش مي دهد.

به گزارش ايرنا فرشيد پورحاجت چهارشنبه شب در جمع خبرنگاران در حاشيه مجمع انبوه سازان استان كه باحضور جمعي از مسئولان استاني و كشوري در سرسراي باغ معين اهواز برگزار شد به مسائل و مشكلات ركود در بازار مسكن استان اشاره كرد و افزود: سيستم بانكداري در سال هاي اخير به عنوان رقيب اصلي صنعت كشور به شمار مي رفت زيرا سودي كه به سپرده هاي مردم تعلق مي گرفت تا اندازه اي جاذبه داشت كه يك بازار رقيب را براي حوزه صنعت كشور ايجاد كرده بود اما در زمان حاضر با كاهش سودهاي سپرده گذاري و كاهش نرخ تسهيلات در حوزه بانكي اين مشكلات در حال برطرف شدن است.
وي افزود: در سال هاي اخير ركود شديدي بر بازار مسكن كشور و بخصوص خوزستان حاكم بود اما پس از امضاي برجام ريسك معاملات مسكن افزايش يافته و مردم با رغبت بيشتري وارد عمل شدند.
رئيس انجمن انبوه سازان خوزستان خاطرنشان كرد: از بهمن ماه سال گذشته حجم معاملات بازار مسكن بيشتر شده و اين نشان دهنده يك پيش رونق در بازار مسكن است.
وي ادامه داد: باتوجه به مشكلاتي كه در سال 1390 در نظام پولي كشور و به تبع آن شكاف عميقي كه در نقدينگي مردم ايجاد شد با افزايش قيمت هاي مسكن مواجه شديم كه به دنبال آن مشكلات عمده اي براي بخش عرضه و تقاضا ايجاد شد.
پورحاجت با بيان اينكه دولت در حال حاضر به دنبال تقويت تقاضاي مسكن است اظهار كرد: يكي از راه هاي برون رفت از ركود بازار مسكن، پرداخت تسهيلات مناسب است كه مي تواند شكاف ايجاد شده را از بين برده و مردم با رغبت بيشتري وارد بازاركند.
وي اضافه كرد: مردم انتظار دارند كه قيمت هاي موجود مسكن كاهش يابد اما از آنها انتظار مي رود كه تا آن جا كه در توان دارند ساختمان هاي نو ساز را براي خريد انتخاب كنند تا انبوه سازان نيز در اين بين بتوانند با رغبت بيشتري ساخت و ساز مسكن را تداوم دهند.
پورحاجت ادامه داد: همچنين دولت به عنوان سياستگذار اصلي بايد در حوزه ساخت و ساز به بخش خصوصي كمك كرده و با در اختيار قرار دادن تسهيلات مناسب به نسبت توان پرداختي مردم، اين چرخه اقتصادي را بازهم به حركت دربياورد.
رئيس انجمن انبوه سازان خوزستان يكي از بزرگترين دلايل ركود در بازار مسكن را مشكلات بانكداري برشمرد و گفت: اگر تاريخچه 30 سال گذشته صنعت ساختمان را بررسي كنيم، مي بينيم كه بازارهاي موازي نظير بازار خودرو، بازار سكه و بازار دلار در كنار بازار مسكن وجود داشت كه به نوعي رقيب اصلي اين صنعت محسوب مي شوند.
وي بيان كرد: جوانان براي تشكيل زندگي بيش از هر چيزي نيازمند مسكن هستند كه تنها با رويكرد مثبت سيستم بانكي و سياستگذاري دولت اين مشكلات مرتفع مي شود.
پورحاجت با بيان اينكه كاهش نرخ سود تسهيلات بانكي بايد با نرخ تورم متناسب باشد تصريح كرد: اكنون كه نرخ تورم تك رقمي شده است سود تسهيلات نيز به نسبت آن كاهش يابد.
رئيس انجمن انبوه سازان خوزستان همچنين به احداث يك شهرك در منطقه كيانشهر اهواز اشاره كرد و گفت: با رايزني هايي كه باشهرداري اهواز انجام شده قرار است موجبات احداث يك شهرك با رعايت الگوهاي ايراني ساخته شود چرا كه در سال هاي اخير نبود توازن شهري در سطح استان مشهود بوده و بيشتر ساخت و سازها بدون برنامه است.
همچنين محمد بهزادي پور عضو هيات مديره انجمن انبوه سازان استان نيز در اين باره درگفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا اظهاركرد: هدف از تشكيل انجمن انبوه سازان استان را ساماندهي نوع، روش و كيفيت ساختمان سازي و تعيين خط و مسير صحيح براي سازندگان است تا منجر به رشد ساختمان سازي در شهرها شود.
وي با اشاره به ركود شديد در بازار مسكن در چهار سال گذشته افزود: پيش از آن نيز با يك نابساماني شديد مواجه بوديم و همين امر مشكلاتي را براي سازندگان و مصرف كنندگان ايجاد كرد.
اين عضوهيات مديره انجمن انبوه سازان استان يادآور شد: هم اكنون تمامي جوامع صنفي تلاش دارند تا بازار مسكن را از اين ركود خارج كنند چرا كه صنعت ساختمان سازي يك صنعت تاثيرگذار بر اقتصاد كشور است.
وي ادامه داد: صنعت ساختمان سازي علاوه بر اين كه به دنبال تامين نيازهاي بازار است، در زمينه اشتغال زايي نيز فعاليت چشمگيري داشته و همين امر بر اهميت رونق اين صنعت مي افزايد.
بهزادي پور اين صنعت را يك صنعت كارآفرين و تاثيرگذار بر قشر نيازمند جامعه دانست و گفت: سازندگان اين صنعت را مي توان كارآفرينان واقعي دانست كه با تعدد نيروي كار و بكارگيري متخصصان در اين حوزه و گستردگي نيازهايي كه دارد، تحرك خوبي را در تمامي صنعت كشور ايجاد كند.
وي ادامه داد: اگرچه اقتصاد كشور تنها به ساخت و ساز وابسته نيست اما ركود در صنعت ساختمان در مقطعي از زمان باعث ركود در صنعت كشور شده و اقتصاد كشور را نيز تحت تاثير خود قرار داده است.
اين عضوهيات مديره انجمن انبوه سازان استان گفت: پرداخت وام هاي مسكن تاكنون جهش مثبت چشمگيري در افزايش توان خريد مسكن خانه اولي ها ايجاد نكرده در صورتي كه اين امكان وجود دارد كه با سياستگذاري هاي صحيح گشايشي در بهبود وضعيت اين صنعت ايجاد شود.
وي اضافه كرد: اجراي اين طرح همچنين نيازمند آن است كه پرداخت و سود تسهيلات در يك سطح به خوبي رعايت شده و توان پرداخت گيرندگان تسهيلات بخصوص خانه اولي ها در اين طرح ديده شود.
وي اظهار كرد: افزايش تسهيلات مسكن اگرچه در ظاهر يك حركت مفيد براي خانه داركردن مردم به شمار مي رود اما درواقع هيچ رغبتي در مردم براي خريد ايجاد نكرده چرا كه آن ها باتوجه به توان مالي خود از بازپرداخت و سود تسهيلات وحشت دارند.
بهزادي پور بيان كرد: اگر درصد سود تسهيلات مسكن به يك رقم قابل قبولي رسيده و درآمد قشر متوسط رو به پايين جامعه در نظر گرفته شود، مي توان گفت كه يك حركت بزرگ در راستاي خروج از ركود بازار مسكن اتفاق افتاده و همچنين مي توان اميدوار بود كه در سال هاي آينده شاهد روند رو به رشد عرضه و تقاضا در حوزه مسكن باشيم.
وي همچنين به بحث مسكن مهر در سطح استان اشاره كرد و گفت: استقبال نكردن مردم از مسكن مهر در استان دلايل عمده اي دارد كه از مهمترين آن ها عدم كارشناسي مكان و موقعيت جغرافيايي، نبود نظارت درست و كافي بر كيفيت و همچنين چگونگي ساخت و ساز است.
اين انبوه ساز برتر استان در سال 94 تصريح كرد:همچنين توجه نداشتن به كيفيت زيرساخت ها، عدم ارائه تسهيلات ارزان قيمت به متقاضيان و نبود امكانات كافي از ديگر عوامل تاثيرگذار در ناموفق بودن طرح هاي مسكن مهر در سطح استان به شمار مي آيد.
وي نبود همكاري دستگاه هاي خدمات رسان با انبوه سازان را از ديگر مشكلات مهم اين صنعت برشمرد و گفت: شركت هايي نظير آب و فاضلاب و توزيع برق ، سازمان نظام مهندسي ، شهرداري ها و بانك هاي استان كه انبوه سازان خدمات مورد نياز خود را از آن ها خريداري مي كنند، تاكنون هيچگونه خدمات مناسب و درخور شرايط اقتصاد امروز را به انبوه سازان ارائه نكرده اند.
بهزادي پور گراني انشعابات و خدمات دولتي ارائه شده به انبوه سازان را ازعوامل اصلي تورم و ركود در صنعت ساختمان برشمرد و افزود: براي خروج از ركود صنعت ساختمان و جلوگيري ازتورم در اين صنعت كه بي شك از راه هاي مهم برون رفت از ركود در اقتصاد كشور بوده و بايد نگاه مهربان تري به صنعت ساختمان داشت.
وي در ادامه به دو راهكار مهم ديگر در اين زمينه اشاره كرد و گفت:همچنين همگرايي بهتري ميان فروشندگان خدمات دولتي و انبوه سازان ايجاد شده و در بحث تسهيلات بانكي نيز مشكلات موجود رفع شود.
عضو هيات مديره انجمن انبوه سازان استان همچنين مشكلات گراني خدمات نظام مهندسي استان را از ديگر عوامل تاثيرگذار بر ركود اين صنعت دانست و گفت:اگر بار كسري بودجه شهرداري از روي دوش انبوه سازان برداشته شود بي شك اين مسائل باعث رونق صنعت ساختمان خواهد شد.
همچنين اصغر ياوري نايب رئيس انجمن انبوه سازان خوزستان نيز در جمع خبرنگاران گفت: اين مجمع به منظور انتخاب بازرسان انجمن انبوه سازان استان و ارائه گزارشات مالي اين انجمن برگزار شد.
وي ادامه داد: صنعت ساختمان حدود دو سال است كه در ركود و يك خواب سنگين به سر مي برد و مجموعه انبوه سازان استان واحدهاي زيادي را احداث كرده اند كه همچنان بدون متقاضي است.
نايب رئيس انجمن انبوه سازان خوزستان افزود: باتوجه به پيش بيني هاي وزير راه و شهرسازي و كانون انبوه سازان كشور درحال خارج شدن از ركود مسكن هستيم و اميد است اين پيش بيني صحيحي باشد چرا كه بسياري از انبوه سازان استان از تداوم اين ركود متحمل ضررهاي زيادي مي شوند.
وي با بيان اين كه براي خارج شدن از ركود دولت تدبير و اميد بايد نگاه خود را نسبت به مسكن تغيير دهد گفت: هرساله صنعت ساختمان با افزايش تعرفه هاي دولتي مواجه بوده و سازمان نظام مهندسي نيز هرساله تعرفه هاي نقشه ها و پروانه هاي ساختمان را افزايش مي دهد و همين امر مشكلاتي را براي انبوه سازان ايجاد كرده است.
ياوري ادامه داد: در سطح استان مناطقي تحت عنوان مناطق غير برخوردار وجود دارد كه هزينه هاي نقشه آن ها كه توسط سازمان نظام مهندسي دريافت مي شود بيشتر از هزينه پرداختي براي عوارض پروانه هاي ساخت است .
وي تصريح كرد: دولت و بخصوص بانك ها بايد نگاه خود را نسبت به بحث مسكن تغيير دهند و نياز است در اين بخش تسهيلات با بهره كم پيش بيني شود تا صنعت توليد مسكن بازهم روي پاي خود بياستد.
نايب رئيس انجمن انبوه سازان خوزستان همچنين به افزايش وام مسكن و تاثير آن بر بازار مسكن گفت: در زمان حاضر بيشتر شهرهاي استان يك خانواده براي خريد يك واحد 100 متري بايد حداقل سه هزار ميليارد ريال هزينه كند درحالي كه تسهيلات مسكن تنها بخش كوچكي از اين هزينه را تامين مي كند.
وي ادامه داد: افزايش وام و پايين آوردن بهره اين تسهيلات ،كمك شاياني به رونق بازار مسكن و خروج از ركود مي كند.
ياوري با بيان اين كه نگاه دولتي هيچگاه به بخش خصوصي نگاه مثبتي نبوده گفت: تشكل هاي مردمي بايد بخش خصوصي را بيشتر تشويق كنند تا روي پاي خود بياستند.
وي بيان كرد: زماني كه شهرداري ها هزينه پروانه ها را افزايش مي دهند، سازمان آب تعرفه انشعابات آب را افزايش مي دهد و شركت گاز و سازمان نظام مهندسي نيز به نوبه خود تعرفه ها را افزايش مي دهد، بخش خصوصي چگونه مي تواند باعث رونق بازار مسكن شود؟
نايب رئيس انجمن انبوه سازان خوزستان افزود: دولت با انعقاد تفاهمنامه با بخش خصوصي و انجمن هاي انبوه سازي و كاهش تعرفه ها مي تواند باعث ترغيب انبوه سازان براي ورود به بحث ساخت و ساز شوند.
وي تصريح كرد: اگرچه انبوه سازان ميلگرد و آهن آلات مورد نياز ساختمان ها را از بازار آهن به صورت مستقيم تهيه مي كنند اما ركود در بازار مسكن در ركود صنعت فولاد نيز تاثيرگذاشته است.
ياوري بيان كرد: باتوجه به شرايطي كه پيش بيني شده است ، در شش ماهه دوم سال جاري بازار مسكن تا اندازه زيادي از ركود خارج شده و اگر گردش مالي خوبي نيز ايجاد شود، سازنده و خريدار هر دو بهره مند خواهند شد.
مجمع عمومي انبوه سازان استان خوزستان چهارشنبه شب باحضور جمعي از مسئولان استاني و كشوري در سرسراي باغ معين اهواز برگزار شدكه در اين مجمع ضمن بررسي مسائل و مشكلات انبوه سازان استان در زمينه ركود رد بازار مسكن وانتخاب بازرسان اين انجمن براي نظارت بر عملكرد سازندگان، به مسائل و مشكلات ركود در بازار مسكن نيز پرداخته شد.
7152/6064