به گزارش گروه علمي ايرنا از پايگاه خبري فيز دات اورگ، اين جوهر زيستي حاوي سلول بنيادي ، چاپ سه بعدي بافت زنده و يا چاپ زيستي را ممكن مي كند و دو مولفه پليمري متفاوت را در بر دارد: پليمر طبيعي استحصال شده از جلبك دريايي و پليمر سنتز شده مورد استفاده در صنعت داروسازي كه هر يك نقش متفاوتي را ايفا مي كند.
پليمر سنتز شده، با افزايش دما موجب تغيير حالت جوهر زيستي از مايع به جامد مي شود و پليمر جلبك نيز پس از تزريق مواد مغذي سلول، نقش پشتيبان ساختاري را ايفا مي كند.
به گفته محققان دانشگاه بريستول، طراحي جوهر زيستي جديد بسيار دشوار بود زيرا به ماده اي چاپ پذير و بسيار قوي نياز داشت كه بتواند پس از غوطه ور شدن در مواد مغذي، شكل خود را حفظ كند و به سلول ها نيز آسيب نزند. دستيابي به فرمول نهايي پس از آزمون و خطاي بسيار محقق شد.
توليد اين جوهر زيستي خاص به واقع تبديل يك مايع به ژل در دماي 37 درجه سانتيگراد است كه امكان ايجاد ساختارهاي سه بعدي پيچيده زنده را فراهم مي آورد .
تيم تحقيق توانستند براي مهندسي ساختارهاي بافت از طريق چاپ سه بعدي، در طي پنج هفته، سلول هاي بنيادي را به استئوبلاست -سلول مولد ماده استخوان- و كندروسيت ها -سلول هاي مولد ماتريكس غضروف،تبديل كنند.
اين دستاورد كه در نشريه Advanced Healthcare Materials منتشر شد، به توانايي چاپ بافت هاي پيچيده با استفاده از سلول هاي بنيادي افراد براي استفاده در جراحي هاي ايمپلنت استخوان و يا غضروف و به عبارت دقيق تر در جراحي هاي زانو و لگن، منجر مي شود.
علمي**2311**2017
تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۸
تهران-ايرنا- محققان انگليسي به نوع جديدي جوهر زيستي دست يافته اند كه در نهايت به توليد بافت هاي پيچيده براي استفاده در جراحي هاي پيوند كمك مي كند.