به گزارش ایرنا، دیوید كامرون در برابر دفتر نخست وزیری به خبرنگاران گفت: به نظر من كشور نیازمند یك رهبر جدید است تا در این مسیر هدایت شود. البته من هر كاری را كه در توانم باشد ظرف چند هفته و ماه آینده به عنوان نخست وزیر انجام خواهم داد تا این كشتی را هدایت كنم.
وی افزود: اما فكر نمی كنم كه این صحیح باشد من در مقام كاپیتانی ایفای نقش كرده و كشور را به مقصد آتی اش هدایت كنم .
كامرون، كه در شش سال گذشته ریاست دولت را برعهده داشته است، افزود: این تصمیمی نیست كه من به سادگی گرفته باشم. اما بر این باور هستم كه این به نفع منافع ملی است.
نخست وزیر انگلیس بدون اشاره به تاریخ مشخصی برای استعفایش، افزود: اما به نظر من ما باید تلاش كنیم تا پیش از برگزاری كنفرانس سراسری حزب محافظه كار در ماه اكتبر، نخست وزیر جدیدی داشته باشیم.
وی اضافه كرد: البته من در مقام نخست وزیر به همراه كابینه ام تا سه ماه آینده ادامه خواهم داد.
رهبر حزب محافظه كار همچنین عنوان كرد كه صبح امروز (جمعه) در جریان دیدار با ملكه انگلیس، وی را از تصمیمش مطلع كرده است.
كامرون گفت: نخست وزیر بعدی انگلیس مذاكرات با اتحادیه اروپا را از سر خواهد گرفت و متعاقبا تصمیم خواهد گرفت كه چه زمانی پروسه كامل خروج از اتحادیه را به اجرا بگذارد.
وی افزود: من هفته آینده در جلسه شورای اتحادیه اروپا شركت خواهم كرد تا تصمیمی را كه مردم انگلیس و خودم گرفته ام را تشریح كنم.
نخست وزیر انگلیس با بیان اینكه تصمیم مردم انگلیس باید محترم شمرده شود، افزود: همه ما، شامل طرف های بازنده از جمله خود من باید تلاش كنیم تا این تصمیم كارساز شود.
كامرون گفت :«كشور ما در تمرین بزرگ دموكراتیك شركت كرد. شاید این تمرین، بزرگترین تمرین دموكراتیك در تاریخ انگلیس بوده باشد. بیش از 33 میلیون نفر از انگلیس، اسكاتلند ، ولز ، ایرلند شمالی و جبل الطارق همگی در این همه پرسی شركت كردند. باید به این واقعیت افتخار كنیم كه در این جزایر، به مردم اعتماد كرده ایم تا این تصمیم بزرگ گرفته شود. ما نه تنها دموكراسی پارلمانی داریم بلكه در حكومت بر كشور، مواقعی است كه لازم است از مردم پرسیده شود تا خودشان نظر بدهند و این دقیقا همان كاری است كه ما انجام داده ایم.'
وی اضافه كرد: 'مردم انگلستان رای دادند تا از اتحادیه اروپا خارج شوند و باید به خواست آنها احترام گذاشته شود. من می خواهم از همه كسانی تشكر كنم كه همسو با نگاه من به این مسئله، تلاش كردند ازجمله همه كسانی كه اختلاف های حزبی را كنار گذاشتند و فقط در جهت مسئله ای سخن گفتند كه به باورشان همسو با منافع ملی كشور قرار دارد. اجازه بدهید به همه كسانی هم تبریك بگویم كه در جبهه خروج انگلستان از اتحادیه اروپا تلاش می كردند. »
كامرون در ادامه عنوان كرد كه قرار است امروز، بانك مركزی انگلیس به همراه وزارت دارایی این كشور بیانیه ای را منتشر كنند كه در آن گام های لازم برای برقراری ثبات بازار مالی بدنبال تنش های ناشی از برگزیت تشریح خواهد شد.
دیوید كامرون در حالی اعلام استعفا كرد كه شامگاه گذشته، 84 تن از نمایندگان پارلمانی حزب محافظهكار كه دو - سوم از آنها از حامیان برگزیت هستند با امضای نامهای از او به عنوان رهبر این حزب و نخستوزیر این كشور حمایت كردند.
این حمایت به معنای آن بود كه كامرون بهرغم شرایط متزلزلش همچنان در مقام نخستوزیری خواهد ماند و رهبری خروج كشورش را از اتحادیه اروپا بهاجبار بر عهده خواهد داشت
در این نامه، امضای برخی از اعضای كابینه دیوید كامرون كه برخلاف نظر نخستوزیر از برگزیت حمایت كرده بودند نیز به چشم میخورد.
'مایكل گوو' وزیر دادگستری و نیز بوریس جانسون شهردار سابق لندن كه از رهبران كارزار تبلیغاتی برگزیت بودند، ازجمله شخصیتهایی هستند كه این نامه را امضای كردهاند.
منابع انگلیسی گفتهاند كه چهرههای سرشناس حزب محافظهكار در دو كمپین حامی و مخالف برگزیت، در روزهای اخیر در مورد متحد ساختن و پایان دادن به جنگ داخلی درون این حزب، گفتوگو داشتهاند.
در همین حال 'نایجل فاراژ'، رهبر حزب یوكیپ امروز را روز استقلال انگلیس نامید و خواستار روی كار آمدن دولت برگزیت شد.
وی همچنین در صفحه توییتری اش نوشت: ما سیاست های شكست خورده اتحادیه اروپا را پشت سر گذاشتیم و اكنون می توانیم به عنوان یك ملت مستقل به جامعه جهانی بپیوندیم.
تارنمای ایندیپندنت نیز روز جمعه در یادداشتی برگزیت را پایان قمارهای دیوید كامرون خواند.
این نشریه خبری نوشت: برگزیت پایان عمركاری كامرون است كه دست برقضا با پایان عمر كاری سیاسی اش همزمان شده است.
ایندیپندنت در ادامه جانشینی «بوریس جانسون»، شهردار پیشین لندن و طرفدار برگزیت به عنوان نخست وزیر انگلیس را قطعی خواند و نوشت: البته صحبت هایی در خصوص احتمال نامزدی خانم «ترزا می» وزیر كشور انگلیس مطرح است، اما با توجه به طرفداری وی از ادامه حضور انگلیس در اتحادیه اروپا، اعضاء حزب محافظه كار بر این باورند كه وی تقاضای آنها را رد خواهد كرد.
برخی از نمایندگان پارلمانی حزب محافظهكار حامی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و ناراضی از عملكرد كامرون در جریان همه پرسی، بهصراحت گفته بودند كه در صورت پیروزی حامیان برگزیت، او دیگر نمیتواند در قدرت بماند.
برخی از آنها تهدید كرده بودند اگر كامرون مقاومت كند و استعفا ندهد، نمایندگان پارلمانی حزب محافظهكار میتوانند با نوشتن نامه به 'كمیته 1922' این حزب و جمعآوری تنها 50 امضا مقدمات رأی عدم اعتماد به رهبر این حزب را فراهم كنند.
هر چند كامرون اخیرا در مقابل این تهدیدات تصریح كرده بود كه نتیجه اینهمه پرسی هر چه باشد در مقام نخستوزیر خواهد ماند و تنها پیش از انتخابات عمومی سال 2020 میلادی از مقام خود استعفا میدهد.
نتایج شمارش آرای 382 حوزه انتخابیه مؤید آن است كه در جریان همه پرسی عضویت در اتحادیه اروپا ، موافقان برگزیت 17 میلیون و 410 هزار و 742 رأی و مخالفان برگزیت 16میلیون و 141 هزار و 241 رأی آوردهاند.
میزان حمایت از حامیان برگزیت براساس این نتایج 51.9 درصد و موافقان ادامه حضور در اتحادیه اروپا 48.1درصد بوده است.
طبق آمار منتشرشده، بیش از 46 میلیون نفر برای شركت در همهپرسی عضویت در اتحادیه اروپا ثبتنام كرده بودند كه در نوع خود، یك ركورد محسوب میشود.
اروپام**4**ن**1552
تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۸
لندن - ایرنا - دیوید كامرون نخست وزیر و رهبر حزب محافظه كار انگلیس روز جمعه در واكنش به رأی غیرمنتظره مردم كشورش به خروج از اتحادیه اروپا در جریان همهپرسی تاریخی روز پنجشنبه، اعلام كرد كه از مقامش استعفا خواهد داد.