يزد - ايرنا - دبير كميسيون برنامه ريزي، هماهنگي و نظارت بر مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان يزد گفت: مبارزه قاطع وهمه جانبه با قاچاق كالا و ارز از الزامات و اهداف اقتصاد مقاومتي است.

به گزارش روز يكشنبه روابط عمومي استانداري يزد، احمد ترحمي در نشست كميسيون برنامه ريزي ، هماهنگي و نظارت بر مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان اظهار داشت: ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز برنامه ريزي جامعي را در حوزه پيشگيري و مقابله هدفمند با قاچاق براي يك دوره پنج ساله طراحي كرده كه در سال اول اجرا ، شاهد توقف رشد قاچاق و در سالهاي بعد شاهد كاهش قاچاق تا 75 درصد خواهيم بود.
وي افزود: برنامه هاي پيشگيرانه ستاد مركزي مبارزه باقاچاق شامل اصلاح و نوسازي فرآيند هاي تجاري و گمركي، ساماندهي تجارت مرزي و فرامرزي ، ساماندهي نظام حمل و نقل و ترانزيت و اعمال نظارت هوشمند و سيستمي ، رهگيري مالي و شفاف سازي ، مديريت منابع و مصارف ارزي ، تبليغات هوشمندانه و فرهنگ سازي با هدف اصلاح الگوي مصرف است.
ترحمي خاطر نشان كرد: در زمينه برخورد با باندها و شبكه هاي اصلي و مقابله با قاچاق سازمان يافته ، دستگاه هاي مسئول بخصوص نيروي انتظامي و وزارت اطلاعات اقدامات موثري انجام داده اند كه از آن جمله مي توان به تشكيل 19 قرارگاه مبارزه با قاچاق كالا وارز در استانهاي آلوده توسط نيروي انتظامي اشاره نمود.
دبير كميسيون برنامه ريزي ، هماهنگي و نظارت بر مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان ادامه داد: تشكيل قرار گاه هاي ويژه مبارزه با قاچاق كالا در حوزه استان هاي هرمزگان، سيستان و بلوچستان توسط نيروي انتظامي و سپاه و ابلاغ مأموريت مبارزه با قاچاق به نيروي دريايي سپاه و ارتش از سوي ستادكل نيروهاي مسلح و تشكيل ستاد اقتصاد مقاومتي در بخش مبارزه با قاچاق كالا وارز در وزارت اطلاعات از ديگر گام هايي است كه پيرامون مبارزه همه جانبه و فراگير با قاچاق كالا و ارز به ويژه در مبادي ورودي كشور برداشته شده است.
ترحمي اظهار داشت: با اقدامات صورت گرفته حجم قاچاق سوخت كه در سال92 معادل هفت ميليارد دلار بود در سال94 به حدود يك ميليارد دلار كاهش يافته است و با تكميل پروژه هاي برنامه ريزي شده به سمت صفر شدن قاچاق سوخت در كشور خواهيم رفت.
وي اقدامات مقابله اي در سطح كشور را موفق ارزيابي و عنوان كرد : حجم كشفيات دستگاه ها كه در سال92 حدود 12هزار ميليارد ريال بوده، در سال93 به 18هزار ميليارد ريال افزايش يافته است كه شاهد رشد 400درصدي كشفيات دستگاه ها ظرف سه سال گذشته بوده ايم.
دبير كميسيون برنامه ريزي ، هماهنگي و نظارت بر مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان ادامه داد: ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا وارز ضمن شناسايي كالاهايي كه بيشترين ميزان قاچاق را به خود اختصاص داده اند بسته هايي را براي كاهش قاچاق اين نوع كالاها تدوين و اجرايي كرده است.
وي قاچاق خروجي از كشور را شامل سوخت، كود شيميايي و دارو به خاطر تداوم پرداخت يارانه و بيشترين كالاي قاچاق ورودي به كشور را پوشاك ، گوشي تلفن همراه و دخانيات عنوان كرد.
ترحمي با قدر داني از تعامل دستگاه هاي عضو اين كميسيون ، بر سياست استان در مقابله با ترانزيت كالاي قاچاق و جلوگيري از دپوي آن در استان، برخورد با سرشاخه ها و قاچاق سازمان يافته و انبوه ، تأكيد و اظهار اميدواري كرد: در راستاي سياست هاي دولت تدبير و اميد شاهد رونق توليد داخلي و كاهش حجم قاچاق در سطح كشور و استان باشيم زيرا كالاي قاچاق به مثابه خنجري به توليد ملي و از جمله موانع تحقق سياست هاي اقتصاد مقاومتي است.
در اين جلسه هريك از نمايندگان دستگاه هاي عضو كميسيون برنامه ريزي ، هماهنگي و نظارت بر مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان به ارائه گزارش كاملي از فعاليت هاي دستگاههاي تحت نظارت خود در راستاي مبارزه با قاچاق كالا در استان پرداختند.
6197