به گزارش ایرنا، حكیموف با اشاره به نشست سران سازمان همكاری شانگهای در تاشكند پایتخت ازبكستان كه روز جمعه با حضور هیات ایرانی به سرپرستی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه به عنوان عضو ناظر برگزار شد، گفت كه افغانستان (ناظر)، مصر و سوریه درخواست مشاركت در سازمان همكاری شانگهای را به عنوان شریك ارائه كرده اند و بنگلادس هم در حال اقدام در این زمینه است.
خبرگزاری ایتارتاس امروز (یكشنبه) نوشت: حكیموف با بیان اینكه مسائل اندك اندك حل خواهد شد، افزود به دوستان توضیح می دهیم، درخواست های تحویل گرفته شده را برای تصمیم گیری بررسی و مطالعه خواهیم كرد.
در نشست تاشكند كه سران تركمنستان (میهمان افتخاری) ازبكستان، روسیه، قزاقستان، چین، قرقیزستان، تاجیكستان، هند، پاكستان و افغانستان حضور داشتند، تفاهم تبدیل عضویت ناظر دهلی نو و اسلام آباد در سازمان همكاری شانگهای امضا شد و براساس برنامه اعلام شده نیز جمهوری اسلامی ایران در آینده ای نزدیك به صورت شریك رسمی به این سازمان می پیوندد.
همكاری شانگهای كه یك سازمان بین دولتی منطقه ای برای همكاری های چند جانبه امنیتی و اقتصادی است، سال 1385 تاسیس شد كه شامل چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیكستان و ازبكستان در برگیرنده معادل 30 میلیون و 189 هزار كیلومتر مربع مساحت، سه پنجم گستره آسیا و حدود یك میلیارد و 500 میلیون نفر جمعیت (نزدیك 25 درصد جمعیت كره زمین) است.
با توجه به عضویت هند و پاكستان و سپس در آینده ای نزدیك پیوستن ایران، این سازمان با افزایش جمعیت به سه میلیارد نفر و پهنه سرزمینی به 35 میلیون و 972 هزار كیلومتر مربع به یكی از بزرگ ترین قدرت های منطقه ای در جهان تبدیل می شود كه منافع دو جانبه و چند جانبه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برای اعضا و شركای اقتصادی غیر عضو دارد.
با رسمی شدن عضویت هند و پاكستان، ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس چهار كشور عضو ناظر این سازمان منطقه ای هستند.
اروپام ** 391 ** 1516
تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۹
مسكو- ایرنا- بختیار حكیموف نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور سازمان همكاری شانگهای اعلام كرد كه مصر، سوریه و افغانستان درخواست عضویت در این سازمان را ارائه كرده اند.