به گزارش ایرنا، پارك های علم و فناوری طی سالیان اخیر به دلیل ویژگی ها و قابلیت هایی كه داشته اند مورد توجه بسیاری از كشورهای جهان واقع شده و شاهد روند گسترش آن ها بخصوص در مراكز تحقیقی بوده ایم.
شركت های كوچك و متوسط فناوری در رونق اقتصادی، توسعه فناوری و به تبع آن، كارآفرینی نقش بسیار موثری دارند.
توسعه این شركت ها در گرو ایجاد زیرساخت های لازم برای كاهش خطرپذیری آنها در دوران شروع فعالیت خود می باشد كه یكی از این زیرساخت ها، مراكز رشد واحدهای فناوری هستند.
واحدهای فناوری كه دارای هویت حقوقی مستقل از مراكز رشد بوده دیگر واحدهایی هستند كه در پارك علم و فناوری حضور دارند و با توجه به اساسنامه و یا سایر اسناد قانونی در زمینه تحقیقات كاربردی و توسعه ای، طراحی مهندسی، انتقال فناوری، ارایه خدمات تخصصی و فعالیت در جهت تجاری كردن نتایج تحقیقات فعالیت می كنند.
* پارك علم و فناوری كرمانشاه
معصومه خان احمدی سرپرست پارك علم و فناوری كرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: مركز رشد واحدهای فناوری جهاد دانشگاهی استان در تابستان سال 1384 به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز كرد.
وی اظهار كرد: پس از آن پارك علم و فناوری كرمانشاه نیز در راستای حمایت و كمك به توسعه شركت های دانش بنیان، ایده های نو و تاكید بر تجاری سازی نتایج تحقیقات از سال 1385 با اخذ مصوبه استانی هیات وزیران و با بهره مندی از قوانین حمایتی از جمله مزایای فعالیت در مناطق آزاد اقتصادی وارد عرصه جدی حمایت از تجاری سازی ایده های دانش بنیان شد.
خان احمدی گفت: هم اكنون هفت مركز رشد شامل مركز رشد عمومی و مركز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در شهر كرمانشاه و یك مركز رشد در هر یك از شهرستان های اسلام آبادغرب، كنگاور، روانسر، سنقر و كلیایی و سرپل ذهاب در حال فعالیت می باشند.
وی همچنین از وجود كانون های رشد در شهرستان های دالاهو و صحنه خبر داد و گفت: یك كانون نیز در دانشگاه آزاد كرمانشاه وجود دارد.
* وجود 300 شركت و واحد فناور با یك هزار نفر اشتغالزایی
سرپرست پارك علم و فناوری كرمانشاه در ادامه از فعالیت نزدیك به 300 شركت و واحد فناور زیر نظر پارك علم و فناوری كرمانشاه خبر داد كه در مجموع زمینه اشتغالزایی یك هزار نفر را فراهم كرده است.
خان احمدی خاطرنشان كرد: از مجموع شركت های مستقر در پارك علم و فناوری نزدیك به 50 شركت آن در مرحله تولید انبوه قرار گرفته به این معنا كه از مرحله رشد خارج و به مرحله پارك رسیده اند.
وی تصریح كرد: این شركت ها عمدتا در حوزه های كشاورزی، برق و رایانه و حوزه های علوم انسانی و عمومی فعالیت می كنند.
* فروش 450 میلیارد ریالی محصولات و صادرات 2 میلیون دلاری
سرپرست پارك علم و فناوری كرمانشاه در ادامه با اشاره به فروش محصولات شركت های دانش بنیان پارك علم و فناوری كرمانشاه، اظهار كرد: این شركت ها در سال گذشته حدود 450 میلیارد ریال از محصولات خود را به فروش رساندند.
خان احمدی همچنین از صادرات محصولات تولیدی شركت های دانش بنیان خبر داد و گفت: طی سال گذشته بیش از 2 میلیون دلار از محصولات تولیدی به كشورهای دیگر صادر شد.
وی افزود: عمده صادرات در حوزه های تجهیزات پزشكی، نرم افزار، ادوات كشاورزی و سیستم های تولید پلاسما بوده است.
* چشم انداز صادرات سه میلیون دلاری در پایان سال جاری
سرپرست پارك علم و فناوری كرمانشاه در بخش دیگری از گفت و گوی خود با ایرنا، یكی از چشم اندازهای این پارك را رساندن صادرات شركت های فناور به مرز سه میلیون دلار در پایان سال جاری عنوان كرد.
خان احمدی گفت: یكی از اولویت های ما توسعه بازار محصولات با تمركز بر بازارهای خارجی بخصوص عراق است كه امیدوارم با افزایش حمایت ها، بتوانیم شاهد افزایش یك میلیون دلاری صادرات در پایان سال جاری نسبت به سال قبل باشیم.
* خدمات ارائه شده پارك علم و فناوری به شركت های فناور
سرپرست پارك علم و فناوری كرمانشاه در ادامه به خدماتی كه توسط پارك به شركت های فناور ارایه می شود نیز اشاره و اظهار كرد: ارایه تسهیلات ارزان قیمت، تامین فضای كارگاه و دفتر كار و خدمات تجاری سازی كه شامل تسهیل در اخذ مجوز و تاییدی های مورد نیاز، ثبت اختراع و اخذ استاندارد می شود از جمله آن هاست.
خان احمدی، ارایه مشاوره های گوناگون در زمینه های اقتصادی و نفتی، بیمه و امور حقوقی و سایر زمینه ها را از دیگر خدمات ارائه شده به شركت ها عنوان كرد.
وی در پایان یادآوری كرد: شركت هایی كه تحت حمایت پارك علم و فناوری هستند از معافیت مالیاتی نیز برخوردار می باشند.
* رضایت كارآفرین نمونه كشوری از حمایت های پارك علم و فناوری
در همین راستا، محسن كرمی مدیر عامل شركت پیشگامان ایده نگار یكی از شركت های مستقر در پارك علم و فناوری كه عنوان كارآفرین نمونه كشوری را نیز یدك می كشد با ابراز رضایت از حمایت های پارك علم و فناوری كرمانشاه به خبرنگار ایرنا گفت: این شركت كه دارای رتبه شورای عالی انفورماتیك می باشد در حوزه تولید نرم افزار فعالیت می كند.
وی افزود: این شركت در سه حوزه دولتی، خصوصی و شخصی فعالیت می كند كه از فعالیت در حوزه دولتی می توان به نصب سامانه 137 شهرداری، برقراری اتوماسیون اورژانس 115، سامانه عوارض خودروی شهرداری، سامانه مدیریت مجلات علمی و پزشكی و سامانه املاك شهرداری اشاره كرد.
كرمی با بیان اینكه فعالیت این شركت در بخش خصوص نیز شامل ارایه مشاوره در زمینه بازاریابی اینترنتی است، گفت: در حوزه شخصی نیز كار شركت طراحی سایت می باشد.
مدیرعامل شركت پیشگامان ایده نگار در ادامه از استقرار این شركت از سال 90 در پارك علم و فناوری كرمانشاه خبر داد و گفت: در این مدت با حمایت های پارك توانستیم خدمات خوبی را ارایه كنیم.
وی افزود: پارك علم و فناوری یكسری خدمات كه شامل مكان و محل استقرار و رایزنی برای حضور شركت در نمایشگاه ها و جشنواره های مختلف می شود را به شركت پیشگامان ایده نگار ارایه كرده است.
كرمی خاطرنشان كرد: شركت ما با همین حمایت ها بود كه در سال گذشته موفق به ایجاد اشتغال برای 10 نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شد كه هفت نفر آن ها به شكل ثابت و سه نفر نیز به صورت موقت مشغول به كار شدند.
وی در پایان یكی از برنامه های این شركت را ایجاد اشتغال برای 15 نفر تا پایان سال جاری با افزایش خدمات به جامعه هدف عنوان كرد و گفت: امیدوارم بتوانیم در پایان سال جاری برای 10 نفر شغل ثابت و برای پنج نفر هم شغل موقت ایجاد كنیم.
مسعود اسماعیلی خبرنگار ایرنا مركز كرمانشاه
7458/8066
تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۵
كرمانشاه- ایرنا- پارك های علم و فناوری به عنوان یكی از ساختارهای موثر در توسعه فناوری و به تبع آن، توسعه اقتصاد دانش محور و اشتغال زایی تخصصی، محیط هایی مناسب برای استقرار و حضور حرفه ای شركت های كوچك و متوسط و واحدهای تحقیق و توسعه هستند.