بندرعباس-ایرنا-عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان گفت: رئیس جمهوری در سخنان خود تعالی اخلاقی جامعه را مد نظر قرار داده و از همه به خصوص افراد دارای نفوذ اجتماعی خواسته است در هر شرایط به اخلاق پایبند بمانند.

موسی جاودان روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا درباره سخنان رئیس جمهوری در جمع فعالان سیاسی، افزود: همانگونه كه آقای روحانی تاكید دارد افرادی كه به رشد اخلاقی رسیده اند و انسانیت را قبول دارند هرگز برای هدف خود اخلاق ، انسانیت و معنویت را كه شعار اجتماعی جامعه ایرانی است زیرپا نمی گذارند.
وی ادامه داد: به همین دلیل رئیس جمهوری بر روحیه پهلوانی كه وجه غالب آن رعایت اخلاق است تاكید دارد وپهلوان همیشه چه در زمان پیروزی و كامیابی و چه هنگام شكست ، اخلاق را رعایت می كند ، ولی ممكن است قهرمان این گونه نباشد.
رئیس اتاق فكرهرمزگان اضافه كرد: اقتضای رقابت برای قهرمانی ، موفقیت عده ای محدود است در صورتی كه همه می توانند با رعایت اخلاق و ارزش های انسانی پهلوان باشند ودر جهت گسترش این روحیه گام بردارند.
جاودان اشاره كرد: برای پهلوان شدن باید مراقب رفتار و گفتار خود در جامعه بود و از تهمت زدن و بد و بیراه گفتن به دیگران پرهیز كرد و همچون پیامبر (ص) ، امام علی (ع) و سایر بزرگان دینی به روحیه جوانمردی ، تواضع ، دستگیری از محرومان و رعایت عدل و انصاف و پرهیز از فحاشی پای بند بود.
عضو هیات علمی هرمزگان بیان كرد: پهلوانی برعكس قهرمانی رسیدن به قله های پیروزی در رقابت ها نیست بلكه در اخلاق و رعایت ارزش های اخلاقی نهفته است و پهلوان ابتدا خود عمل كننده به سخنان و نصایح خویش بوده و سپس دیگران را به انجام آنها دعوت می كند زیرا می داند تاثیر عمل چندین برابر گفتار است.
جاودان بیان كرد: افراد بسیاری پند ، اندرز و نصیحت می كنند اما رعایت اخلاق ، حفظ حرمت و احترام به اشخاص را كه به دیگران توصیه می كنند نمی توان در رفتارشان مشاهده كرد كه این پندهای آنان را بی فایده می كند.
وی اظهار داشت: اگر به عنوان الگوی جامعه كوچك كلاس به سخنان خود عمل نكنیم دانش آموز نیز این برخورد را فرا گرفته و تضاد ایجاد می شود.
مدرس روانشاسی دانشگاه هرمزگان خاطر نشان كرد: جامعه ایرانی اكنون دچار این تضاد شده ، زیرا به عنوان افراد دارای تریبون و نفوذ اجتماعی مردم و زیردستان را به رفتاری توصیه می كنیم كه خود عمل كننده به آن نیستیم.
جاودان یادآور شد: این عوامل باعث شده ارزش ها در جامعه رو به افول باشد كه این مساله رئیس جمهوری را نگران كرده و باعث شده بر وجه پهلوانی تاكید كنند.
به گفته وی ، رئیس جمهوری مشاهده می كنند برخی افراد برای رسیدن به پست و مقام به رشد اخلاقی و ارزش های اخلاقی ایرانی آسیب می زنند، چیزی كه موجب آسیب به ستون های نامرئی اجتماع و افت ارزش ها در جامعه می شود.
رئیس اتاق فكر هرمزگان افزود: این ها جامعه را در معرض بحران هایی نظیر بحران های اجتماعی ، شخصیتی ، روحی كه همه حاصل عدم صداقت می باشد قرار داده است.
جاودان پرسید: چرا فرد و افرادی كه پند و اندرز می دهند خود برعكس آن عمل می كنند؟ ، اگر معلم هستی همه جا باید معلم باشی ، حرف آقای روحانی این است كه خلق و خوی انسانی و رعایت باید در همه جا حاكم باشد.
وی اظهار داشت: آقای روحانی نگران رواج بداخلاقی های اجتماعی به عنوان یك روش از سوی برخی افراد دارای نفوذ در جامعه است و بداخلاقی به اصول و ستون های نامرئی جامعه آسیب رسانده و اخلاق را تهدید می كند كه پیامدهایی همچون گسترش آسیب های همه جانبه خانوادگی ، شخصیتی ، فردی و اجتماعی را به همراه دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان یادآورشد:معتقدم رئیس جمهوری نگرانی برد وباخت خود دررقابت های انتخاباتی رای اوردن ونیاوردن نیست بلكه وی نگران این است كه در جامعه ایرانی بد اخلاقی به عنوان یك عادت رواج یابد زیرا این خطر بسیار بزرگی برای جامعه است.
جاودان تصریح كرد:عادت هایی كه در جامعه رواج می یابند ممكن است ده ها ، صدها و قرن ها زنده باقی بمانند و پیامد رعایت نشدن اخلاق ایجاد آسیب های اجتماعی ، بحران در جامعه و اعتماد نداشتن به مسئولان و كاهش سرمایه های اجتماعی است.
3219 /6048 /1484