سید جواد هاشمی درگفت وگو با ایرنا اظهار داشت: شهیدان علی هاشمی ؛ محمدعینی، عماد كریمی بیژنی، سید نورالله طباطبایی نژاد، سید عبدالوهاب قاسمی ، صادقی و غلامحسین حقانی درگلزار شهدای شیخان قم مدفون هستند و شهید محمد منتظری و دیالمه نیز درحرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) دفن می باشند.
به گفته وی پنجشنبه هفته جاری نیز مزار شهدای هفتم تیر در حرم مطهر و گلزار شهدای شیخان غبارروبی و عطرافشانی می شود.
وی گفت: در این مراسم كه با حضور خانواده معظم شهدا و به ویژه شهدای هفتم تیر، جمعی از مسوولان و خادمان به شهدا برگزار می گردد، شركت كنندگان ضمن ادای احترام به مقام شامخ شهداو گرامی داشت یاد و خاطره شهدا با آرمانهای رفیع ایشان تجدید میثاق می كنند.
هفتم تیرماه سالروز شهادت آیت الله دكتر سید محمد بهشتی و 72 تن از یاران امام خمینی(ره) با انفجار بمب در دفتر مركزی حزب جمهوری اسلامی درسال 1360 به دست منافقان كوردل می باشد.
**نگاهی كوتاه به زندگانی برخی از شهدای این واقعه
*عبدالحمید دیالمه در سال 1333 در تهران متولد شد؛ همگام با تحصیل در دبیرستان به بهره جویی از مدرسین حوزه علمیه چون آیت الله ناصر مكارم شیرازی و آیت الله جعفر سبحانی و شهید مطهری پرداخت، ایشان سیره و حدیث را نزد اساتید حوزه علمیه قم و علوم مختلف منطق، فلسفه و عرفان را نزد استاد شهید آیت الله مرتضی مطهری آموخت و مدرك دكترای داروسازی را از دانشگاه فردوسی مشهد دریافت كرد.
از سال 1352 تا اواخر سال 1356 كه مصادف با دوران خفقان رژیم منحوس پهلوی بود حركت جهادی خود را در دو بعد فكری و سیاسی استمرار بخشید و در همین سال ها برای اولین بار در دانشگاه مشهد اقدام به تأسیس كتابخانه اسلامی كرد تا از این طریق افراد را شناسایی و جذب نماید.
همزمان با اوج گیری انقلاب شكوهمند اسلامی، تشكیلات فكری و مبارزاتی او كه برای شكل گیری آن ، سال ها زحمت كشیده بود به نام 'مجمع احیاء تفكرات شیعی' اعلام موجودیت رسمی و علنی كرد و با این اعلان جوانان متعهدی كه منتظر بروز چنین محور استواری در میان آن همه تبلیغات زهر آگین دشمنان اسلام بودند به استقبالش شتافتند.
شهید دیالمه اولین كسی بود كه قبل از ریاست جمهوری، افكار بنی صدر را مطالعه و نقادی نموده و نقاط ضعف بینش التقاطی وی را یافته بود و افكار او را در كتاب هایی مثل تعمیم امامت ، مخالف ولایت فقیه می دانست. لذا با ریاست جمهوری او مخالفت كرد.
تشكیل جلسات مناظره و گفت و گوی اعتقادی، سیاسی و جلسات آزاد پرسش و پاسخ با نمایندگان گروههای انحرافی در سطح شهر و جمع های دانشگاهی، ادامه افشاگری در مورد اندیشههای التقاطی منافقین و تشكیل گروه مطالعه مدارك، بر ضد بنیصدر و كشف مدارك فراوان و نشر آن برای اشكار نمودن چهره واقعی بنی صدر از مهمترین اقدامات این شهید بود، وی سرانجام در واقعه هفتم تیر سال 60 پیكر پاكش درقم در صحن مطهر حضرت معصومه (س) به خاك سپرده شد.
**حجت الاسلام والمسلمین محمد منتظری از دیگر شهدای واقعه هفت تیر است كه در سال 1323 متولد شد. وی پس از سپری كردن دوره دبستان وارد حوزه علمیه قم شد. بیشتر درس های حوزوی را نزد پدرش و سایر استادان از جمله امام راحل و آیات سیدمصطفی محققداماد و علی مشكینی دنبال كرد.
همزمان با اوج گیری نهضت اسلامی در 15 خرداد 1342 علیه حكومت پهلوی، فعالیت های جهادی خود را آغاز كرد و تا پایان زندگی به پشتیبانی از ولایت فقیه ادامه داد.
وی نخستین بار هنگام دستگیری امام راحل در پی اعتراض به قانون اعطای مصونیت قضایی به مستشاران نظامی آمریكا یا همان كاپیتولاسیون، در چهارم آبان 1343 دستگیر شد.
محمد منتظری پس از انقلاب از چهره های بانفوذ و پرحركت انقلابی بودند كه در پایهگذاری كمیته انقلاب اسلامی و پیشبرد كار آن نقش بهسزایی داشت، همچنین، در برپایی حزب جمهوری اسلامی تلاش بسیاری كرد.
محمد منتظری گروهی به نام «پاسداران انقلاب اسلامی» را سرپرستی می كرد كه یكی از گروه های چهارگانه ای بود كه بعدها از به هم پیوستن آنها، نهاد انقلابی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پایهگذاری شد و سرانجام درانفجار حزب جمهوری اسلامی به خیل شهدا پیوست ودر حرم مطهر حضرت معصومه(س) به خاك سپرده شد.
** شهید حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین حقانی
وی در سال 1320 هجری شمسی در شهر مقدس قم متولد شد، تحصیلات ابتدایی را در تهران آغاز و به پایان رساند و درسهای حوزوی را در محضر پدر بزرگوارش آغاز كرد، سپس برای ادامه تحصیلات دینی، وارد مدرسه آیت الله مجتهدی شد و پله های ترقی را بسرعت پشت سر گذاشت. و در شبی خجسته، در آستانه میلاد حضرت زهرا (س)، عمامه گذاری نمود. خانواده معظم شهید حقانی، می گویند كه: ایشان از هوش سرشاری برخوردار بود به گونه ای كه سال پنجم و ششم را در تهران به طور جهشی خواند و بعد از پایان تحصیلات ابتدایی، دروس حوزه را در محضر پدر بزرگوارش و همچنین در مدرسه مجتهدی آغاز كرد.
سیزده سال بیش نداشت كه برای ادامه تحصیلات خویش وارد شهر قم شد و بعد از گذشت چند سال از اشتغال به دروس حوزه، همزمان تحصیلات دبیرستان خود را زیر نظر شهید دكتر بهشتی در مدرسه دین و دانش به پایان رسانید.
شهید حقانی از شاگردان امام خمینی (ره) بود و همانند دیگر شاگردان برجسته آن استاد، درس مبارزه را از وی آموخت. وی چندین بار در شهرهای شیراز، كرمان و بندرعباس توسط ساواك تحت تعقیب و پیگیری قرار گرفته و دستگیر شد. او از سال 1342 كه نهضت اسلامی به رهبری امام شروع گردید، همگام با دیگر عالمان قم و سراسر كشور، علیه رژیم پهلوی، مبارزه آشتی ناپذیری را آغاز كرد. این روحانی شجاع برای اولین بار بعد از یك سخنرانی افشاگرانه كه در یكی از مساجد شیراز انجام داد، توسط ماموران ساواك دستگیر گردید. این شهید بزرگوار در سال 1354 نیز به خاطر ادامه مبارزه، دستگیر و تحت شدیدترین شكنجه ها قرار گرفت، به گونه ای كه بر اثر شكنجه، نزدیك به مرگ رسید. او با این شكنجه ها مقاومت خود را آشكار ساخت و اسرار مبارزان در نزد او مكتوم ماند.
شهید حقانی پس از عمری تلاش ارزشمند در جنبه های مختلف سیاسی فرهنگی و علمی و خدمت در مسوولیتهای خطیر و روشنگری جامعه، به همراه 72 گل لاله، پرپر گردید و خون او بر اوراق تاریخ باقی ماند تا سند مظلومیت انقلاب اسلامی ایران باشد.
8138/ 6133/
تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۹
قم- ایرنا - مدیركل بنیاد شهید و امور ایثارگران قم گفت: این استان 12 شهید در واقعه هفتم تیر سال 1360 تقدیم انقلاب كرده كه از این تعداد مزار 9تن از شهدا در قم است.