به گزارش خبرنگار ایرنا از فلوجه، با 'خضیر مطروحی' فرمانده تیپ 21 عملیاتی، از مركز فرماندهی عملیات فلوجه راه افتادیم تا گشتی در داخل شهر بزنیم؛ او در حین حركت در خیابان ها و كوچه پس كوچه های دو بخش فلوجه قدیم و جدید و مركز شهر یعنی خیابان بغداد، از نبردهای 34 روزه ای كه به آزادی این شهر انجامید، صحبت كرد و همچنین از تحقیر شهروندان فلوجه از سوی داعش سخن گفت و برای اینكه عینی تر متوجه حرفهایش شویم، ما را به زندان فلوجه هم برد.
** فلوجه جدید
از محور جنوبی وارد فلوجه شدیم، ابتدا از خیابان ها و فرعی های حی الشهدا عبور كردیم، منطقه ای كه تا كمتر از یك ماه پیش به دلیل گستردگی تله های انفجاری راهی برای ورود نداشت و حالا یك تابلوی زرد رنگ كه بر آن نوشته 'الطریق آمن' متوجه می شویم كه در محدوده خیابان های اصلی فلوجه جدید می توان با خیال راحت حركت كرد.
در ادامه از حاشیه منطقه حی النزال گذشتیم و با ورود به منطقه حی الرساله به ساحل شرقی رود فرات رسیدیم، آنجا یكی از مقرهایی بود كه نیروهای عراقی در آن اتراق كرده بودند.
خضیر با اشاره به آن سوی رودخانه گفت كه آن طرف منطقه الحلابسه است كه همین حالا نیروهای ارتش در حال پاكسازی آن هستند و این منطقه تا شهر خالدیه و جزیره ای موسوم به همین نام امتداد می یابد.
یكی از رزمندگان، آن حوالی منزلی را نشان داد كه متعلق به شیخ علی حاتم از روسای عشایر الانبار است همان كه هنگام ورود نیروهای داعش به عراق آنها را 'انقلابیون' توصیف كرد و برای پیوستن اهل سنت عراق به آنان فراخوان داد. حالا ویلای مجلل و بزرگ او در ساحل شرقی فرات به یكی از مقرهای نیروهای عراقی تبدیل شده است.
آنطور كه گفته می شد، بسیاری از اعضای گروه تروریستی داعش و خانواده هایشان بویژه داعشی های خارجی از همین مسیر (عبور از عرض فرات) تلاش كرده اند منطقه را ترك كنند. البته معلوم نیست به سمت اردن و سوریه یا عربستان بروند.
**سعودی ها و كارگاه های ساخت بمب
خضیر درباره حرف و حدیث ها پیرامون حمایت ها و كمك های مالی و تسلیحاتی و غذایی و لجستیكی سعودی ها به داعش گفت، نه فقط حرف زیاد است كه مدرك هم زیاد است.
وی افزود: سعودی ها فلوجه را به مركز كارگاهی برای ساخت تجهیزات و ادوات تروریستی از جمله خودروهای بمب گذاری شده و بمب های كنار جاده ای تبدیل كرده بودند.
آنها همراه مواد غذایی بسته های تی ان تی برای داعش می فرستادند كه در كار بمب گذاری خودروها مورد استفاده قرار می گیرد. اكثر بسته ها هم مارك سعودی دارند، اما خضیر گفت ما همه مدارك، از اسناد و اوراق گرفته تا لوازم و تجهیزات را تحویل واحدهای اطلاعاتی داده ایم.
فرمانده تیپ رزمی 21 درباره مجموع خسارات وارده به تجهیزات داعش در این عملیات هم توضیحاتی داد، از جمله اینكه در طول عملیات فلوجه 7 تا 8 هزار بمب كنار جاده ای كشف و خنثی شد، 110 خودرو بمب گذاری شده را نیروهای عراقی منفجر كردند، 60 خودرو با موشك ضد زره كورنت و یا توسط هواپیماها نابود شد و نیروهای امنیتی 27 خودرو را نیز از راه دور منفجر و 5 خودرو را نیز سالم خنثی كردند.
** بغداد؛ خیابان پر حادثه فلوجه
از خیابان ها و كوچه ها در بخش جنوبی عبور می كنیم تا به خیابان مركزی شهر یعنی 'شارع بغداد' برسیم و خضیر همچنان درباره داعش می گفت و اینكه فلوجه برای این گروه نه تنها یك شهر و موضع راهبردی است كه آن را به یك مركز آموزش عقیدتی بزرگ نیز تبدیل كرده بود و از اینجا تروریست های انتحاری را برای اعزام به سراسر عراق و حتی خارج از عراق تربیت می كرد.
در فلوجه خارجی های زیادی از جمله الشامی فرمانده سوری تبار انتحاری ها به هلاكت رسیدند و از ابوحمزه الجزایری هم یاد می شود كه او نیز در خباثت كمی از الشامی نداشت.
از كشورهای حوزه آسیای مركزی و قفقاز هم خیلی ها در فلوجه بودند، اما در عین حال مهمترین داعشی ها و بویژه انتحاری ها از كشور سعودی هستند كه حالا یا اجسادشان در فلوجه به جا مانده و یا گریخته اند. نیروهایی كه همراهمان در عقب وانت نشسته بودند، دستكم دو جنازه ای را كه در حاشیه خیابان ها رها شده بود، نشانمان دادند كه آن هم مشخص نبود اعضای عراقی داعش یا خارجی این گروه تروریستی هستند.
حالا در خیابان بغداد هستیم؛ این خیابان از آن جهت شهرت دارد كه اتفاقات و جنایات زیادی در آن رخ داده است. شاید اولین موضوعی كه به یاد ناظران مسائل عراق بیفتد، چادرهای تحصن و تجمع هایی بود كه در 2013 و 2014 در همین خیابان و خیابان های اطراف آن برپا شد و در نهایت منجر به سقوط فلوجه در ژانویه 2014 شد.
پل معروف فلوجه نیز در همین خیابان واقع است؛ پلی كه مصطفی العذاری یك رزمنده عراقی را از فراز آن در حوالی ماه می 2015 میلادی به دار آویختند و قبل از اعدام او را در همین خیابان گرداندند و بدبختانه برخی طرفداران داعش هم هلهله كردند.
سومین خاطره ای كه عراقی ها فراموش نمی كنند، قتل سمیر مراد الدلوی نظامی ارتش عراق در همان روزها (اواخر می 2015) بود كه در مقابل چشمان سران شیوخ فلوجه و الكرمه با ضربات بلوك های سیمانی به سرش كشته شد و در شبكه های اجتماعی ، پس از انتشار ویدئوی این اعدام خیلی ها از شیوخ و سران عشایر پرسیدند كه چگونه آن روز توانستند در آن جلسه ناهار بخورند؟!
اكنون خیابان بغداد زیر پای رزمندگانی است كه برای نجات مردمانش جان بر كف نهادند و در گوشه و كنار پیاده روها شب را به صبح رساندند تا از این پس مواضع خود را در داخل شهر مستحكم كنند.
در این بخش شهر تابلوهای بزرگ بر سر در مغازه ها و مراكز تجاری نشان می دهد كه از پیش از ورود داعش، فلوجه یك شهر بود با حاكمیت نظام شهروندی، اما با آمدن مردان وهابی اندیشه، نه آدم ها كه حتی تابلوهایش دچار یخ زدگی شدند.
قوانین شرعی داعش با رفتارهایش تضادهای كاملا روشنی دارد؛ به عنوان مثال محجبه كردن تصاویر تبلیغاتی زنان و دستورالعمل های شرعی برای پوشش زنان ، در مقابل رفتارهایی مانند جهاد نكاح! و یا تجاوز به زنان و دختران بخاطر عدم پیوستن به داعش!.
زمستان پارسال یك جنایت هولناك در این شهر رخ داد، بطوری كه بیش از 10 دختر و زن جوان بعد از تجاوز جمعی به قتل رسیدند و جنازه هایشان در خارج شهر رها شد.
**فلوجه قدیم
خضیر بعد از یك دور كامل در محدوده ای از خیابان بغداد ، وارد فرعی شمالی شد و به سمت فلوجه قدیم حركت كرد. او توضیح داد این منطقه طی دو سه روز گذشته محل شدیدترین برخوردهای مسلحانه میان نیروهای عراقی و گروه تروریستی داعش بود و دودی كه از بعضی ساختمان هنوز بیرون زده می شد، حرف های خضیر را تایید می كرد.
از حی الاندلس تا نزدیكی های حی الجولان رفتیم؛ آثار نبردهایی كه تا روز یكشنبه ادامه داشت، هنوز در كف خیابان ها دیده می شد؛ انبوه خودروهای منفجر شده، گلوله های شلیك نشده و پوكه های فراوانی كه در كف خیابان ها به جا مانده بود.
خضیر كه هرجا سوژه ای می یافت نگه می داشت تا تصویر برداریم، رفته رفته، از دور زدن در شهر خالی از آدم و شدت گرمایی كه تا 48 درجه می رسید، خسته شده بود، بنابراین پس از یك تعارف كوتاه به سرعت به خیابان مركزی بازگشت و این بار با عبور از كنار ساختمان بلدیه (شهرداری)، وارد فرعی ای شد كه معروف به مجتمع ادارات دولتی است و ساختمان فرمانداری نیز همانجاست.
نیروهای همراه ما خیلی تاكید داشتند كه وارد ساختمان ها نشویم، اما خضیر ما را به داخل دادگاه شرعی داعش در همین محل برد تا از اتاق قضات داعش كه توسط نیروهای عراقی، بر تفكر داعشی ها آوار شده بود، دیدن كنیم. یكی از نیروها گفت ، اینجا چیزی پیدا نمی شود، چون همه مدارك و اسناد مربوطه تخلیه شده است. بنابراین سری به زندان داعش در كنار محكمه اش زدیم.
** تحقیر انسانیت در فلوجه
آنجا فقط یك زندان به معنای مفهومی اش نبود. آن اتاق ها با قفس های بلند و كوتاهی كه در آن قرار داشت، تحقیر انسانیت را در بدترین شكل آن به تصویر می كشید.
بعضی قفس ها قدی بودند كه تنها گزینه زندانی ها در آن ایستادن بود و بعضی كوتاه، بگونه ای كه زندانی نه فقط نمی توانست پایش را دراز كند كه باید خمیده در آن می نشست. معلوم نیست چه زنان و مردانی را در این قفس های آهنی شكستند.
این قفس ها كه پیش از این نمونه های آن را داعش در فیلم های تبلیغاتی اش در نقاط مختلف منطقه از جمله لیبی و سوریه و موصل به نمایش گذاشته بود و حتی برخی قربانیانش را در همین قفس ها به آتش كشیده بود، نمادی واضح و بی نیاز از تفسیر تفكر تكفیری است كه رزمندگان عراقی امیدوارند كه این قفس ها به موزه تاریخ عراق سپرده شده و دیگر تكرار نشود.
داخل اتاق زندان آنقدر تاریك بود كه برای عكس و تصویر با كمبود نور روبه رو بود، بطوری كه شاید مخاطب متوجه نمی شد، موضوع چیست، بنابراین یكی از نیروها داوطلبانه رفت داخل یكی از آن قفس ها تا عملا نشان دهد كه این قفس ها همان سلول های انفرادی اما از نوع تحقیر آمیز تر آن است.
در یكی از اتاق ها تجهیزات و وسایل آویزان كردن زندانی یا متهم از سقف دیده می شد كه نیروهای عراقی پس از پاكسازی ساختمان زندان، اكثر وسایل موجود را به نشانه محكوم بودن رفتارهای ضد بشری داعش منهدم كردند.
خضیر فرمانده تیپ 21 پیش از آنكه از هم جدا شویم، گفت: طوری بنویسید كه دنیا بفهمد با چه موجودات پلید و پستی نبرد كرده ایم. بگویید كه داعش وهابی و حامیان منطقه ای آن انسانیت را به لجن كشیده اند و در تحقیر مردمانی كه شهرهایشان را به اشغال در آوردند، كم نگذاشتند.
بعد هم اشاره ای كرد به رسانه های داخلی و منطقه ای كه از داعش مستقیم و غیر مستقیم طی یك ماه گذشته دفاع كردند تا شاید بتوانند در اراده ملت عراق برای بازپس گیری فلوجه و شكستن داعش در این شهر خلل ایجاد كنند.
او گفت: 'آنها كه برای دستیابی به هدف نامقدسشان دست به هر كاری می زدند، آنقدر ذوق زده بودند كه بخاطر چند كلمه ای كه به فارسی صحبت كردم، نام مرا در فهرست ژنرال های ایرانی گذاشتند و مدت ها در شبكه های خود روی آن مانور دادند؛ البته این موضوع چند روزی سوژه خنده ما شده بود!'
فلوجه مهمترین پایگاه راهبردی و اعتباری تروریسم در عراق و دومین شهر پرجمعیت استان الانبار در 55 كیلومتری غرب بغداد، بعد از پنج هفته جنگ با كمترین آسیب به زیرساخت های آن در 26 ژوئن 2016 از لوث گروه تروریستی داعش بطور كامل آزاد شد و به آغوش ملت عراق بازگشت و با آزادی این شهر زنگ ها برای نابودی كامل این گروه در عراق به صدا در آمد.
خاورم*1*1770*1275
تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۰
بغداد-ایرنا- در فلوجه شهر سنی نشین واقع در 50 كیلومتری غرب بغداد، یك روز بعد از آنكه حیدرالعبادی نخست وزیر عراق پرچم این كشور را در آن بالای دست برد و آزادی كامل آن را از دست گروه تروریستی تكفیری داعش رسما اعلام كرد، صدایی جز زوزه طوفان خاك و تیراندازی های پراكنده در آن سوی فرات شنیده نمی شد.