به گزارش ايرنا، محمدرضا خباز روز سه شنبه در نشست شوراي پشتيباني سوادآموزي استان در سالن غدير استانداري، با اشاره به رتبه اول استان سمنان در بحث باسوادي در كشور، افزود: بايد تلاش همه بيشتر شود تا افراد بي سواد باقي مانده شناسايي و به آن ها سواد آموخته شود تا بي سوادي در جامعه ريشه كن شود.
وي گفت: با روي كارآمدن نهضت سوادآموزي، لكه بي سوادي از دامن جمهوري اسلامي ايران پاك شد.
خباز اظهار كرد: معلم هاي نهضت سوادآموزي با معلم هاي آموزش پرورش بسيار فرق دارند، زيرا اين افراد با عشق و علاقه زياد و با كم ترين حقوق و با سختي بسيار زياد به دنبال افراد بي سواد هستند تا به آن ها درس بياموزند.
استاندار سمنان با بيان اينكه در آيات الهي و روايات بر ارزش سواد و علم تاكيد شده است، افزود: علم در نزد خداوند يك ارزش است.
وي يادآور شد: يكي از بدترين بيماري ها، بيماري جهل و بي سوادي است كه بايد تمام دستگاه هاي اجرايي با هم افزايي و مشاركت با يكديگر در راستاي شناسايي افراد بي سواد و سپس سوادآموزش به آن ها گام بردارند.
استاندار سمنان اظهار كرد: دين بدون علم امكان پذير نيست و بايد براي ايجاد فرهنگ و انگيزه در بي سوادان براي سوادآموزي، اقدامهاي لازم انجام شود كه اولين كار تمركز براي به دست آوردن آمار دقيق و اطلاعات افراد بي سواد در شهرها و مراكز پرجمعيت است.
مديركل آموزش پرورش استان سمنان گفت: استان سمنان با 98.5 درصد بالاترين درصد جمعيت باسوادان كشور را داراست.
محمدرضا جهان افزود: طبق نتايج سرشماري سال 1355 در گروه سني 10 تا 49 سال درصد با سوادان كشور 48.5 درصد و نرخ باسوادي استان سمنان در آن سال 62 درصد بود.
وي تعداد افراد بي سواد در استان سمنان را 2 هزار نفر اعلام كرد و افزود: آموزش و پرورش استان سمنان سال 94 نزديك به 20 ميليارد ريال براي آموزش به اتباع خارجي و ايرانيان هزينه كرده است.
وي، مشاركت و حمايت هر چه بيشتر رسانه ها براي ترغيب افراد كم سواد و بي سواد براي شركت در دوره هاي سواد آموزي را خواستار شد.
جهان با تاكيد بر نبودن هيچ محدوديت اعتباري براي با سواد كردن افراد گفت : اكنون بهترين شرايط براي سواد آموزي افراد بي سواد و كم سواد در استان سمنان فراهم است.
وي با بيان اينكه هم اكنون برخي از جوانان بيكار هستند، افزود: فعاليت در نهضت سواد آموزي فرصت بسيار خوبي براي افراد است و هر فرد آموزش دهند حدود هفت ميليون ريال براي آموزش به هر بي سواد دريافت مي كند.
مديركل آموزش و پرورش استان سمنان افزود: شيوه هاي سوادآموزي در قالب كلاس توسط معلم، واگذاري گروهي، واگذاري فرد به فرد، آموزش داوطلب آزاد و طرح خود آموز است، كه در سال 94 نزديك به 200 نفر از استان سمنان با طرح خود آموز با سواد شدند.
در استان سمنان 101 روستا بدون مدرسه و 6 هزار و 144 نفر اتباع خارجي بي سواد وجود دارد.
استان سمنان بيش از 100 هزار دانش آموز دارد.
سازمان نهضت سواد آموزي يك سازمان دولتي ايراني است كه در سال 1358 به فرمان امام خميني (ره) و به منظور آموزش خواندن و نوشتن به بزرگسالان و نيز كودكان مناطق محروم كه به مدرسه دسترسي ندارند تشكيل شد.
بر پايه آمار منتشر شده در سال 1390 ، ايران بالغ بر 2 ميليون بيسواد دارد كه 3٫6 درصد از كل جمعيت كشور را شامل مي شود.
7342/6103
تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۴
سمنان- ايرنا- استاندار سمنان با تاكيد بر لزوم ريشه كن كردن بي سوادي در جامعه، افزود: سوادآموزي امري بسيار با ارزش است و باعث بالارفتن موقعيت سياسي، اجتماعي و معنوي جامعه مي شود.