بياييد تصنيف مهرباني را زمزمه كنيم و با گشودن چتر ايثار آشيانه اي امن و پر از عشق و صفا براي ايتام و خانواده هاي نيازمند مهيا كنيم.
حامي مهربان، اي كه وجودت رونق بخش سفره خالي نيازمندان و گره گشاي مشكلات آنان است، بيا و دست نوازشگر خود را بر سر كودكان خانواده نيازمند بكش.
مجال گفت و گو با برخي از حاميان و نيازمندان استان، صحنه هاي وصف ناپذيري از روابط پدران معنوي ايتام و كودكان نيازمند را به تصوير مي كشد.
خير نيكوكاري مي گويد: از دوران جواني در امور خير مشاركت داشتم به طوريكه بعد از پيروزي انقلاب همكاري خويش را با كميته امداد امام خميني(ره) آغاز و در سال هاي بعد گسترش دادم.
حاج علي اكبر كه متولد 1338 شمسي در يكي از روستاهاي شهرستان چاراويماق است، افزود: با اعتمادي كه به كميته امداد داشته و دارم در زمينه مسكن، اكرام ايتام و تامين جهيزيه نيازمندان با اين نهاد همكاري مي كنم.
وي ادامه مي دهد: با 200 ميليون ريال درآمدي كه دارم به طور متوسط 60 ميليون ريال در ماه به ايتام و نيازمندان كمك مي كنم زيرا براي من ايتام و كودكان نيازمند همانند فرزندانم هستند.
حاج علي اكبر انجام كارهاي خير را لذت بخش دانسته و مي گويد: كسب رضاي خدا براي من ارزشمند است و روز به روز بركت كار خير در زندگي ام دو چندان مي شود.
سراغ يكي از نيازمندان كميته امداد امام خميني (ره) آذربايجان شرقي مي رويم و وضعيت زندگي اين مرد 34 ساله را به تصوير مي كشيم.
'رضا' از زمان ابتلا به بيماري اعصاب و روان در امرار و معاش خانواده و هزينه تحصيل دو فرزندش با تنگناهاي مالي بسياري مواجه شده است و تنها از طريق مستمري كميته امداد و يارانه دولتي چرخ زندگي را مي چرخاند.
كف و سقف اتاقش رطوبت كرده و بوي تعفن فضاي اتاق را فرا گرفته است، براي رضا همين يك اتاق 12 متري از پدر به ارث رسيده است كه آشپزخانه و سرويس بهداشتي ندارد و شست و شوي لباس و ظروف در يك حمام غير بهداشتي صورت مي گيرد.
با اين اوصاف احداث مسكن براي او و خانواده اش در اولويت است تا شايد اندكي از مشكلات خانواده اش كاسته شود.
وي منتظر دستان مهرورز خيران نيكوكار است تا قدمي پيش نهاده و برايش سر پناهي بسازند و براي فرزندانش حامي باشند.
مدير كل كميته امداد امام خميني (ره) آذربايجان شرقي هفت هزار و 620 كودك اين استان را نيازمند حامي دانست و گفت: شش هزار و 693 حامي چتر حمايتي خود را بر چهار هزار و 360 فرزند خانواده هاي نيازمند طرح محسنين گسترانيده اند.
حسين دشتي افزود: پيش بيني مي شود تا در رمضان امسال براي هشت هزار دانش آموز نيازمند در قالب طرح محسنين حامي پيدا شود.
وي اد امه داد: در جشن رمضان سال گذشته پنج هزار دانش آموز نيازمند تحت حمايت اين نهاد در قالب طرح محسنين حامي پيدا كردند.
مديركل كميته امداد آذربايجان شرقي اظهاركرد: طرح محسنين شامل حمايت مستمر از فرزندان غير يتيم توسط حاميان است و حاميان مي توانند با انتخاب خانواده مورد نظر همراه با اهداي مبلغ تعهدي ماهانه حداقل 749 هزار ريال نيازهاي اين عزيزان را تامين كنند.
دشتي ادامه داد: خانواده طرح محسنين شامل آن دسته از خانواده هاي نيازمند است كه داراي سرپرست بيمار، معلول، از كار افتاده و يا زنداني هستند.
دشتي با بيان اينكه 30 هزار حامي در قالب طرح اكرام در سال گذشته پنج هزار و 800 يتيم را زير چتر حمايتي خود قرار دادند، گفت: در اين طرح اولين استاني بوديم كه اعلام كرديم يتيمي بدون حامي وجود ندارد.
مدير كل كميته امداد استان از مساعدت 167 ميليارد ريالي پدران معنوي ايتام و فرزندان خانواده هاي نيازمند در سال گذشته خبر داد و افزود: از اين مبلغ 137 ميليارد ريال در قالب طرح اكرام بوده و بقيه به فرزندان خانواده هاي نيازمند طرح محسنين كمك شده است.
دشتي ضمن درخواست از خيران و حاميان استان در مساعدت به فرزندان خانواده هاي نيازمند، يادآور شد: شماره حساب 777 بانك ملي قابل واريز در تمامي شعب و سامانه 30001274 آماده جذب و جمع آوري كمك هاي مردم نيكوكار استان به نيازمندان است.
طرح هاي 'اكرام ايتام' و 'محسنين' از جمله طرح هايي است كه كميته امداد امام خميني به منظور استفاده از مشاركت مردم و خيران در رسيدگي و مساعدت به ايتام و خانواده هاي نيازمند اجرا مي كند.
طرح 'اكرام ايتام' مختص كودكاني است كه پدر خود را از دست داده اند و طرح 'محسنين' مربوط به كودكان طلاق يا تحت سرپرستي مادر است، يا آنكه پدرشان در قيد حيات است اما به دليل بيماري قادر به تامين معاش خانواده نيست.
در هر كدام از اين طرح ها، فرد خير مي تواند حمايت مادي و معنوي يك يا تعدادي از اين كودكان و خانواده هاي نيازمند را عهده دار شود.
خانواده مشمول طرح محسنين شامل آن دسته از خانواده هاي نيازمندي بوده كه داراي سرپرست خانواده، بيماري صعب العلاج، معلول، از كارافتاده، زنداني يا فاقد سرپرست است.
دركنار فرزنداني كه دست تقدير، گل وجود پدر را از خانه شان چيده است، چشماني منتظر، قلب هاي آكنده از درد و دل شكسته نيز هستند كه تقدير به گونه اي ديگر سايه وجود پدري مهربان و فداكار را از زندگي شان دور ساخته است.
پدري كه با وجود خواست باطني اش به دليل كهولت، بيماري و از كارآفتادگي توان اداره زندگي را ندارد و در زير بار مشكلات كمر خم كرده است.
كسب رضاي الهي، عمل به سيره نبوي، احياي فرهنگ كمك به نيازمندان، كاهش آلام روحي و حفظ عزت نفس خانواده هاي نيازمند و افزايش مشاركت هاي عمومي در كمك به محرومان از مهمترين اهداف اجراي طرح محسنين است.
مردم سخاوتمند و نيكوكار آذربايجان شرقي در صحنه هاي مختلف نشان داده اند كه هيچ وقت نمي گذارند فرزندان يتيم يا نيازمند به دليل فقر مالي از مسير رشد و پويائي باز مانند.
مصداق عيني و بارز اين سخن، تحصيل كرده ها و نخبه هاي جوان علمي و دانشگاهي تحت حمايت كميته امداد استان هستند كه به واسطه كار خير و عمل صالح حاميان نيكوكار توانسته اند به مدارج علمي دست يابند.
در بيان نحوه مشاركت خيران در طرح محسنين همين بس كه شما حامي ارجمند مي توانيد پس از مراجعه به مراكز كميته امداد در سطح آذربايجان شرقي، تكميل فرم ثبت نام ، اخذ شناسنامه و انتخاب خانواده مورد نظر همراه با واريز مبلغ تعهدي ماهيانه حداقل 700 هزار ريال با شناسايي نيازهاي كلي خانواده نيازمند (تامين پوشاك، ارزاق، درمان، مسكن، اشتغال، جهيزيه) حديث جوانمردي و عطوفت را بر پهنه زندگي جاري كنيد.
گزارش از نعمت مرادپور
/518/6132
تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۰
تبريز- ايرنا- ماه مبارك رمضان فرصت مغتنمي است تا با انجام كارهاي خير، علاوه بر مشاركت فعال در ايجاد تعادل اجتماعي از لطف و مرحمت الهي برخوردار شويم و توشه اي براي آخرت خويش ذخيره كنيم.