كامران طاهرپور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: هم اكنون تنها يك شركت دانش بنيان با عنوان انرژي كاوان ايوان در اين استان به ثبت رسيده است و در اين زمينه در بين استان هاي داراي شركت دانش بنيان كشور در رديف آخر قرار داريم.
وي بيان كرد: علاوه بر اين 22 شركت نيز در مرحله ارزيابي و داوري قرار دارند كه اميدواريم تا پايان سال حدود نيمي از اين شركت ها تاييد شده و تعداد شركت هاي دانش بنيان استان به 10 شركت افزايش يابد.
وي با بيان اينكه ارزيابي و داوري اين شركت ها بدليل نبود گروه ارزياب در استان از طرف پارك علم و فناوري استان كرمانشاه انجام مي شود، تاكيد كرد: ارزيابي هر كدام از اين شركت ها بين 45 تا 60 روز طول مي كشد كه با توجه به فرآيند طولاني و زمان بر ارزيابي شركت هاي دانش بنيان براي بررسي خارج از نوبت شركت هاي متقاضي اين استان رايزني هاي لازم انجام خواهد شد.
رئيس پارك علم و فناوري استان ايلام با بيان اينكه پارك علم و فناوري استان ايلام جزو پارك هاي نوپا و جوان كشور است، گفت: فعاليت اوليه پارك علم و فناوري ايلام اواخر سال 92 آغاز شده اما مجوز فعاليت آن در سال 94 به صورت موقت صادر شده است.
طاهرپور اضافه كرد: از ابتداي فعاليت تا كنون 200 طرح به پارك ارجاع شده است كه از ميان آنها 65 طرح مورد داوري و ارزيابي قرار گرفته و هم اكنون در مجموع 15 واحد رشد و 23 هسته فناور در پارك علم و فناوري استان مستقر است.
وي تاكيد كرد: ايده هايي كه به پارك علم و فناوري ارجاع مي شود ابتدا توسط كارشناسان مورد ارزيابي اوليه قرار گرفته و در صورت تاييد به منظور بررسي بيشتر براي داوران متخصص ارسال مي شود.
وي ادامه داد: نشست دفاعيه با حضور كارشناسان و داوران متخصص براي صاحبان ايده برگزار مي شود و چنانچه طرح ها از 20 نمره موفق به كسب دست كم 10 نمره شوند به عنوان هسته فناور يا پيش رشد در پارك پذيرش مي شوند.
رئيس پارك علم و فناوري استان ايلام گفت: در مرحله پيش رشد از طرف پارك بين 60 تا 80 ميليون ريال تسهيلات با سود چهار درصد و شش ماه توقف پرداخت به متقاضيان پرداخت مي شود ضمن اينكه فضاي فعاليت و ملزومات اداري در اختيار آنها قرار مي گيرد و از خدمات مشاوره اي تجاري، بازاريابي و حقوقي نيز بهره مند خواهند شد.
طاهرپور اظهار كرد: اين واحدها در نهايت يك سال مهلت دارند كه نمونه اوليه خود را بسازند و در صورتيكه روند رشد آنها ادامه داشته باشد به مرحله رشد وارد مي شوند كه در اين مرحله نيز از حمايت ها و تسهيلات پارك بهره مند خواهند شد.
وي بيان اينكه ايده هايي كه در مرحله داوري دست كم 15 نمره از 20 نمره را كسب كنند به صورت مستقيم وارد مرحله رشد مي شوند، تاكيد كرد: در مرحله رشد 500 ميليون ريال تسهيلات به واحدها داده مي شود و با خدمات مشاوره اي و فراهم كردن شرايط براي حضور در نمايشگاه هاي داخلي و خارجي زمينه دانش بنيان شدن شركت ها فراهم مي شود.
وي داشتن تيم قوي تخصصي، ثبت شركت، تهيه طرح كسب و كار و ساخت نمونه آزمايشگاهي را از الزامات مرحله رشد عنوان كرد و افزود: در طول اين دوره شركت ها بايد به مرحله تجاري سازي و فروش برسند و براي اين كار بين يك تا سه سال فرصت دارند.
رئيس پارك علم و فناوري استان ايلام گفت: شركت ها پس از پايان مرحله رشد مي توانند در سامانه شركت هاي دانش بنيان ثبت نام كرده و پس از تائيد در مرحله داوري و ارزيابي به عنوان شركت دانش بنيان ثبت شوند.
طاهرپور تاكيد كرد: نقش دانش و فناوري در تمامي عرصه هاي اقتصادي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي كليدي و اساسي بوده و اقتصاد دانش بنيان پايه اقتصاد مقاومتي است.
وي اضافه كرد: بيكاري يكي از معضل هاي اين استان است و در حاليكه ايجاد اشتغال براي يك فارغ التحصيل دانشگاهي در بخش صنعت 2 ميليارد و 500 ميليون ريال اعتبار نياز دارد در قالب ايجاد شركت هاي دانش بنيان تنها با 250 ميليون ريال اعتبار يك شغل ايجاد مي شود.
وي با بيان اينكه وجود پارك علم و فناوري و توجه به مقوله فناوري، تجاري سازي ايده ها و حمايت از طرح هاي كارآفرين ضروري است، تصريح كرد: ساماندهي جوانان خلاق و داراي ايده ضرورتي اساسي در راستاي توسعه متوازن و چند وجهي استان است.
وي اظهار كرد: پارك يك نهاد دولتي زير نظارت وزارت علوم، تحقيقات و فناوري است و با هدف تبديل ايده به محصول و افزايش ثروت با ارزش افزوده بالا ايجاد شده است.
وي با بيان اينكه موافقت اصولي ايجاد پارك موقت و مشروط به تامين زمين است، گفت: نبود زمين مهمترين تهديد و دغدغه پارك علم و فناوري در اين استان است.
وي تصريح كرد: اكنون موجوديت پارك علم و فناوري استان ايلام بدليل نبود اختصاص زمين در خطر است و در صورتي كه تا چند ماه آينده زمين مورد نياز اختصاص نيابد موافقت اصولي ايجاد پارك به احتمال زياد لغو خواهد شد.
6032/6034
تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۴
ايلام - ايرنا - رئيس پارك علم و فناوري استان ايلام گفت: اين استان در رديف آخر استان هاي كشور در زمينه تعداد شركت هاي دانش بنيان قرار دارد.