تهران-ايرنا- سازمان فضايي آمريكا (ناسا) سيستم جديدي را توسعه داده است كه انتظار مي رود به ايجاد يك سازوكار ارتباطاتي فضايي بين سياره اي كه عملكردي مشابه اينترنت در زمين دارد، كمك كند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از خبرگزاري يونايتدپرس، ناسا اعلام كرد كه اين سازمان نرم افزاري را براي تسريع و تسهيل ارتباطات، در پايگاه بين المللي فضايي نصب كرده است؛ پيش بيني مي شود كه اين نرم افزار به ابداع يك سيستم اينترنتي منجر شود كه چه بسا در آينده كل منظومه شمسي را پوشش دهد.
براساس آنچه در توصيف اين پروژه آمده است، پروتكل ارتباطاتي جديد موسوم به 'اختلال تحمل شبكه' (DTN) كه ماه جاري ميلادي به 'كيت منبع تله ساينس' پايگاه بين المللي فضايي اضافه شد، اولين گام اين سازمان در جهان استقرار اينترنت بين سياره اي است.
اطلاعات بر روي زمين از طريق يك سري نودها و يا نقاط ارتباطاتي در اينترنت منتشر مي شود كه براي انتقال اطلاعات از يك نقطه به نقطه ديگر، بايد روشن و در دسترس باشند اما اين نودها در فضا اغلب به دليل جنبش و حركت، در يك رديف قرار ندارند.
اما اين سيستم جديد كه بيش از 10 سال زمان صرف تكميل آن شده است، پيام هاي ارسالي ميان ايستگاه بين المللي فضايي و ايستگاه هاي زميني را با استفاده از شبكه هاي تحمل اختلال و تاخير آزمايش خواهد كرد؛ اين شبكه ها مي توانند اطلاعات را هنگام وقفه هايي كه در سيگنال ها به دليل حركت و جنبش مداوم سيارات و ماهواره ها در فضا ايجاد مي شوند، به طور موقت ذخيره كنند.
نرم افزار جديد ناسا، ايستگاه بين المللي فضايي را در فرآيندي كه ناسا ان را اينترنت بين سياره اي مي خواند، در جايگاه يك نود قرار مي دهد. اين روش جديد انتقال اطلاعات مي تواند روي زمين و در مواقعي همچون زمان بحران ها كه وضعيت ارتباطات متزلزل است، مفيد باشد.
دكتر وينتون معاون رييس گوگل و دانشمند مدعو برجسته در آزمايشگاه پيشرانش جت ناسا در يك بيانيه مطبوعاتي گفت: تجربه ما از شبكه DTN در اين ايستگاه فضايي، به استقرار اپليكيشن هاي اضافي بر روي زمين به ويژه براي ارتباطات تلفن همراه كه در آن ممكن است ارتباطات نامنظم و ناپيوسته باشد، منجر مي شود.
علمي**2038**2017