محمد ركنی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: 23 پرونده آثار تاریخی ملموس شامل 9 محوطه در شهرستان سرخس، هفت محوطه در مشهد و هفت محوطه و تپه تاریخی مشترك در شهرستانهای چناران و قوچان است.
وی ادامه داد: پیش از این بیشتر توجهات در بعد ملی معطوف به ثبت آثار تاریخی و خانه های تاریخی بود لذا كمتر به محوطه های تاریخی توجه شده است.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: این در حالی است كه محوطه های تاریخی به واسطه وجود آثار و بقایای زندگی گذشتگان، نقش آثار مدفون شده به عنوان مستندات و شواهد دقیق تاریخ و اجداد به مراتب ارزش تاریخی بالاتری دارند.
وی افزود: بر این اساس نیاز به محافظت و ثبت ملی محوطه های تاریخی به منظور انجام كاووشهای باستان شناسانه افزایش می یابد.
ركنی ادامه داد: علاوه بر كم توجهی به ثبت ملی محوطه های تاریخی، نسبت به ثبت ملی آثاری كه دارای كاركرد عمومی بوده اند از جمله حمام، آب انبار و موارد مشابه نیز كمتر توجه شده است.
وی در ادامه به پنج پرونده مربوط به فرهنگ عشایر خراسان و ارسال آن به تهران برای ثبت در فهرست آثار ملی نیز اشاره و بیان كرد: این پرونده ها در موضوعاتی مانند آئینی و پوشاك ویژه عشایر كرد كرمانج هستند.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: پیش از این نیز شش پرونده اثر ناملموس مربوط به فرهنگ عشایر این خطه در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
خراسان رضوی دارای 1500 اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی است. 1402 مورد از این آثار تاریخی غیرمنقول شامل یك بافت شهری و روستایی، 930 بنا، 15 تپه تاریخی و 456 تپه و محوطه تاریخی است.
همچنین سه اثر منقول، 61 اثر معنوی، شش اثر طبیعی و 28 مكان رویداد ثبت شده در فهرست آثار ملی، در خراسان رضوی وجود دارد.
7496/1858
تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۶
مشهد- ایرنا- معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: پرونده كارشناسی و مطالعاتی به منظور پیشنهاد ثبت ملی 23 اثر تاریخی ملموس و پنج اثر ناملموس این استان به سازمان میراث فرهنگی ارسال شد.