سيد مصطفي هاشمي روز پنجشنبه در كميته عمران و انرزي ستاد اقتصاد مقاومتي استان همدان افزود: در روستاهاي استان همدان نزديك به 106 هزار متر مكعب مخزن ذخيره آب و يك هزار 900 خط انتقال آب و چهار هزار كيلومتر شبكه توزيع آب وجود دارد.
مدير عامل شركت آبفار استان همدان تصريح كرد: پس از پيروزي انقلاب اسلامي در 98 درصد روستاهاي استان يك بار تاسيسات آبرساني ايجاد شده است اما هم اكنون همه اين روستاها بهره مند از آب نيستند.
وي با بيان اينكه تا پايان برنامه ششم عدد بهره مندي روستاهاي اين استان بايد به 84 درصد برسد اضافه كرد: هم اكنون اين عدد 68.5 درصد است .
وي ادامه داد: سفر رياست جمهوري به اين استان براي بخش آب روستايي در سال گذشته بركات فراواني داشت و از اين محل طي سال 94 و 95 از 400 ميليارد ريال در بخش مجتمع هاي اولويت دار روستايي تخصصيص اعتبار شود.
وي بيان كرد: از محل اعتبارات صندوق توسعه ارزي تعهد شده است كه 19 مجتمع آبرساني اجرا و هم اكنون 88 روستاي تك پروژه اي منفرد نيز در حال اجرا است.
هاشمي با بيان اينكه با توجه به شعار سال وزارت نيرو تكاليفي را براي شركت هاي مادر تعريف كرده است افزود: با توجه به تكميل 9 مجتمع آبرساني حدود 34 روستا از 88 روستا در ليست پروژه هاي ما جا گرفته اندو تعهد شده است تا عمليات اجرايي اين طرح ها كه ظرفيت تامين آب 70 هزار نفر را دارد تا سال آينده به بهره برداري برسد.
وي عنوان كرد: حدود 160 هزار نفر از جمعيت روستايي استان با اجراي پروژه هاي اقتصاد مقاومتي بهره مند از آب خواهند شد و بهره برداري از اين طرح ها از ابتداي سالجاري آغاز شده است.
وي بيان كرد: در حوزه فاضلاب در بخش روستايي كل كشور اقدامات قابل توجهي صورت نگرفته است و علت آن نيز نبود آب براي ايجاد اين تاسيسات در روستاها است
وي اظهار كرد: سال گذشته يك هزار و 100 كنتور خراب در روستاها تعويض شده است و عمده هدر رفت آب ما در روستاها به دليل وجود انشعابات غير مجاز و مصرف هاي خارج از الگوي مصرف است.
وي تصريح كرد: 233 روستاي استان در خطر مواجه با تنش آبي هستند و هزينه آبرساني سيار به روستاها به ازاي هر متر مكعب 100 هزار ريال است.
وي ادامه داد: براي رفع نياز آب اين روستاها 29 مجتمع تعريف شده است كه ساخت آنها در گرو تامين اعتبارات لازم است.
هاشمي با بيان اينكه 47 مورد از اين روستاها تحت پوشش شركت آب و فاضلاب روستايي نبوده و توسط شورا و دهياري اداره مي شود عنوان كرد: اين روستاها نيازمند اجراي 349 كيلومتر شبكه و 231.5 كيلومترخط انتقال است.
وي اضافه كرد: اين روستاها همچنين نيازمند 24 دهنه چشمه، 99 حلقه چاه و تجهيز 139 حلقه چاه هستند.
وي از شناسايي چهار هزار و 86 مشترك پر مصرف در روستاهاي اين استان خبر داد و افزود: يك هزار و 271 مورد از اين انشعابات مجاز شده است.
استان همدان با دارا بودن يك هزار و 72 روستا داراي جمعيت روستايي بيشتر از جمعيت شهري بوده و ميانگين جمعيت روستايي در همدان 13 درصد بيشتر از نرم كشوري است و 765 روستا از اين تعداد تحت پوشش خدمات شركت آب و فاضلاب روستايي قرار دارند.
7530/6993
تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۵
همدان- ايرنا -مدير عامل شركت آب و فاضلاب روستايي استان همدان گفت: شاخص مطلوبيت آب در روستاهاي استان همدان 96 درصد و ميزان بهره مندي 68.5 درصد است.