مسكو- ایرنا- پس از تمدید تحریم های اقتصادی و مالی اتحادیه اروپا علیه روسیه كه از سال 2014 در ارتباط با وقایع اوكراین وضع شده است، مسكو اعلام كرد: تصمیم به تمدید تحریم های ضد روسی ادامه رویكرد بروكسل در اجرای سیاست های كوتاه بینانه است.

به گزارش ایرنا، در بیانیه 28 كشور عضو اتحادیه اروپا كه امروز (جمعه) در بروكسل انتشار یافت، آمده است: تحریم ها علیه روسیه براساس توافقنامه مینسك تا 31 ژانویه 2017 و با اتفاق آرا تمدید شده است.
وزارت خارجه روسیه در بیانیه خود افزوده است: ارتباط دادن تدابیر محدود كننده علیه روسیه با بحران داخلی اوكراین و اجرای توافقنامه مینسك با توجه به اینكه مسكو طرف این مناقشه نیست، بلكه كی یف برای اجرای آن برخوردهای منفی دارد را بی اساس می دانیم.
در ادامه این بیانیه آمده است: اتحادیه اروپا در واقع خود روابط با مسكو را گروگان بازی های غیرمسئولانه مقام های اوكراینی كرده است در حالیكه بدتر شدن شرایط روابط با تمدید تحریم ها، هیچ ثمره ای ندارد، ولی همزمان از تمدید تحریم ها ناراحت نیستیم، زیرا تاثیرات مثبتی بر اقتصاد روسیه در سازش با تحریم ها می گذارد.
وزارت خارجه روسیه در پایان بیانیه خود آورده است: امیدواریم عقل سلیم در بروكسل برتری یابد و اتحادیه اروپا از رویكرد رویارویی و بازدارندگی چشم پوشی كرده و برای همكاری های دو جانبه با كیفیتی جدید انگیزه ایجاد كند.
از سال 2014 پس از سقوط حكومت ویكتور یانوكوویچ و روی كار آمدن یك دولت متمایل به غرب در اوكراین و آغاز درگیری شبه نظامیان با نیروهای دولتی در شرق این كشور كه روسیه متهم به حمایت از آنان شد، شبه جزیره كریمه به روسیه پیوست.
جدایی كریمه براساس نتایج برگزاری یك همه پرسی در این شبه جزیره در كناره دریای سیاه، یكی از عوامل اصلی افزایش تنش در روابط روسیه با اكراین و غرب شده كه وضع تحریم های ضد روسی از سوی آمریكا و اتحادیه اروپا و واكنش متقابل مسكو را در پی داشته است.
این منطقه 25 هزار و 500 كیلومتری كه اكنون دو میلیون و 413 هزار نفر جمعیت شامل یك میلیون و 450 هزار روس، 576 هزار اوكراینی و 245 هزار تاتار است، سال 1954 توسط نیكیتا خروشچف رییس جمهوری وقت شوروی سابق كه زادگاهش اوكراین بود در قالب تغییرات نقشه ای به این كشور هدیه شده بود.
بر اساس اطلاعات رسانه های روسی، تحریم ها همراه كاهش شدید بهای نفت در بازار جهانی، اقتصاد روسیه را در تنگنا قرارداده است و میزان زیان های وارده از 200 میلیارد دلار فراتر می رود.
روس ها مجبور شده اند برای مقابله با پیامدهای این وضعیت از ذخایر طلا و ارز خارجی و صندوق تثبیت مالی استفاده كنند كه سبب شده موجودی آن از حدود 580 میلیارد دلار سال 2014 به نزدیك 388 میلیارد دلار كاهش یابد.
اوایل خرداد ماه نیز سران هفت كشور صنعتی آمریكا، فرانسه، آلمان، ژاپن، انگلیس، كانادا و ایتالیا در نشست توكیو نیز بر ماندگاری تحریم ها علیه روسیه تا زمان اجرای كامل توافقنامه مینسك كه برای حل سیاسی مشكلات اوكراین مورد توافق طرفین قرار گرفته است، تاكید كردند.
اروپام 391 ** 1516