سعيد محجوبي روز شنبه با تشريح پروژههاي در دست اجراي پالايشگاه آبادان گفت:براي اجراي پروژه كاهش مصرف انرژي با شركت هاي ژاپني جي جي سي (JGC) و ماروبني (Marubeni)، تفاهمنامه (MOU) امضا شده كه در صورت توافق نهايي تا چهار ماه آينده آثار مثبتي را در روند كار پالايشگاه شاهد خواهيم بود.
وي در مورد پروژههاي در دست اجراي فاز دوم توسعه پالايشگاه آبادان، اعلام كرد: واحدهاي تقطير در اتمسفر و خلأء، واحدهاي آپگريدينگ، واحدهاي تكميلي در ارتباط با سوخت سبز همچون واحد تصفيه نفت و گاز، تصفيه نفت سفيد، ايزومريزاسيون نفت و گاز، واحدهاي گوگردسازي، تصفيه گاز با آمين و واحد هيدروژن، واحد نيتروژن و واحدهاي جانبي با واحد برق و بخار (مولدهاي برق و تصفيه آب) بعنوان پروژههاي قابل اجرا در فاز دوم پالايشگاه آبادان است.
مدير هماهنگي و نظارت بر توليد شركت پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي ايران ادامه داد:با وارد مدار شدن فاز دوم پالايشگاه آبادان، توليد اين پالايشگاه با خوراك 360 هزار بشكه در قالب يك پالايشگاه استاندارد و با توليد محصولات يورو ٥ خواهد بود.
وي اظهار كرد: جايگزيني واحدهاي جديد با واحدهاي قديمي، به حداقل رساندن ميزان گوگرد موجود در محصولات نفت و گاز، نفتسفيد و بنزين و ايجاد سوخت سبز بعنوان مزاياي اجراي فاز دوم پالايشگاه آبادان است.
پالايشگاه نفت آبادان، بزرگترين پالايشگاه ايران است كه در شهر آبادان، استان خوزستان قرار دارد. ساخت اين پالايشگاه در سال 1291 به پايان رسيد و تا آغاز جنگ ايران و عراق در سال ٥٩ بزرگترين پالايشگاه دنيا با ظرفيت تصفيه 628 هزار بشكه در روز بود.
طرح توسعه پالايشگاه آبادن در سه فاز تعريف شده است.
در فاز نخست طرح توسعه ظرفيت واحد تقطير ٨٥ از ١٣٠ به ١٨٠ هزار بشكه در روز افزايش يافت و واحد تقطير در خلأء ٢٠٠ با ظرفيت ٧٠ هزار بشكه در روز و واحد كاهش گرانروي با ظرفيت ٢٥ هزار بشكه در روز براي كاهش نفت كوره و تامين خوراك واحد كت كراكر از سال ٨٤ مورد بهرهبرداري قرار گرفت.
در فاز دوم، طرح تثبيت ظرفيت فعلي و ارتقاي كيفيت محصولات توليدي پالايشگاه مدنظر قرارگرفت. در اين پروژه، واحدهاي تقطير در اتمسفر و خلأء و واحدهاي تصفيه بنزين، نفتسفيد، نفتگاز، گوگردسازي، احداث مجتمع كت كراكر دوم، افزايش بنزين و ساير واحدهاي جانبي احداث ميشود، اين پروژه توسط شركت ملي مهندسي ساختمان پالايش و پخش در حال پيگيري است.
فاز سوم، احداث مجتمع كت كراكر والكيلاسيون، ايزومراسيون بوتان و نوسازي واحد اسيد را شامل ميشود كه هدف از اين پروژه توليد بيشتر بنزين و كاهش نفت كوره است كه ميزان توليد بنزين پس از اجراي اين پروژه ٦ ميليون ليتر در روز افزايش مييابد.
در طرحهاي توسعهاي پالايشگاه آبادان توجه به مسائل زيست محيطي از اهميت ويژهاي برخوردار است. انواع مختلف فيلترها و اسكرابرها براي جلوگيري از آلودگي هوا، تصفيه پساب صنعتي و سيستم مدار بسته آب خنككنندهها استفاده خواهد شد كه با برخورداري اين واحدها از فناوري جديد، ميزان ضايعات انرژي به حداقل خواهد رسيد.
6125
تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۶
آبادان - ايرنا - مدير هماهنگي و نظارت بر توليد شركت پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي ايران از امضاي تفاهمنامه پروژه كاهش مصرف انرژي پالايشگاه آبادان با دو شركت ژاپني خبرداد.