دلاور بزرگ نيا روز شنبه در جلسه ستاد هماهنگي خدمات سفر مازندران در ساري افزود : هم اكنون جاي غذاهاي محلي و سنتي در منوي غذاي رستوران ها و مراكز پذيرايي استان خالي است.
وي ادامه داد : در نشست هاي مختلف با مديران مراكز پذيرايي و رستوران هاي استان ، علاوه بر توجيه آنان براي ارائه غذاهاي محلي ، در خصوص در آمدزايي از محل فروش اين نوع غذاها هم آگاهي هاي لازم داده شد .
مديركل ميراث فرهنگي مازندران استقبال گردشگران از غذاهاي محلي را خوب توصيف كرد و اظهار داشت : رستوراني در يكي از محورهاي استان با تهيه و فروش ' كئي پلا ' (چلو كدو ) به همراه تخم مرغ و ' نازخاتون ' موفق شد درآمدش را در مدت كوتاهي چند برابر كند.
وي با اظهار اين كه هم اكنون در صنعت رستوران داري مازندران به غذاهاي سنتي و محلي بي توجهي مي شود ، گفت : اين در حاليست كه در استان همسايه ما ، گيلان ، اين موضوع به صورت جدي مورد توجه است و درآمدزايي خوبي هم دارد.
بزرگ نيا بي توجهي به غذاهاي محلي براي معرفي آداب و سنن مازندران را ضعف فرهنگي توصيف كرد و افزود : مازندران داراي سنت غذايي بسيار غني است و سفره هاي سنتي مازندران داراي انواع دسر ، پيش غذا ، غذا و نوشيدني هايي است كه علاوه بر خوشمزگي ، خواص خوبي هم دارند .
** جشنواره سفره ايراني
مديركل ميراث فرهنگي مازندران از برگزاري جشنواره سفره ايراني - فرهنگ گردشگري در هشت منطقه كشور خبر داد و گفت كه رامسر به عنوان محل برگزاري اين جشنواره درمنطقه يك انتخاب شده است .
منطقه يك جشنواره سفره ايراني- فرهنگ گردشگري شامل استان هاي مازندران ، گيلان و قزوين و گلستان است .
وي گفت كه در اين جشنواره غذاهاي محلي اين چهار استان توسط علاقه مندان ، رستوران داران و مراكز پذيرايي پخته و عرضه مي شود.
بزرگ نيا زمان برگزاري اين جشنواره را هم 30 تير تا اول مرداد اعلام كرد.
وي گفت : به همراه برگزاري جشنواره غذا كه با داوري غذاهاي توسط هيات داوران متشكل از خبرگان رشته آشپزي كشور و استان هاي قزوين ، مازندران ، گيلان و گلستان همراه است ، برنامه هاي شاد فرهنگي نيز برگزار مي شود.
2096/1654
تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۰
ساري - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري مازندران گفت كه از اين پس غذاهاي محلي مازندراني در منوي مراكز پذيرايي و رستوران هاي استان جاي مي گيرند.