به گزارش ايرنا، نماينده يونسكو در افغانستان و سفيران كشورهاي انگليس، هلند، آلمان، دانمارك، اسپانيا، سوئد و نماينده اتحاديه اروپا در كابل روز شنبه در ديدار «عادله راز» معاون اقتصادي وزارت امور خارجه افغانستان در عين حال از اقدامات دولت وحدت ملي در راستاي آزادي بيان و حمايت از رسانه هاي آزاد تقدير كردند.
دفتر مطبوعاتي وزارت امور خارجه افغانستان گزارش داد كه خانم «پتريشيا مك فلپس» نماينده يونسكو در افغانستان در اين ديدار گفته است كه سازمان علمي، فرهنگي و تربيتي سازمان ملل در حال تدوين گزارشي از وضعيت خبرنگاران در افغانستان از سال 2011 ميلادي تاكنون است.
نماينده يونسكو افزوده است كه وزارت امور خارجه افغانستان در تهيه اين گزارش و جمع آوري اطلاعات لازم كه براي اولين بار تدوين خواهد شد، همكاري مناسب داشته و اين همكاري ها را شايسته قدرداني مي داند.
بر اساس اين گزارش، سفيران كشورهاي اروپائي نيز در اين ديدار از دستاوردهاي حكومت افغانستان در زمينه آزادي رسانه ها، ستايش كرده است.
معاون اقتصادي وزارت امور خارجه افغانستان نيز در اين ديدار گفته است كه حمايت از آزادي بيان و رسانه هاي آزاد در قانون اساسي و قانون رسانه هاي همگاني افغانستان در منطقه كم نظير بوده و دولت اين كشور از اراده سياسي لازم براي حمايت از آزادي بيان، رسانه ها، خبرنگاران و پيگيري قضايي خشونت عليه خبرنگاران، برخوردار است.
خانم راز افزوده است كه دولت افغانستان قصد دارد در آينده نيز گام هاي بلندي در همين راستا بردارد.
گزارش انجمن خبرنگاران و نهادهاي مدافع رسانه ها در افغانستان حاكي است كه عرصه بر خبرنگاران در اين كشور تنگ تر شده است و تنها در ماه جاري ميلادي 22 مورد قتل، تهديد و ضرب و شتم، جرح عليه خبرنگاران صورت گرفته است.
پليس كابل حدود سه هفته قبل اعلام كرد كه خبرنگاران خارجي اجازه ندارند بدون محافظ از محل سكونت خود خارج شوند و شماري از خبرنگاران خارجي مقيم پايتخت افغانستان از وزارت كشور خواسته اند تا از اجرائي كردن اين طرح خودداري كند.
«رحيم الله سمندر» رئيس انجمن خبرنگاران افغانستان هفته گذشته با برگزاري يك نشست خبري در كابل اعلام كرد كه تنها در ماه ژوئن هفت مورد تهديد و ضرب و جرح خبرنگاران در كابل، پايتخت اين كشور و 15 مورد ديگر در استان هاي مختلف رخ داد و اين آمار نشان مي دهد كه خشونت عليه خبرنگاران به گونه اي بي سابقه افزايش يافته است.
وي گفته بود كه خبرنگاران برخي استان هاي افغانستان، از جمله در ننگرهار، بغلان، قندوز، ارزگان و هلمند، به دليل ناامني، بندرت مي توانند از شهر خارج شوند و علاوه بر آن، برخي مقام هاي محلي از ارائه اطلاعات به خبرنگاران خودداري مي كنند و در مواردي نيز آنان را به دادستاني معرفي كرده اند.
رئيس انجمن خبرنگاران افغانستان تصريح كرده بود كه «بيشترين خشونت ها، عليه خبرنگاران از طرف نهادهاي دولتي افغانستان رخ داده است.»
شبك **آساق**1610 **1917
تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۳
كابل - ايرنا - سفيران كشورهاي اروپايي و نماينده يونسكو در افغانستان از وزارت امور خارجه اين كشور خواستند كه با خشونت عليه خبرنگاران برخورد شود و عاملان آن مورد پيگرد قضايي گيرند.