تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۴

تهران - ایرنا - مطالعات اخیر نشان می دهد، قند سوخت اصلی سلول های سرطانی است و احتمال ابتلا به انواع سرطان را افزایش می دهد.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس دیلی، تمام سلول ها سوخت خود را از قند دریافت می كنند و منبع اصلی قند، كربوهیدرات است. به محض مصرف كربوهیدرات، لوزالمعده شروع به تولید انسولین می كند تا قند را به انرژی تبدیل كند. زمانی كه میزان قند مصرفی بیشتر از حد طبیعی باشد، بدن نسبت به انسولین مقاوم می شود و انسولین تولید شده دیگر برای تجزیه قند كافی نیست؛ بنابراین میزان ترشح هورمون بیش از حد نرمال می شود.
همزمان با ترشح انسولین، هورمون دیگری مشابه انسولین به نام هورمون رشد ترشح می شود كه سلول ها را در جهت رشد تحریك كرده و سلول های مرده را مهار می كند. هورمون رشد علاوه بر سلول های سالم، سلول ها سرطانی را نیز تكثیر می كند. بنابراین مصرف افراطی قند سبب رشد تومورهای سرطانی و افزایش التهاب در بدن می شود. از طرفی مصرف قند یكی از مهمترین دلایل اضافه وزن است كه خود عامل ابتلا به سرطان محسوب می شود.
البته نمی توان انواع قند و نشاسته را مضر قلمداد كرد؛ بلكه بدن سالم برای عملكرد خود به انواع مواد غذایی نیاز دارد. قند طبیعی موجود در انواع میوه و كربوهیدرات های موجود در غلات سبوس دار و حبوبات برای بدن لازم هستند. ولی با رژیم غذایی سالم باید میزان قند ورودی به بدن را كنترل كرد.

***قند چگونه احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد؟
مطالعات نشان می دهد قند احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد؛ تاثیر قند بر برخی از اندام ها مانند كبد و لوزالمعده مستقیم است، زیرا این اندام ها در سوخت و ساز قند نقش دارند و بر برخی اندام های دیگر غیر مستقیم است.
یك مطالعه سوئدی كه در اوایل ماه قبل منتشر شد نشان می دهد احتمال ابتلا به سرطان كیسه صفرا و مجاری صفراوی در افرادی كه در روز دو وعده یا بیشتر نوشیدنی های شیرین مصرف می كنند، بیشتر است.
مطالعاتی كه در ماه مارس صورت گرفت نشان می دهد احتمال ابتلا به سرطان ریه در افرادی كه از غذاهای حاوی مقادیر بالای كربوهیدرات مانند برنج سفید، سیب زمینی و نان سفید استفاده می كنند، بیشتر است. البته واضح است كه سیگار مهمترین عامل بروز سرطان ریه است؛ ولی این مطالعه نشان می دهد كه برخی از رژیم هایی غذایی، توانایی بدن در سركوب سلول های سرطانی را كاهش می دهند. گرچه رژیم غذایی حاوی كربوهیدرات به طور مستقیم به قند اشاره نمی كند؛ ولی كربوهیدرات حاوی شاخص قند بالایی هستند و میزان مواد مغذی آنان به نسبت قند موجود بسیار كم است.
مطالعات انجام شده در مركز سرطان اندرسون در ماه ژانویه نشان می دهد مصرف قند با احتمال ابتلا به سرطان سینه مرتبط است و مطالعات متعددی نشان می دهد افراد مبتلا به دیابت و افرادی كه در حالت پیش دیابت قرار دارند، بیشتر در معرض سرطان های كبد، لوزالمعده و كبد هستند. پیش دیابت به حالتی گفته می شود كه قند خون بیشتر از حد طبیعی است؛ ولی به میزان دیابت نمی رسد.
متخصصان توصیه می كنند كه از مصرف نوشیدنی های شیرین و غذاهای چرب و حاوی كربوهیدرات اجتناب شود و با فعالیت بدنی میزان قند خون كنترل شود.
علمی (6) ** 9259**1440