ایلام - ایرنا - رئیس انجمن حمایت از بیماران كلیوی درمانگاه خیریه الزهرای ایلام گفت: مصرف زیاد گوجه فرنگی احتمال ابتلا به عارضه های كلیوی را افزایش می دهد.

دكتر عبدالخالق كیخاوندی روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: گوجه فرنگی به علت دارا بودن ماده معدنی اگزالات می تواند بنای اولیه سنگ كلیه را در این عضو حیاتی بدن پایه گذاری كند.
وی با ذكر علاقه مردم ایلام به گوجه فرنگی محلی كه هم اكنون زمان برداشت و عرضه محصول آن فرا رسیده از مردم استان خواست: به منظور حفظ سلامت كلیه های خود در مصرف گوجه فرنگی محلی زیاده روی نكنند.
دكتر كیخاوندی به مردم توصیه كرد: در مصرف گوجه فرنگی جانب اعتدال را رعایت كنند و ضمن پرهیز از پرخوری آن به طور معمول هر 2 روز یكبار گوجه فرنگی استفاده كنند.
وی همچنین گفت: به علت گرمای هوا و تعریق زیاد بدن افراد باید 2 برابر میزان دفع عرق بدن مایعات و به ویژه آب بنوشند و مقادیر مصرف آب را زیاد كنند.
وی تاكید كرد: افراد در مصرف آب كمیت را به جای كیفیت مد نظر داشته باشند به گونه ای كه رنگ ادرار آنها همانند آب سفید و شفاف باشد.
7172/6034