به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی هلث، برخی از گیاهان به طور طبیعی در بافت خود آنتی اكسیدان تولید می كنند؛ آنتی اكسیدان موجود در گیاهان سبب می شود كه سلول های پوست در مقابل نور خورشید محافظت شوند.
اشعه ماورای بنفش خورشید مهمترین عامل بروز سرطان پوست است و سرطان پوست به شایع ترین نوع سرطان در بسیاری از نقاط دنیا از جمله آمریكا بدل شده است؛ بنابراین آگاهی از مواد غذایی كه از پوست در برابر نور خورشید محافظت می كنند ضروری است. این مواد عبارتند از :
- فلفل های رنگی ؛ فلفل های زرد، نارنجی و قرمز كه عطر و طعمی فوق العاده دارند، حاوی آنتی اكسیدانی به نام كاروتنوئیدها هستند. این تركیبات در بدن به ویتامین A تبدیل می شوند. زمانی كه سلول های پوست در برابر نور خورشید قرار می گیرند، لایه نازك چربی روی سلول ها از بین می رود و سلول ها آسیب می بینند. ویتامین A از چربی سلول ها در برابر نور خورشید محافظت كرده و مانع از آسیب به پوست می شوند.
- گوجه فرنگی قرمز رسیده ؛ گوجه فرنگی حاوی رنگدانه های طبیعی به نام لیكوپن است. لیكوپن یك آنتی اكسیدان قوی است كه از پوست در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید محافظت می كند.
- هندوانه ؛ هندوانه نیز حاوی لیكوپن است. این آنتی اكسیدان از پوست در برابر خورشید محافظت كرده و به آبرسانی پوست كمك می كند.
- چای سبز ؛ چای سبز علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، حاوی آنتی اكسیدانی به نام پلی فنل كاتچین است كه محافظ سلول های پوست محسوب می شود.
- كاكائو ؛ كاكائو بیشترین اثر محافظتی را در برابر نور خورشید دارد. این ماده حاوی 712 تركیب است كه بیشتر آنان آنتی اكسیدان هستند و از پوست محافظت می كنند.
- انواع توت های رنگی ؛ توت های رنگی مانند توت فرنگی، بلوبری، تمشك و شاه توت حاوی یك آنتی اكسیدان قوی به نام آنتوسیانین هستند. مصرف توت در تابستان بسیار توصیه شده است.
- زردچوبه ؛ زردچوبه حاوی یك ماده ضد التهابی قوی به نام كوركومین است و علاوه بر رفع التهاب بدن و افزایش كارایی مغز، از پوست محافظت می كند.
- ماهی ؛ ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است و در برابر نور آفتاب نقش محافظتی دارد.
- كدوی زرد ؛ كدوی زرد از خانواده كدوی سبز و با خواصی مشابه است. این ماده غذایی حاوی آنتی اكسیدان كاروتنوئید است و از پوست در برابر نور خورشید محافظت می كند.
مصرف مواد فوق به تنهایی كفایت نمی كند و باید هنگام خروج از منزل از كرم ضد آفتاب با عامل محافظتی حداقل 30 و لباس آستین بلند و كلاه استفاده كرد.
علمی (6) ** 9259**1834
تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۳
تهران- ایرنا- فلفل های رنگی، كاكائو، هندوانه، گوجه فرنگی، چای سبز، زردچوبه و انواع توت های رنگی در برابر اشعه مضر خورشید اثر محافظتی برای پوست دارند و استفاده از آنان در تابستان توصیه شده است.