تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۳

تهران - ایرنا - رئیس فدراسیون پهلوانی و زورخانه ای، ورزش پهلوانی را سرشار از آموزه های انسانی دانست و گفت: خصلت های این ورزش در جهان بی نظیر است.

«علی دادگر» سرپرست فدراسیون پهلوانی و زورخانه ای در بازدیدی از زورخانه شهدای خانی آباد نو در بوستان ولایت تهران گفت: ورزش زورخانه ای تنها ورزشی است كه در آن آموزه های انسانی به طور فراوان موج می زند.
وی افزود: موضوع آموزه های انسانی در این ورزش نكته مهمی است كه می تواند عاملی برای توسعه این رشته ورزشی در میان سایر كشورهای جهان باشد.
«آئین جوانمردی و فتوت، روح این ورزش است كه از شخصیت و رفتار بزرگ جوانمرد عالم بشریت امام علی(ع) سرچشمه گرفته است و سرشار از جلوه های عشق و اطاعت ورزشكاران نسبت به پیشوا و مقتدایشان است».
از جمله صفات اخلاقی این ورزش، دین داری، روح عرفانی، طراوت روحانی، خیرخواهی، صلح طلبی، تواضع، ادب و احترام، عفو و گذشت، سخاوت، صداقت، فداكاری، امانت داری، حیا و پاكدامنی، انصاف و بردباری، دستگیری افتادگان، یاری مظلوم، مبارزه با ظالم و میهن دوستی است.
ورزش پهلوانی و زورخانه ای در 25 آبان ماه سال 89 - 16 نوامبر سال 2010 میلادی به عنوان میراث معنوی بشریت، به ثبت سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد - یونسكو - رسید.
در گواهینامه ثبت این ورزش ملی در یونسكو آمده است: با توجه به غنای فرهنگی و مفاهیم جوانمردی نهفته در این ورزش، آئین های ورزش پهلوانی و زورخانه ای در اجلاس كنیا به عنوان میراث معنوی بشریت به ثبت سازمان علمی، فرهنگی و آموزش ملل متحد - یونسكو - رسیده است.
سرپرست فدراسیون پهلوانی و زورخانه ای در این بازدید گفت: این رشته ورزشی خلاف دیگر رشته ها كه با سوت داور آغاز می شود، با «بسم الله» و مناجات خوانی مرشد و نیایش ورزشكاران شروع می شود كه نشاند دهنده روح معنوی حاكم در این ورزش است.
سرپرست فدراسیون پهلوانی و زورخانه ای گفت: در این ورزش صله رحم و دلجویی ورزشكاران از یكدیگر رعایت می شود كه در شبهای ماه مبارك رمضان رونق دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فدراسیون ورزش های پهلوانی و زورخانه ای، در این بازدید پهلوان محمدرضا توپچی، حسین تورانیان (قهرمان كشتی بازی های آسیایی 1974 تهران) و جمعی از پیشكسوتان، قهرمانان و ورزشكاران ورزش زورخانه ای و كشتی پهلوانی نیز حضور داشتند.
بر اساس مرامنامه نانوشته ورزش پهلوانی و زورخانه ای، ورزشكاری كه در اوج قدرت و قهرمانی، به صفات والای جوانمردی آراسته باشد، پهلوان نامیده می شود. از جمله پهلوانان بزرگ و نامی تاریخ این ورزش می توان به پهلوان نامی قرن هفتم هجری، «پوریای ولی» اشاره كرد. در دوره معاصر نیز پهلوان «سید حسن رزاز» و جهان پهلوان «غلامرضا تختی» از جمله نام آوران این رشته هستند.
ورزشی**9029**1545