به گزارش ایرنا، این كشور با توجه به اینكه آمریكا مدت هاست زیردریایی در انواع گوناگون تولید نمی كند، می خواهد این جایگاه را از آن خود نماید.
آمریكا پس از آنكه تولید زیردریایی های مختلف را متوقف كرد به تولید زیردریایی های هسته ای روی آورده است كه اصولا جنبه صادراتی ندارد.
تازه ترین گام چین برای مطرح شدن به یك فروشنده بزرگ زیردریایی های نظامی در منطقه و جهان توافق این كشور با تایلند برای فروش سه فروند زیردریایی به این كشور است.
پیشتر اعلام شده بود كه تایلند با آلمان و كره جنوبی در این زمینه مذاكراتی انجام داده است اما تارنمای «یی سی» چین می نویسد كه تایلند قراردادی به ارزش یك میلیارد دلار برای خرید این زیردریایی ها با چین امضا كرده است.
اصلی ترین علتی كه باعث شد تا بانكوك این خرید را از چین انجام دهد خدمات مالی و بانكی بود و چینی ها پذیرفتند مبلغ قرارداد در یك موعد 10 ساله پرداخت شود.
زیردریایی هایی كه تایلند خریداری می كند از مدل «یوان 041» ساخت چین است كه به پیشرفته ترین تجهیزات مجهز می باشد اما چینی ها بیشترین خدمات پس از فروش را به مشتری می دهند.
چین هنوز برای تبدیل شدن به یك قدرت بزرگ در این عرصه رقبای سرسخت غربی چون آلمان، فرانسه و هلند را پیش رو دارد كه سالهاست جایگاهشان را به عنوان یك فروشنده زیردریایی و تجهیزات دریایی تثبیت كرده اند.
گزارش های دریافتی حاكی است كه بیشتر كشورهای منطقه آسیای جنوب شرقی و اطراف چین تجهیزات دریایی خود را از غربی ها خریداری می كنند.
شاید بتوان گفت كه فروش هشت فروند زیردریایی چین به پاكستان كه سال گذشته میلادی مذاكراتش انجام شد، بزرگترین محموله صادراتی تسلیحاتی چین به حساب بیاید.
سال گذشته میلادی دو كشور در این زمینه مذاكراتی انجام دادند و احتمال می رود ارزش قرارداد بین 4 تا 5 میلیارد دلار باشد.
چین در ارتباط با این فروش تسلیحاتی بزرگ نیز حاضر شد تسهیلات اعتباری و بانكی به پاكستان بدهد تا این كشور در چند نوبت پرداخت هایش را انجام دهد.
آساق**231**1597
تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۴
پكن - ایرنا - چین در تلاش است تا با تولید انبوه انواع زیردریایی، به تدریج به یك فروشنده بزرگ زیردریایی های مختلف از جمله زیردریایی های نظامی در دنیا تبدیل شود.