مسكو- ایرنا- رییس كمیسیون دفاع و امنیت ملی شورای فدراسیون روسیه درباره تصمیم غرب برای استقرار یگان های جدید پیاده نظام و زرهی در شرق اروپا نزدیك خاك این كشور گفت: بدون اینكه بزرگنمایی باشد، نشست پیمان آتلانتیك شمالی در ورشو تنش ها با مسكو را به بالاترین حد ممكن رساند.

به گزارش ایرنا، روز اول نشست ناتو افزون بر اعلام اینكه یك گردان پیاده نظام و زرهی آمریكا در خاك لهستان مستقر می شود، این پیمان از برنامه استقرار چهار گردان دیگر از نیروهای كشورهای عضو ناتو در شرق اروپا نزدیك خاك روسیه خبر داد.
فرانتس كلینتسویچ رییس كمیسیون دفاع و امنیت ملی شورای فدراسیون روسیه، امروز (چهارشنبه)، تصمیم ناتو برای اعزام چهار گردان نیرو به كشورهای شرق اروپا و ادامه استقرار سامانه پدافند موشكی آمریكا در منطقه را خصمانه خواند و اظهار كرد: نتایج روز نخست نشست سران كشورهای عضو پیمان آتلانتیك شمالی تاثیر بسیار منفی بر جهان خواهد گذاشت.
وی ادامه داد: این تصمیم ها نشان داد، پیش بینی تاریخی بودن نشست سران ناتو در ورشو عملی شده است، زیرا ممكن است فردا خود را در برابر واقعیت های جدید بیابیم، ولی اكنون زمان سخن گفتن در باره واكنش های روسیه به تصمیم های نظامی غرب نیست.
محور اصلی نشست ناتو، تداوم سیاست های نظامی ضد روسی است و باراك اوباما رییس جمهوری آمریكا نیز خطاب به سران كشورهای عضو این پیمان تاكید كرده كه «اقدام های خصمانه روسیه علیه اوكراین، تهدید كننده دیدگاه و مواضع ما برای اروپا به عنوان منطقه صلح و آزادی است و اعضای ناتو باید تعهدهای لازم را برای مقابله با این چالش و همچنین برگزیت و مقابله با داعش برعهده گیرند.»
الكساندر ورشبوو معاون دبیركل ناتو نیز دیروز در ورشو گفت: با ناراحتی اذعان می كنیم وارد رقابت راهبردی دراز مدت با روسیه شده ایم و این مساله نشان می دهد ناتو روند جدید تغییرهای خود را بر اساس این ماموریت آغاز می كند.
اجلاس ناتو كه هیات های 28 كشور عضو و 26 شریك این پیمان، نمایندگان اتحادیه اروپا، سازمان ملل و بانك جهانی حضور دارند، امروز پایان می یابد.
ناتو كه از سال 2014 فعالیت شورای همكاری با مسكو را تقریبا متوقف كرده است با وجود هشدارهای مكرر روسیه حاضر نشده از ادامه راهبرد گسترش نفوذ نظامی خود عقب نشینی كند.
اكنون نظامیان غربی در قالب ناتو و آمریكا در شرق اروپا، دریای بالتیك و سیاه، مستقر شده اند، بگونه ای كه در رومانی، لهستان، جمهوری چك، لتونی و استونی دو كشور هم مرز روسیه، لیتوانی، مولداوی و كمی دورتر گرجستان پنج جمهوری شوروی سابق به عنوان همكاری یا برگزاری رزمایش به صورت دائمی یا موقت حضور دارند.
از سوی دیگر، یگان هایی از ارتش این كشورها با همكاری نیروهای ناتو و آمریكا جنگ با دشمن فرضی را كه در این منطقه جز روسیه نمی تواند باشد، تمرین می كنند.
اروپام ** 391 ** 1516