تهران – ايرنا – «جان كربي» سخنگوي وزارت خارجه آمريكا گفت: سودان جنوبي بايد درباره تعرض به سفارت آمريكا در جوبا و آتش زدن خودروهاي متعلق به سفارتخانه، پاسخگو باشد.

به گزارش امروز (شنبه) تارنماي خبري 'آفريكا نيوز' «جان كربي» سخنگوي وزارت خارجه آمريكا افزود: هيچ يك از اتباع آمريكايي و وابستگان به سفارت اين كشور در جوبا، آسيب نديده اند.
سخنگوي وزارت خارجه آمريكا گفت: همه عاملان اين حمله بايد شناسايي و مجازات شوند.
شامگاه پنج شنبه خودروهاي متعلق به سفارت آمريكا در جوبا از سوي نيروهاي وابسته به جنبش آزادي خلق سودان مورد حمله قرار گرفت.
اين در حالي است كه تبادل آتش و حملات مسلحانه ميان نيروهاي جنبش آزادي خلق سودان و نيروهاي دولتي در بيرون از محوطه كاخ رياست جمهوري اين كشور، موجي از ناامني، ترس و نگراني را به اين كشور بحران زده بازگردانده است.
بر اساس گزارشات رسمي، حملات مسلحانه نيروهاي جنبش آزادي خلق سودان و نيروهاي دولتي تا بعدازظهر جمعه ادامه داشت.
مشكلات سياسي، امنيتي، اقتصادي و اجتماعي، نبود زيرساخت‌ هاي لازم براي توسعه، تداوم اختلافات مرزي با ساكنان نوار شمالي، به ‌ويژه در مناطق نفتي و وجود گروه‌هاي مسلح شورشي از موانعي است كه سودان جنوبي با آن مواجه است.
سودان جنوبي كه پس از دو دهه جنگ داخلي در سال 2011 از سودان جدا شد، با رد اين اتهام ها، متقابلا خارطوم را به تسليح گروه هاي مسلح در خاك خود متهم كرده است.
خارطوم، جوبا (پايتخت سودان جنوبي) را به حمايت از شورشيان اقليم دارفور و شورشيان جدايي طلب ايالت هاي نيل آبي و كردفان جنوبي متهم كرده است.
مرزهاي ميان دو كشور از هنگام جدا شدن سودان جنوبي در سال 2011، تاكنون بارها بسته شده و آخرين بار در ژانويه گذشته باز شد.
دارفور از سال 2003 كه شورشيان در اعتراض به رويه تبعيض آميز حكومت عمدتا عربي عمر البشير رييس جمهوري سودان قيام كردند، تا امروز درگير جنگ و ناآرامي است.
شورشيان نيل آبي و كردفان جنوبي نيز كه هم مرز سودان جنوبي هستند با همين ديدگاه با دولت سودان در جنگ هستند.
بر اساس اعلام سازمان ملل، تاكنون حدود 300 هزار نفر در دارفور كشته و حدود 2 و نيم ميليون نفر آواره شده اند. ديوان بين المللي كيفري عمر البشير را به ارتكاب جنايت جنگي در اين مناقشه ها متهم كرده است.
خاورم**9377**1275