سيد احمد سجادي روز شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: نشان ( لوگو ) يكي از مداركي است كه براي ثبت جغرافيايي سنگ محلات بايد به اداره ثبت مالكيتهاي معنوي ارائه شود، بر اين اساس فعالان اقتصادي حوزه سنگ و معدن محلات نشان برگزيده خود را همراه با ساير مدارك و مستندهاي لازم براي اداره ثبت مالكيتهاي معنوي ارسال كردند.
وي اظهاركرد: سنگ نماي تراورتن محلات در مرحله ثبت ملي است و با انجام اين مرحله، وارد مراحل ثبت نشان جغرافيايي مي شود.
فرماندار محلات بيان كرد: نشان جغرافيايي در يك توليد، علامت تجاري متعلق به منطقه خاص جغرافيايي است و براي كالاهايي بهكار ميرود كه طبق اسناد و مدارك قانوني، كيفيت و شهرت آنها به منطقه جغرافيايي خاص وابسته باشد.
وي بيان كرد: با ثبت نشان جغرافيايي سنگ تراورتن محلات ضمن هويتبخشي به كالا واجد نشان، ميتوان از آثار حمايتي اين ثبت و حقوق آن در رونق تجاري بازارهاي داخلي و بينالمللي بهرهمند شد.
سجادي افزود: سنگ تزئيني تراورتن محلات داراي شهرت جهاني است و لازم است از نشان جغرافيايي نيز بهره مند شود تا صادرات آن رونق بيشتري بگيرد.
فرماندار محلات گفت: محلات و شهر نيم ور در جنوب استان مركزي، قطب توليد سنگ نماي كشور محسوب مي شوند به طوري كه سه درصد از توليد سنگ و 12 درصد از توليد سنگ تراورتن را در دنيا به خود اختصاص داده اند.
وي ادامه داد: 25 درصد از ذخاير سنگ تراورتن در 100 معدن با ظرفيت 20 ميليون تن استخراج و پنج هزار نفر اشتغال در اين شهرستان وجود دارد.
سجادي افزود: 60 درصد سنگ ساختماني تراورتن كشور از معدن هاي اين شهرستان توليد مي شود و سالانه دو و نيم ميليون تن از اين نوع سنگ دراين شهرستان استخراج مي شود.
فرماندار گفت: 250 كارخانه فراوري سنگ در محلات وجود دارد كه اين تعداد، سالانه حدود دو ميليون مترمربع سنگ توليد ميكنند.
شهرستان محلات در جنوب استان مركزي قطب توليد سنگ نما ، گل و گياه زينتي و ماهي زينتي كشور است.
7277/61999013/
تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۲
خمين - ايرنا - فرماندار محلات گفت: نشان جغرافيايي سنگ نماي تراورتن اين شهرستان ثبت مي شود و مقدمات انجام اين مهم كليد خورده است.