تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۶

تهران - ایرنا - مطالعات محققان دانشگاه كویین مری لندن نشان می دهد رژیم غذایی مادر در دوران بارداری بر برخی از صفات ژنتیكی دایمی فرزند مانند وزن موثر است.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از مدیكال اكسپرس، ‌این مطالعه نشان می دهد صفاتی مانند وزن، توسط یك تغییر ژنتیكی در بخش غیر منتظره ژنوم شكل می گیرد.
تا امروز دلیل اینكه چرا بیماری هایی مانند چاقی و دیابت نوع 2 ارثی هستند، نامشخص بود؛ تا اینكه مطالعات محققان دانشگاه كویین مری پرده از این راز برداشت. تغییر ژنتیكی rDNA نشان دهد كه محیط رحم بر مشخصه های جنین تاثیرگذار است. rDNA به مواد ژنتیكی گفته می شود كه ریبوزوم های پروتئینی را درون سلول شكل می دهند. مطالعات نشان می دهد این تغییر نقش مهمی در صفات ژنتیكی دارد كه بیماری های متابولیك از جمله چاقی و دیابت نوع 2 تنها بخشی از آن است.
عواملی مانند استرس، رژیم غذایی، سیگار و فشار كاری مادر در دوران بارداری نقش مهمی در تغییرات ژنتیكی جنین دارد. اپی ژنیك عامل مهمی در این فرآیند است. اپی ژنیك به تغییرات خارجی DNA اشاره دارد كه ژن را خاموش یا روشن می كنند. این تغییرات توالی DNA را تغییر نمی دهند، بلكه بر نحوه بیان ژن تاثیر می گذارند.
در ادامه تاثیر پروتئین در رژیم غذایی زنان باردار بر سلامت جنین مورد مطالعه قرار گرفته و نتیجه نشان می دهد رژیم غذایی كم پروتئین سبب كم وزنی جنین می شود.نتایح این تحقیقات در نشریه Science‌ منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440