تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۵

تهران - ایرنا - رییس انجمن خرمای ایران گفت: امروز بیش از 70 كشور جهان مقصد خرمای ایران محسوب می شوند و سالیانه 115 تا 150 هزار تن از این محصول كشاورزی از كشورمان به بازارهای مختلف بین المللی صادر می شود.

به گزارش روز یكشنبه پایگاه خبری اتاق تهران، «علی محمد صمیمی» افزود: سال گذشته استان بوشهر نزدیك به 26 هزار تن خرما به روسیه صادر كرد.
وی اضافه كرد: صادرات این محصول كشاورزی به روسیه روند سابق را حفظ كرده و این كشور هواره یكی از واردكنندگان خرمای ایران است.
به گفته وی، در شرایطی كه وضع مالی روس ها خوب باشد، خرمای ایران را خوب می خرند؛ زمانی كه وضع اقتصادی آنها خوب نباشد، خرمای ایران را كمتر خرید می كنند.
صمیمی، پیرامون این موضوع كه گرمای هوا سبب از بین رفتن خرما می شود، گفت: این موضوع نادرست است؛ اگر هوا گرم شود، خرما زودتر رسیده و برداشت و به بازار عرضه می شود.
وی اضافه كرد: خرما اكنون در استان بوشهر تازه «خارك» شده و با وجود گرمای شدید هوا، نمی توان گفت كه روی درخت خشك شده است؛ خبر خشك شدن خرمای كرمان باید بیشتر بررسی شود.
به گزارش ایرنا، دیروز(شنبه) برخی رسانه ها از افزایش دمای هوای كرمان و خشك شدن خوشه های خرما بالای نخل ها خبر دادند. «افزایش ناگهانی دمای هوا در شرق و جنوب كرمان به حدی رسیده كه خوشه‌های خرما بر اثر گرمای طاقت‌فرسای این روزهای كرمان در مدت چند ساعت، بر روی نخل‌ها خشك می‌شوند.»
گفته می‌شود طبق الگوی سازمان هواشناسی استان كرمان، امسال متوسط دمای این استان افزایش ‌یافته و در تابستان‌، روزهای گرم نیز در حال زیادشدن است، در حالی كه از میزان بارش باران و رطوبت نیز كاسته شده و ادامه این روند كشاورزی استان را كه یك‌چهارم باغ‌های كشور در آن قرارگرفته تهدید می‌كند.
وجود نخلستان‌های گسترده در استان كرمان یكی از مزیت‌های اقتصادی منحصربه‌فرد استان كرمان است، بطوری كه پس از پسته، خرما نخستین محصول ارزآور این استان محسوب می شود.
براساس آمار رسمی اعلام شده، استان كرمان رتبه نخست سطح زیر كشت خرما را در كشور دارد و به دلیل وجود ارقام كم بازده در زمینه تولید، در رتبه سوم قرار دارد.
صمیمی اظهار داشت: ایران در زمینه صادرات خرما مشكلی ندارد و همچنان كشورهای زیادی از واردات این محصول كشاورزی استقبال می كنند.
به گزارش ایرنا، تركیه یكی از واردكنندگان خرمای ایران است و پارسال 16 هزار و 543 تن به ارزش چهار میلیون و 982 هزار دلار از ایران این محصول را خرید.
مجموع تولیدات كشاورزی كشور پارسال بیش از 110 میلیون تن به ارزش 40 میلیارد دلار بود كه سهم این بخش در تولید ناخالص ملی 9.5 درصد و در فضای كسب و كار 32.5 درصد اعلام شد.
اقتصام** 1559 ** 2023