تهران - ايرنا - واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي به عضويت فدراسيون اروپايي علوم و صنايع غذايي (EFFoST) درآمد.

به گزارش ايرنا از واحد علوم و تحقيقات، دكتر 'حميد عزت پناه' عضو هيأت علمي اين واحد دانشگاهي اظهار، عضويت مجموعه دانشگاه آزاد اسلامي در سال 2012 در فدراسيون اروپايي علوم و صنايع غذايي (EFFoST) و عضويت واحد علوم و تحقيقات با همكاري دفتر امور بين الملل واحد در اين فدراسيون در سال 2016 را از جمله اقدامات صورت گرفته در جهت معرفي ايران به مجامع جهاني در حوزه علوم صنايع غذايي ارزيابي كرد.
وي اظهار داشت: حضور در ميان دانشگاه ها و انجمن هاي برجسته علوم و صنايع غذايي مي تواند در ايجاد و تسريع همكاري هاي بين المللي، پژوهش، ارتباط استادان و ادامه تحصيل دانشجويان و بهره مندي از علم روز دنيا در اين رشته موثر باشد و اين مهم از جمله دستاوردهاي عضويت ايران و بخصوص واحد علوم و تحقيقات در فدراسيون هاي بين المللي و حضور فعال در كنفرانس هاي معتبر بين المللي است.
عزت پناه به برگزاري همايش هاي داخلي و بين المللي در حوزه علوم صنايع غذايي اشاره كرد و گفت: از جمله اين همايش ها مي توان از همايش جهاني IUFoST نام برد كه به صورت تخصصي هر دو سال يكبار و در حوزه علوم صنايع غذايي برگزار مي شود و معتبرترين همايش در اين حوزه به شمار مي آيد.
وي با توجه به فعاليت مستمر و ارائه مقالات متعدد در دوره هاي مختلف كنفرانس بين المللي IUFOST در فرانسه (2006)، چين (2008) و آفريقاي جنوبي (2010) و همچنين داوري كنگره جهاني مذكور در سال 2014 (كانادا)، در دوره هجدهم آن كه سال 2016 در ايرلند برگزار خواهد شد به عنوان سخنران مدعو و تنها سخنران كليدي از منطقه خاورميانه انتخاب شده است.
عزت پناه خاطرنشان كرد: معتقدم ارائه مقالات و ثبت محصولاتي كه ارزش سلامتي بخش دارند باعث شناساندن قابليت ها، تمدن و سابقه حكيمانه در توليد فرآورده هاي غذايي هر كشوري است.
عضو هيات علمي واحد علوم و تحقيقات، برخي مشكلات موجود در مسير صادرات فرآورده هاي غذايي را وضع برخي از قوانين در كشورهاي پيشرفته عنوان كرد و افزود: اين قوانين و مقررات در مواردي بنيان علمي نداشته و تنها براساس منافع تجاري و صرف حمايت از توليد كنندگان داخلي كشورهاي پيشرفته وضع مي شوند كه در همين راستا مجمعي با عنوان CHI از سال 2007 تشكيل شده است.
عزت پناه كه به عنوان سفير ايران در مجمع GHI حضور دارد، بيان داشت: نقد و بررسي و ارائه توجيه علمي براي بهينه سازي قوانين و مقررات توليد و صادرات مواد و فرآورده هاي غذايي و در صورت نياز ايجاد هماهنگي شرايط و قوانين در توليدات داخلي كشورها به منظور سهولت در صادرات و دفاع از تجارت منصفانه در دنيا از جمله اقدمات در حال پيگيري در اين مجموعه است.
عضو هيأت علمي واحد علوم و تحقيقات همچنين بر لزوم ضرورت نظارت بر توليد و عرضه مواد و فرآورده هاي غذايي كه ارتباط مستقيمي با سلامت جامعه دارد تاكيد كرد و گفت: به عنوان مثال در بحث شير، افراد سودجويي وجود دارند كه اقدامات آنها موجب تضييع زحمات دامداران و تأمين كنندگان شرافتمند اين محصول شده است.
وي يادآور شد: اين افراد سودجو با خريداري شيرهايي كه براي مصارف انساني مناسب نيستند و اضافه كردن افزودني ها به آن سود سرشاري نصيب خود مي كنند و ما در زمينه توليدات مواد و فرآورده هاي غذايي نيازمند نظارت و برخورد قاطع تري هستيم.
عزت پناه با سابقه 20 ساله فعاليت در دانشگاه و 25 ساله همكاري با صنايع غذايي كشور تاكنون راهنمايي پايان نامه بيش از 90 دانشجوي كارشناسي ارشد و دكتري را برعهده داشته و 90 مقاله علمي و پژوهشي و ISI و 120 مقاله در كنفرانس هاي داخلي و به ويژه بين المللي ارائه داده است و 5 اختراع ثبت شده دارد.
علمي**1055**1440