حسين عبادي، روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: هم اكنون ثبت نام براي شركت در اين كارگاه در دفتر انجمن نجوم و اختر فيزيك كشور در مراغه آغاز شده است.
وي با بيان اينكه اين كارگاه از بيست و چهارم تا بيست و هفتم مرداد برپا مي شود، اظهار كرد: كيهان شناسي و سيارات فراخورشيدي دو محور عمده اين كارگاه آموزشي است.
رئيس مركز نجوم و اختر فيزيك مراغه يادآور شد: دانشجويان و دانش آموختگان دوره هاي تحصيلات تكميلي فيزيك با گرايش هاي مختلف از جمله نجوم، كيهان شناسي، اخترفيزيك و گرانش و دانشجويان كارشناسي كه موفق به طي يكي از دوره هاي آموزش مقدماتي نجوم اين مركز شده اند، مي توانند در اين دوره شركت كنند.
عبادي، ادامه داد: علاقه مندان براي شركت در اين كارگاه مي توانند با مراجعه به صفحه فارسي سايت مركز به نشاني http://www.riaam.ac.ir/fa و تكميل و ارسال فرم، ثبت نام كنند.
وي، گفت: در اين كارگاه دو نفر سخنران از ايتاليا، يك نفر از هند و يك نفر از ارمنستان و بقيه از اساتيد مجرب كشورمان از دانشگاه هاي صنعتي شريف، تبريز، شهيد مدني و باهنر كرمان به تدريس پيشرفت هاي اخير علم كيهان شناسي و سيارات فراخورشيدي مي پردازند.
رئيس مركز تحقيقات نجوم و اختر فيزيك مركز مراغه، هدف از برگزاري اين كارگاه را بحث و تبادل نظر اساتيد و دانشجويان تحصيلات تكميلي كشورمان با اساتيد دعوت شده ساير كشورها اعلام كرد.
عبادي، افزود: مباحث اين كارگاه آزمون مدل هاي همگن و غيرهمسان گر انرژي تاريك عالم با مشاهدات اخير، عالم كهنه (كيهان شناسي كوآنتونومي برپايه نسبيت تصويري دوسه)، سياه چاله ها با عنوان يك اتم گرانشي، مطالعه كهكشان هاي فعال در چند طول موج، مقدمه اي بر كيهان شناسي، سيارات فراخورشيدي، و اختر زيست شناسي، كيهان شناسي كوآنتونومي و كاربرد بايون (BIon) در كيهان شناسي است.
وي يادآوري كرد: مسئولان برگزاري با شماره 042137402222 آماده ارائه خدمات به علاقه مندان براي شركت در اين كارگاه هستند.
مركز نجوم و اختر فيزيك مراغه در ارديبهشت سال 1381 با موافقت شوراي گسترش آموزش عالي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به عنوان يك مركز پژوهشي تاسيس شد.
فعاليت هاي پژوهشي اين مركز از سال 1382 آغاز شده كه علاوه بر محققان دانشگاه هاي داخل كشور محققاني از موسسات پژوهشي خارجي مانند موسسه پژوهشي ايزميران روسيه، رصدخانه كوت دازور فرانسه، رصدخانه بويراكان ارمنستان و دانشگاه باكو در قالب قراردادهاي پژوهشي با اين مركز همكاري داشته اند.
تاكنون اجراي ٤٤٥ طرح پژوهشي توسط محققان در اين مركز پيشنهاد شده كه نتيجه آن چاپ بيش از 320 مقاله ISI ، ارايه 42 مقاله در كنفرانس هاي علمي بين المللي و ارايه 32 مقاله در همايش هاي علمي ملي است.
اين مركز از مهر سال 1392 نيز فعاليت آموزشي خود را با پذيرش چهار دانشجو در دوره كارشناسي ارشد و دكتري رشته فيزيك نجومي آغاز كرده است.
مراغه به علت احداث رصدخانه در دوره هلاكوخان توسط خواجه نصيرطوسي در روي تپه اي مشرف به شهر در نزديكي روستاي طالبخان، آوازه جهاني در نجوم و اخترشناسي دارد.
در زمان كنوني تنها پيهاي بخشهاي مختلف و بخشي از 'سدس' سنگي اين رصدخانه بر روي اين تپه باقي مانده است.
رصدخانه مراغه فقط مخصوص رصد ستارگان نبود بلكه يك سازمان علمي گسترده بود كه بيشتر شاخههاي دانش در آن تدريس ميشد و مشهورترين دانشمندان آن عصر از جمله قطبالدين شيرازي، كاشف علت اصلي تشكيل رنگين كمان، فائو مونجي دانشمند چيني و ابن العبري فيلسوف و فرهنگنامهنويس مسيحي مدرس كتابهاي اصول اقليدوس و المجسطي بطلميوس در اين رصدخانه فعاليت مي كردند.
اين شهرستان با حدود 250 هزار نفر جمعيت در 147 كيلومتري جنوب تبريز مركز استان آذربايجان شرقي واقع است.
3034/8023/6183
تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۹
مراغه – ايرنا - رئيس مركز تحقيقات نجوم و اختر فيزيك مركز مراغه گفت: هشتمين كارگاه نجوم و اختر فيزيك كشور با حضور محققاني از كشورهاي ايتاليا، هند، ارمنستان و ايران به مدت پنج روز در اين مركز برگزار مي شود.