تهران- ایرنا- شعرا، كارشناسان و مدیران فرهنگی امروز (دوشنبه) در مراسم تشییع جنازه مرحومه مهدیه الهی قمشه ای مهم ترین خصوصیت وی را عامل بودن به آیات كلام خدا و حكمت عرفانی ایرانی دانستند.

بانو مهدیه الهی قمشه ای فرزند مهدی محی الدین الهی قمشه ای و چون پدر در عرصه تفسیر قرآن، ادبیات عرفانی و سرودن شعر فعال بود.
وی كه پس از دوره ای بیماری ریوی روز شنبه گذشته (19 تیر) در منزل خود از این دنیا رفت؛ در جلسات مستمری هر سه شنبه در منزلش به تفسیر قرآن و مثنوی خوانی برای علاقمندان می پرداخت.
سخنرانی در جمع های دانشجویی و برای جوانان همچنین حضور در برنامه های تلویزیونی و رادیویی از دیگر فعالیت های او بود كه حكمت های ادبیات عرفانی را به زبان امروزی و با گنجینه دانش غنی خود روایت می كرد.
حمید شاه آبادی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور هنری در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا مهم ترین مولفه وی را نفوذ كلام بین قشر جوان دانست و گفت: مرحومه قمشه ای مخاطب شناسی دقیق و كلام دلنشینی داشت كه بر دل جوان ها می نشست.
وی افزود: اینكه شخصی از چنین خانواده ای مسیر درستی را انتخاب كند، از فضای قرآنی فاصله نگیرد و این فضا را با ادبیات روز و زبان شیوا منتقل كند از ویژگی های ایشان بود.

***روند آموزش های قرآنی و ادبی در خانواده قمشه ای استمرار داشته است!
ایرج حسابی فرزند پرفسور محمود حسابی نیز در مورد مهدیه الهی قمشه ای گفت: حافظه خاندان الهی قمشه ای همیشه متعجب كننده است و اعضای خانواده غزلیات حافظ، مثنوی مولانا، آیات قرآن و نهج البلاغه را حفظ بودند. گویی شعر و ادبیات عرفانی در ذات این خاندان است.
وی افزود: ما ارتباط خانوادگی داشتیم و در جلسه های صبح جمعه هر هفته در منزل ما مرحوم محی الدین مهدی الهی قمشه ای حاضر می شدند.
حسابی گفت: در ضمن این خانواده نسل نو خود را نیز همینطور تربیت كرده اند و اجازه نداده اند وقت شان تلف شود و حتی نوه ها همین خصوصیت را دارند با آنكه در خارج از كشور درس می خوانند.

***تاثیرگذاری مرحومه الهی قمشه ای ناشی از سلوك معنوی ایشان بود!
سهیل محمودی شاعر معاصر نیز گفت: خانم الهی قمشه ای اهل تحقیق، مطالعه، خلاقیت شعری بود. اما از اینها مهم تر تاثیرگذاری ایشان بر اطرافیان به دلیل این بود كه سلوك اخلاقی و معنوی داشتند.
وی افزود: این مرحومه نمونه انسانی آموخته مكتب معرفت و سلوك در خاندان بزرگ مهدی الهی قمشه ای بود.

**مدارا، لبخند و اندرز با دلنشین ترین شیوه ممكن!
افشین علا، شاعر كودك و نوجوان و داماد مهدیه الهی قمشه ای نیز در مورد او گفت: هر لحظه ما كنار این بانوی بزرگوار كلاس درس بود.
نویسنده كتاب «بلدم قصه بگویم» افزود: وی مظهر مهر و مدارا و لبخند و اندرز با دلنشین ترین شیوه ممكن بودند. ابلاغ پیام به مخاطب دشوار است اما وی از سویدای جان و با تكیه بر آیات قران سخن می گفت و به آنچه می گفت عمل می كرد؛ عامل بود نه تنها قائل.
علا تاكید كرد: تاروپود مرحومه با قرآن عجین بود و در روزهای آخر كه هوشیار نبودند؛ آیات قران و نماز بر زبان شان جاری می شد و آنچه از مثنوی می گفتند ترجمه و تفسیری از آیات قرآن بود كه به عنوان شاهد مثال می آوردند.

**حسام الدین سراج خواننده سنتی نیز در این مراسم خیلی كوتاه در مورد مهدیه الهی قمشه ای گفت: در شرایطی كه مذهب ستیزی و مذهب گریزی مد شده است وجود خانم دكتر الهی قمشه ای در شعر و عرفان موهبتی بود.
وی تاكید كرد: این مرحومه به مفهوم حقیقی كلمه بزرگ بود و با حكمت و عرفان سروكار داشت و نشئه ای از محبت و مهربانی در وجودش دمیده بود كه به دل اهل نظر می نشست و در كار خود بسیار موفق بود زیرا مطالب او ریشه در حقیقت داشت.
مراسم تشییع پیكر مرحومه الهی قمشه ای صبح امروز (دوشنبه/21 تیر) در محوطه تالار وحدت با حضور علاقمندان، شعرا و بعضی مدیران فرهنگی انجام و بعد از ادای نماز میت برای خاكسپاری به لواسان منتقل شد.
فراهنگ**9157**1003**1823