به گزارش روزسه شنبه گروه علمي ايرنا ازروابط عمومي معاونت علمي وفناوري رياست جمهوري، سعيد حصاركي مجري پروژه ' ساخت و بهبود خواص مكانيكي جايگزين هاي استخواني كلسيم فسفاتي با استفاده از نانو ذرات اكسيدهاي فلزي چقرمه ' درباره انجام اين طرح پژوهشي با حمايت صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمي افزود: ايجاد ضايعات استخواني در افراد به دلايل مختلف همچون بيماري، تصادف، نقص مادرزاد، كيست و تومور باعث از بين رفتن بخشي از استخوان و ايجاد مشكلات فراوان براي افراد ميشود.
حصاركي با بيان اينكه دراين ضايعات در واقع فرد درقسمتي از بدن بخشي از استخوان را ندارد گفت: در مهندسي بافت استخوان با استفاده از موادي با ساختار متخلخل بافت از بين رفته را بازسازي ميكنند در واقع زماني كه اين مواد در بدن افراد گذاشته ميشود بافت بدن فرد داخل تخلخلها رشد كرده و تكميل آن انجام ميشود اما از آنجا كه اين مواد سراميكي و با استحكام كم هستند امكان خرد شدگي در آنها زياد است.
عضوهئيت علمي پژوهشكده مواد وانرژي بيان كرد: در اين پروژه در تركيب اين مواد از ساختارهاي نانو ذارت استفاده شده كه منجر به افزايش استحكام تا 16 برابر شده است، اين تركيبات نانو ذرات سيليكون كربن و اكسيد زيركنيم هستند كه با افزايش استحكام و نوآوري موجود در اين طرح براي نخستين بار اين پروژه انجام شده است.
وي افزود: ساخت داربستهاي مهندسي بافت استخوان با استحكام بالا و استفاده از نانو ذرات سراميكي با موفقيت در حيوانات تست شده و براي كاربردهاي انساني نيازمند انجام آزمايشات تكميلي در بدن انسان هستيم همچنين تجاري سازي اين محصول نيز نيازمند هماهنگي و فعاليت گروهي بين مهندسين مواد و پزشكان است.
علمي (1)** 9340**1440
تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۲
تهران- ايرنا- محققان پژوهشكده مواد وانرژي موفق به ساخت داربستهاي مهندسي بافت استخوان با استحكام بالا با استفاده از نانو ذرات سراميكي شدند.