به گزارش ايرنا، غلام عباس فاضلي در نشست نقد و بررسي سريال 'برادر' در فرهنگسراي رسانه افزود: اين سريال ميخواهد ما را به زماني ببرد كه احترام به بزرگتر و غيرت مرد بودن جزو مفاهيم ارزندهاي بود كه اكنون فراموش شده است.
وي با اشاره به ژانرهاي سريالهاي ماه رمضان در طول 15-16 سال اخير گفت: در حوزه سريال سازي ماه رمضان با چهار-پنج ژانر مواجه بوديم كه شايد بتوان از آن به عنوان كهن الگو ياد كنيم كه البته سريال برادر جزو هيچ كدام از اين ژانرها قرار نميگيرد.
فاضلي، الگوي برزخ، سفر برزخي و سفر در زمان، هبوط شيطان روي زمين و به هم ريختن مناسبات جامعه و تغيير رفتار را از جمله الگوهاي ساخت سريال هاي ماه مبارك رمضان عنوان كرد.
اين منتقد گفت: نهفته شدن گنجي در مسجد و يا مكانهاي مذهبي و انتقاد از خانوادههاي مذهبي كه دچار لغزش ميشوند و كمديسازي از ديگر الگوهاي ساخت سريال هاي تلويزيوني ماه مبارك رمضان است.
وي پس از معرفي الگوهاي مختلف سريالهاي ماه رمضان و تمايز سريال برادر از آنها درباره اين سريال توضيح داد: سريال «برادر» از اين جهت مهم است كه از هيچ كدام از اين الگوها پيروي نكرده و جزو معدود آثار نمايشي است كه درباره مفاهيم اخلاقي و انساني صحبت ميكند.
فاضلي با اشاره به اينكه اكثر سريالهاي ماه رمضان در قسمتهاي پانزدهم به بعد دچار يك اعصاب خوردي و اوج تلخي ميشوند و سپس در قسمتهاي پاياني به خوبي و خوشي تمام ميشود، افزود: سريال برادر از اين ويژگي متمايز است.
آرش قادري نويسنده اين سريال نيز توضيح داد: بازي با اعصاب تماشاگر كار سختي نيست اما من سعي كردم به صورت آگاهانه قصه را به اين حيطه نكشانم.
وي افزود: مناسباتي كه براي من مهم بود در اين سريال رعايت شود، اداي احترام بزرگتر بود و نميخواستم با اعصاب تماشاچي بازي كنم و مايل بودم سريال را به صورت واقعي پيش ببرم.
قادري گفت: مثلا اينكه در زندگي واقعي حتما همه آدمهاي بد به سزاي اعمالشان نميرسند و آدم خوب هم به نتيجه خوب نميرسد. تلاشم اين بود كه اين واقعيت جامعه را به درستي به نمايش بگذارم.
در ادامه جواد افشار كارگردان سريال «برادر» درباره نحوه آشنايي با فيلمنامه و ساخت آن گفت: فيلمنامه اين سريال را آقاي چگيني براي من فرستاد و من هم آشنايي قبلي با آرش قادري داشتم و ميدانستم از چه قلم خوبي برخوردارند بنابراين احساس كردم اين سريال خيلي از دغدغهها و مسائل امروزي را كه به سليقه و علاقه من نزديك است در خود گنجانده است.
كارگردان سريال كيميا افزود: هميشه براي ساخت سريال بر اساس نقشه ياب فيلمنامه حركت ميكنيم و البته قبل از هر سكانس درباره آن با هم صحبت كرده و آن را به چالش ميكشيم.
افشار افزود: بعد از آن تحليل موقعيتها و نقشها سراغ ديالوگها ميرويم و البته تلاشمان اين است كه سطر به سطر به فيلمنامه وفادار باشيم اما در بعضي قسمتها با نظر نويسنده برخي ديالوگها را تغيير ميداديم.
كارگردان سريال 'برادر' درباره انتخاب بازيگران گفت: مهمترين بخش كارگرداني همين انتخاب بازيگر است.
افشار با بيان اينكه برخي اوقات در ساخت سريال كليشهها شما را در انتخاب بازيگر در خود غرق ميكند،افزود: مثلا در ساخت سريال 'برادر' حسن پورشيرازي دوست داشت كه نقش بهرام را كه يك نقش منفي بود بازي كند اما من توانستم او را قانع كنم كه حاج احمد را كه نقشي مثبت بود بازي كند، در واقع من بعد از خواندن فيلمنامه بازيگران را در ذهن خودم ميچينم و براي آمدن آن بازيگر مورد نظر بسيار پافشاري ميكنم.
وي گفت: فكر ميكنم سريال برادر در بهترين شكل در انتخاب بازيگران صورت گرفت و خدا را بابت اين قضيه شاكرم.
آرش قادري نويسنده سريال 'برادر' نيز درباره شكلگيري داستان اين سريال گفت: داستان اين سريال برآمده از دغدغه اي است كه براي من پيش آمده بود.
وي با اشاره به موضوع برنج و آلودگي آن در سريال برادر افزود: با اينكه در ابتدا اين موضوع خيلي برايم جذاب نبود و معتقد بودم فضاي دراماتيك ندارد اما بعد از مدتي به اين نتيجه رسيدم كه چندان هم به قصه من بيربط نيست.
نعمت چگيني تهيه كننده سريال «برادر» هم درباره پذيرش پيشنهاد ساخت اين سريال گفت: دغدغه من ساخت اثري با قصهاي جذاب و مربوط به موضوع روز جامعه بود، مدير فيلم و سريال شبكه 2 آقاي قادري را به من معرفي كردند. با ايشان كه صحبت كردم متوجه شدم فيلمنامه خوبي دارند.
وي با اشاره به موضوع قاچاق برنج و برنجهاي آلوده و تاثير آن در روند ساخت سريال افزود: از روز اول كه ايده برنج در ساخت اين سريال مطرح شد، اين احساس را داشتيم كه ممكن است جامعه مخاطب آن را نپذيرد و ما را دچار مشكل كند.
چگيني گفت: براين اساس تحقيقات متعددي در اين رابطه انجام داديم تا مشكلي از اين بابت پيش نيايد و حمايتكننده مالي نيز از قسمت پنجم و ششم سريال با ما وارد همكاري شد.
اين تهيه كننده موضوع كلي سريال 'برادر' را حمايت از توليدات داخلي عنوان كرد.
سوگل طهماسبي بازيگر تقش مريم در سريال 'برادر' نيز در اين نشست درباره حضور خود در اين سريال گفت: در گذشته با آقاي افشار افتخار همكاري داشتم و با خواندن فيلمنامه نيز متوجه شدم كه آن نقش را دوست دارم.
وي افزود: در جريان ساخت سريال، توانستم ارتباط خوبي با نقش مريم برقرار كنم و سعي كردم قابل قبول بازي كنم و فكر ميكنم نتيجه خوبي هم صورت گرفت.
طهماسبي در ادامه به ويژگي چند بعدي بودن نقش خود در اين سريال پرداخت و گفت: شخصيت همه ما در زندگي چند بعد دارد. وي افزود: مثلا در خانه نقشي داريم و در محيط كار نقشي ديگر، نقش مريم در سريال برادر نيز مانند بقيه نقشهاي واقعي بود اما نكتهاي كه براي خودم خيلي جالب بود و همه ميگفتند، رابطه خوب مريم و مسعود به عنوان خواهر و برادر بود كه خيلي خوب درامد.
اين بازيگر گفت: متاسفانه ما امروز ميبينيم كه رابطه خواهر و برادري دچار خلا شده و نقش مريم و مسعود در سريال برادر را ميتوان تلنگري به همه دانست تا بلكه اين رابطه مستحكم تر شود.
طهماسبي با اشاره به نحوه اجراي نقش مريم در سريال 'برادر' افزود: براي شناخت بيشتر نقشم مدتي به ساختمان همشهري رفتم و به حركات خبرنگارها و سرعتي كه در انجام كارهايشان داشتند، دقت كردم و از نزديك در جريان كار خبرنگاري قرار گرفتم البته ما خيلي هم از فضاي خبرنگاري دور نيستيم و هر روز با خبرنگاران متعددي در ارتباط هستيم.
نشست تحليل و بررسي سريال «برادر» روز گذشته با حضور عوامل اين مجموعه و جمعي از اصحاب رسانه و علاقهمندان در فرهنگسراي رسانه برگزار شد.
مجموعه تلويزيوني 'برادر' به كارگرداني جواد افشار و تهيه كنندگي تعمت چگيني به مناسبت ماه مبارك رمضان هر شب ساعت 21 از شبكه دو سيما پخش شد.
در خلاصه داستان اين سريال آمده؛حاج كاظم پهلوان مردي خير و از تجار سرشناس برنج ايران است كه با تأكيد بر حمايت از توليد ملي، فقط در زمينه تجارت برنج ايراني فعاليت مي كند. او به همراه پسرش مسعود و دخترش مريم كه يك روزنامه نگار پرجنب و جوش است، بر ضد واردات قاچاق برنج هاي تاريخ گذشته و مسموم به ايران مبارزه مي كند. اين اقدام باعث دشمني دلالان و قاچاقچيان اين تجارت با وي شده است.
دشمنان با اغفال ناصر پسر ديگر او، وارد تجارت سالم حاج كاظم شده و همين امر به وقوع ماجراهايي منجر مي شود.
حسين ياري، حسن پورشيرازي، پوريا پورسرخ، گلاره عباسي، كاظم بلوچي، سهيلا رضوي، سوگل طهماسبي، كاوه خداشناس، رضا توكلي، مجيد واشقاني از جمله بازيگران اين سريال هستند.
فرهنگسراي رسانه و شبكههاي اجتماعي در نظر دارد از اين پس از آثار و توليدات رسانهاي در حوزه اقتصاد مقاومتي و اخلاق مداري حمايت كرده تا جريان ساز مطالبهگري بين مردم براي ساخت فيلم و سريالهاي بيشتري در اين حوزه باشد.
تهرام/7245//1348**1027
تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۲
تهران- ايرنا- منتقد سينما و تلويزيون گفت: سريال 'برادر' جزو معدود آثار نمايشي است كه درباره مفاهيم اخلاقي و انساني سخن مي گويد.