عزیز هاشمی روز چهارشنبه در گفت گو با خبرنگار ایرنا افزود: احیای نوغان داری و تهیه پیله كرم ابریشم برای نخستین بار در این استان توسط چهار نفر از بانوان روستاهای 'چور' و 'ننه' مریوان و با همكاری جهاد كشاورزی این شهرستان انجام شده است.
وی اضافه كرد: با توجه به اینكه كرم ابریشم تنها روی درخت توت تغذیه می كند این تولید كنندگان، نوغان داری را در سطح باغات این دو روستا گسترش دادند.
وی اظهار كرد: پیله های ابریشم قبل از خروج كرم و تبدیل شدن آن به پروانه به عنوان پیله تر به كارخانه های تبدیل پیله به نخ و ابریشم كشی فرستاده شود.
هاشمی گفت: امروز نخستین برداشت پیله تر به مقدار بیش از 120 كیلوگرم در این شهرستان صورت گرفته و این محموله برای تبدیل شدن به نخ به كارخانه فرآوری آن در استان گیلان ارسال شد.
وی اضافه كرد: با توجه به زود بازده بودن و دوره 45 روزه تولید پیله كرم ابریشم، مساعد بودن شرایط آب و هوایی این استان برای پرورش و قیمت خوب آن، روستاییان این منطقه تمایل بسیار خوبی برای پرورش كرم ابریشم دارند.
وی ابراز امیدواری كرد با حمایت از تولید كنندگان و فراهم كردن زیرساخت ها برای توسعه و گسترش بیشتر تولید كرم ابریشم این صنعت در آینده از رونق بیشتری برخوردار باشد.
كرم ابریشم یكی از انواع كرم پیلهساز است و از هر پیله 300 تا 900 متر الیاف بسیار نازك اولیه ابریشم تولید می شود و برای تهیهٔ حدود 500 گرم ابریشم دو تا سه هزار پیله مورد نیاز است.
اگر به پیله اجازه رشد بیشتر داده شود این حشره با ایجاد سوراخی خود را از آن خارج می كند و با این سوراخ پیله دیگر قابل استفاده نخواهد بود و برای جلوگیری از این موضوع پیله را به مدت چند ساعت در معرض نور آفتاب قرار می دهند تا كرم داخل پیله بمیرد و برای كشیدن نخ آن را در آب گرم میجوشانند كه باعث می شود ابتدای نخ برای ابریشم كشی بدست آید.
مریوان در 130 كیلومتری غرب سنندج واقع شده است.
3020/1904
تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۰
سنندج- ایرنا- رییس اداره جهاد كشاورزی مریوان گفت: برای نخستین بار در 25 سال اخیر نوغان داری و تولید ابریشم توسط بانوان این شهرستان احیا شد.