مشهد- ايرنا- رئيس گروه غربالگري مركز توسعه پيشگيري سازمان بهزيستي گفت: هم اكنون 67 درصد مواليد زنده كشور زير پوشش طرح غربالگري شنوايي قرار دارند كه بايد اين پوشش به 100 درصد برسد.

به گزارش ايرنا دكتر محسن فيروزبخت روز پنجشنبه در نخستين سمپوزيوم شناسايي و مداخله زودهنگام شنوايي نوزادان در مشهد گفت: به دليل اهميت اجراي اين طرح در پيشگيري از ناشنوايي و كم شنوايي در نسل آينده، تدابير انديشيده شده و برنامه ريزي صورت گرفته، پوشش 90 درصدي مواليد را در دو سال آينده هدف گذاري كرده است.
وي با بيان اينكه يكي از اين برنامه ها افزايش شمار واحدهاي غربالگري شنوايي است كه براي تامين تجهيزات آن قول مساعد داده شده، افزود: آموزش نيروها از ديگر برنامه ها است كه كار در اين زمينه نيز شروع شده است.
وي تاكيد كرد: حساس سازي مردم در زمينه اهميت و ضرورت انجام غربالگري شنوايي براي نوازادن و تاثير آن در پيشگيري از بروز معلوليت شنوايي در نوزاد از مسائلي است كه امسال با قوت در سطوح مختلف كشور انجام مي شود.
اين مقام مسئول با اشاره به اينكه بيش از يك دهه از اجراي برنامه غربالگري شنوايي در سطح كشور مي گذرد، بيان كرد: در اين بخش دستاوردهاي خوبي حاصل شده و كشف و مداخله به موقع در اين خصوص، از بروز معلوليت شنوايي در هزاران كودك جلوگيري كرده است.
وي تاكيد كرد: به نظر مي رسد در اجراي هرچه موثرتر و مطلوب تر اين برنامه لازم است سازمانهاي متولي و موثر هماهنگي ويژه اي در اين خصوص داشته باشند.
رئيس گروه غربالگري مركز توسعه پيشگيري سازمان بهزيستي از جمله راه هاي ايجاد هماهنگي بين دستگاهي را برگزاري چنين سمپوزيوم هايي دانست.
فيروزبخت بيان كرد: از جمله راهكارهايي كه مي تواند در همكاري و همراهي بيمارستان هاي خصوصي در اجراي طرح غربالگري شنوايي موثر باشد، اجراي دستورالعمل ها و راهكارهاي اجرايي وزارت بهداشت در اين زمينه است كه با امضاي تفاهم نامه مشترك ميان سازمان بهزيستي و اين وزارتخانه تلاش داريم تا اين امر محقق شود.
رئيس گروه غربالگري مركز توسعه پيشگيري سازمان بهزيستي در زمينه گراني تجهيزات كمك توانبخشي و غربالگري گفت: تازماني كه موفق به توليد تجهيزات در داخل كشور نباشيم ناچار به خريد تجهيزات گران خارجي هستيم.
وي تاكيد كرد: نبايد اين نكته را فراموش كرد كه هزينه تحميل شده به جامعه به واسطه يك كودك دچار معلوليت ناشنوايي به مراتب بالاتر و سنگين تر از هزينه تجهيزات درماني و كمك توانبخشي است.
اين مقام مسئول بيان كرد: پارسال حدود سه هزار نوزاد نيازمند مداخلات درماني به واسطه وجود مشكلات شنوايي در كشور شناسايي شدند و به بيان ديگر طي يك سال از معلوليت شنوايي سه هزار كودك جلوگيري شد.
وي با بيان اينكه هميشه در ارائه آمار در كشور دچار مشكل هستيم كه اين امر در زمينه ارائه آمار شمار ناشنوايان نيز وجود دارد، افزود: طبق اعلام سازمان بهداشت جهاني( WHO ) به طور معمول 5.3 درصد جمعيت جهان و هر كشور ناشنوا هستند كه اين آمار در كشور ما نيز صادق است.
سمپوزيوم شناسايي و مداخله زودهنگام شنوايي در نوزادان همزمان با 24 تيرماه در مشهد برگزار شد.
7496/5132