به گزارش ایرنا، این اولین بار پس از صدور رای دادگاه لاهه علیه چین درباره دریای جنوبی است كه این كشور رزمایش برگزار می كند.
دیوان بین المللی لاهه روز سه شنبه 22 تیر ماه رای خود را درباره شكایت سال 2013 دولت وقت فیلیپین در خصوص منازعات دریای جنوبی با چین صادر و در آن اعلام كرد مستندات تاریخی كه ثابت كند چین حق استفاده انحصاری از منابع طبیعی این دریا و یا ساخت جزایر در آن را دارد، وجود ندارد و ادعاهای چین قابل قبول نیست.
بسیاری بر این باورند كه انجام این رزمایش نظامی نشان دهنده آن است كه چین به هیچوجه حاضر به پذیرش رای دیوان لاهه نیست و همچنان خود را مالك بلامنازع دریای جنوبی می داند.
در همین حال گزارش شده است كه 13 فروند كشتی و تعدادی بالگرد در حال برگزاری رزمایش در دریای جنوبی هستند و از برخی كشتی های موشك انداز نیز در این تمرینات استفاده می شود.
ارتش چین این عملیات رزمی را «رزمایش اضطراری» خوانده و افزوده است كه بخشی از این تمرینات برای نجات و جستجو است اما شلیك موشك از ناوها نیز بخشی از آن خواهد بود.
مانور ارتش در جزیره «سانشا» در اطراف استان «های نن» در جنوب چین برگزار می شود و اولین بار است چین پس از سال 2012 میلادی یك رزمایش همه جانبه اضطراری برگزار می كند.
بهانه ارتش هم برای برگزاری رزمایش این است كه دو كشتی باری در این منطقه با یكدیگر برخورد كرده اند و شماری كشته و زخمی شده اند و لازم است برای كمك رسانی به قربانیان در آینده آمادگی لازم را كسب كرد.
دولت چین پیشتر در این جزیره یك مركز تحقیقات دریایی و نجات و جستجو ایجاد كرده است و بیش از 200 نفر به طور مستقیم از 10 سازمان در این رزمایش شركت كرده اند.
همزمان ارتش چین اعلام كرده است كه نیروهای نظامی این كشور هم از امروز در پنج مركز فرماندهی در سراسر كشور عملیات تمرینی را آغاز كرده اند كه این رزمایش به مدت سه ماه به طول خواهد انجامید.
به دنبال صدور رای دادگاه لاهه در روز سه شنبه این هفته بر ضد پكن، تحركات نظامی منطقه ای چین و كشورهای دیگر افزایش یافته است.
به جز چین كه مدعی مالكیت بر كل دریای جنوبی است، ویتنام، فیلیپین، مالزی، تایوان و برونئی نیز ادعای مالكیت بخشهایی از این دریا را دارند.
آساق**231**1597
تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۱
پكن - ایرنا - هنوز چند روزی از تمرینات شبه جنگی چین در دریای جنوبی نگذشته است كه این كشور از امروز جمعه رزمایش تازه ای را با حضور ناوها و كشتی های جنگی خود در این منطقه آغاز كرده است.