تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۰

تهران - ایرنا - حمله تروریستی در شهر «نیس» در جنوب فرانسه پس از دو حمله تروریستی سال گذشته میلادی، نشان می دهد فرانسه بیش از دیگر كشورهای اروپایی هدف تروریسم قرار دارد.

به گزارش تارنمای رادیو «فرانس انتر»، فرانسه از سال 2004 میلادی تا كنون بیشترین تعداد تلفات حملات تروریستی را در میان كشورهای اروپایی داشته و هر بار نیز بر شمار قربانیان افزوده می شود.
كارشناسان دلایل متعددی را برای توضیح این امر، مطرح می كنند.
نخست آنكه فرانسه بشدت خود را به مشاركت در ائتلاف بین المللی متعهد كرده است. فرانسه تنها كشور شركت كننده در این ائتلاف نیست اما بیش از دیگران در این باره اظهار نظر می كند.
«فرانسوآ اولاند» رئیس جمهوری فرانسه بتازگی از تشدید اقدامات در عراق و سوریه در پاییز آینده با به كارگیری ناو هواپیمابر «شارل دو گل» برای سومین بار، افزایش عملیات هوایی در حمایت از نیروهای عراقی و همكاری با نیروهای ویژه در كنار پیشمرگ های كرد این كشور سخن گفته بود.
دلیل دیگر نیز تعداد قابل توجه فرانسوی زبانان افراطی در سوریه است: دوهزار فرانسوی و فرانسوی دو ملیتی از این كشور و از شهرهایی چون نیس به سوریه رفته اند. برخی از این افراد همسر و كودكانشان را نیز با خود برده اند. این افراد ارتباط های متعددی با دیگر نزدیكان خود در فرانسه دارند و بازگشتشان برای ارتكاب جرم به شكل گسترده، نیروهای امنیتی را نگران می كند.
باید مساله عقب نشینی تروریست ها را در مناطق جنگی به دلایل یاد شده، اضافه كرد. تروریست ها (داعش) به مشكل برخورده اند؛ یك چهارم مناطق تحت كنترل خود را در یك سال از دست داده اند، تروریست ها «فلوجه» را از دست داده اند و شاید فردا «موصل» را از دست بدهند.
درآمد این گروه كاهش یافته و حدود 40 تن از اعضای بدنه اصلی گروه تروریستی از جمله تامین كننده مالی و نیز دست راست «ابوبكر البغدادی» در شاخه نظامی هدف قرار گرفته اند.
زیان هایی كه گروه تروریستی داعش متحمل شده این گروه را بر آن داشته تا برای حفظ قدرت و نمایش عمومی آن، محل اقدامات خود را تغییر داده است.
*** چرا نیس؟
شهر نیس در جنوب فرانسه از مهمترین كانون های افراط گرایی در فرانسه محسوب می شود. هرچند كه هنوز به شكل قطعی ارتباط عامل حمله تروریستی در نیس با تروریست های افراطی اعلام نشده است، اما بسیاری از كارشناسان وقوع این حمله در نیس را بی دلیل نمی دانند.
«دیوید تامسون» خبرنگار فرانسوی و نویسنده كتاب « تروریست های فرانسوی»، دلیل دیگری را نیز برای حمله تروریستی در نیس در نظر می گیرد.
وی می گوید، نیس بیش از شهرهای دیگر فرانسه تحت تاثیر تروریسم است چرا كه بیش از یكصد نفر از شهروندان نیس به سوریه رفته اند.
شهر نیس در دنیا به عنوان یكی از مراكز مهم گردشگری ساحلی شناخته می شود. در نتیجه حمله به نیس و كشتار در یكی از مراكز مهم گردشگری این شهر، اقدامی تبلیغاتی برای عاملان آن محسوب می شود.
تامسون در مصاحبه ای عنوان كرد: تروریست ها می كشند تا نشان دهند وجود دارند.
در بسیاری از پرونده های مرتبط با تروریسم به نام نیس اشاره شده است.
«سباستین پییتراسانتا» نماینده پارلمان فرانسه از حزب سوسیالیست حاكم، هفته گذشته در ارائه گزارش كمیسیون تحقیق پارلمانی، گفته بود: می دانیم كه در نیس، یك كانون افراط گرایی وجود دارد.
به گفته وی، پس از آن كه در اوایل سال 2016 میلادی فردی با چاقو به نظامیان در شهر نیس حمله كرد، این شهر تنها منطقه خارج از پاریس بود كه تدابیر امنیتی اش مورد بازبینی قرار گرفت و هشدار «حمله» در آن اعلام شد.
به گزارش ایرنا، در ساعات اولیه بامداد روز جمعه و در پایان جشن روز ملی فرانسه (14 ژوئیه) در شهر نیس در جنوب این كشور، یك كامیون به رانندگی یك فرانسوی تونسی تبار 31 ساله به جمعیتی كه در حال ترك مراسم بودند، هجوم برد و در مسیری دو كیلومتری، افرادی را زیر گرفت و بسیاری را به رگبار بست.
در این حمله 84 نفر جان خود را از دست دادند و 202 نیز مجروح شدند كه حال 18 نفر از آنان وخیم گزارش شده است. معاون رئیس پلیس مرزی شهر نیس نیز در میان قربانیان است.
هفته گذشته كمیسیون تحقیق پارلمانی فرانسه با بررسی دو حمله تروریستی سال 2015 در پاریس، به این نتیجه رسیده بود كه نهادهای اطلاعاتی فرانسه كه در قالب بخش های متعدد همگی زیر نظر نخست وزیری قرار دارند نیازمند سازماندهی مجدد هستند.
در 7 ژانویه 2015 (17 دی 93) دفتر نشریه فكاهی «شارلی ابدو» در پاریس هدف حمله قرار گرفت. در این حمله 13 تن كشته و 11 تن دیگر مجروح شدند.
در حملات تروریستی 13 نوامبر (22 آبان) پاریس، فرانسه برای نخستین بار در تاریخ خود هدف عملیات انتحاری قرار گرفت. در این حملات كه گروه تروریستی داعش مسوولیت آن را برعهده گرفت، 130 نفر جان خود را از دست دادند و بیش از 350 نفر دیگر مجروح شدند.
پس از این حمله تروریستی پاریس، در سراسر فرانسه وضعیت فوق العاده اعلام شد.
در گزارش كمیسیون پارلمانی فرانسه آمده بود كه بطور كلی اعلام حالت فوق العاده در فرانسه و عملیات «سانتینل» (Sentinelle) (گشت شهری پلیس) كه دستور آن پس از حملات تروریستی صادر شد، تاثیر قابل توجهی در اوضاع امنیتی خاك فرانسه نداشته است.
اروپام ** 9053**1479