به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا از اتاق ایران، احمد زمانیان، عضو كمیسیون حمل و نقل، لجستیك و گمرك اتاق مزبور درباره اوضاع مرزی ایجاد شده گفت: تحولات تركیه باتوجه به اینكه این كشور مسیر و راه اتصال ایران به اروپاست، بیشك بحث صادرات و اقتصاد ایران را هم تحت تاثیر قرار میدهد، چنانكه از شب گذشته عبور و مرور كامیونهای ایرانی از مرزهای تركیه ممنوع شده است و تا زمانیكه رفت و آمد به حالت اولیه خود بازگشت نكند، مشكلاتی ایجاد خواهد كرد.
زمانیان افزود: كامیونهای ایرانی در پشت مرزها مانده بودند، اما این مساله موقتی است و ظرف دو سه روز آینده وضعیت این كامیونها مشخص میشود و همچنین با توجه به اوضاع و احوال موجود از نظر امنیتی رفت و آمد كامیونها در زمان فعلی درست نیست.
پرویز تقوی، ناظر گمركات آذربایجان غربی از بازگشایی مرز بازرگان برای تردد كامیونهای ترانزیتی و تجاری خبر داده است.
گمركات مرزی این استان از ساعت 12 شب گذشته از سوی تركیه بسته شده بود و وزارت راه و شهرسازی نیز اعلام كرده كه در كنار لغو پروازها، تا اطلاع ثانوی حركت كلیه خودروهای باری و مسافری در مرزهای زمینی ایران و تركیه نیز تعلیق خواهد شد.
همچنین بر اساس اعلام این وزارتخانه، سه مرز بازرگان، سرو و خسروی بسته بودند و هیچ ترددی از طریق این سه مرز انجام نمیگرفت.
مجید آقابابایی، مدیركل امور مرزی وزارت كشور نیز از بازگشایی مرز بازرگان برای رفت وآمد كامیونهای ترانزیتی و تجاری خبر داد.
وی درباره آخرین وضعیت مرزهای زمینی و هوایی كشورمان با تركیه گفته است: مرز بازرگان كه مهمترین مرز بین جمهوری اسلامی ایران و كشور تركیه به شمار میرود، از ساعت 13 امروز وضعیتش به حالت عادی بازگشته و اتباع ایرانی از خاك تركیه به كشورمان ورود دارند، همچنین اتباع ترك هم از خاك ایران به سمت تركیه خارج می شوند.
به گفته آقابابایی، ورود و خروج خودروها از مرز بازرگان به حالت عادی برگشته، اما خروج خودروهای سنگین از جمله كامیونها بین ایران و تركیه انجام نمیگیرد تا وضعیت آنها مشخص شود.
به گزارش ایرنا، رییس كنفدراسیون صادرات امروز با یادآوری اینكه كل ترانزیت كالاهای صادراتی ایران به مقصد كشورهای اروپایی از تركیه انجام می شود، تاكید كرده است كه از این بابت، شرایط كنونی آن كشور تاثیر منفی در صادرات كشورمان خواهد گذاشت.
اقتصام**2078** 1559
تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۲
تهران-ایرنا- عضو كمیسیون حمل و نقل، لجستیك و گمرك اتاق ایران گفت: روند فعالیت سازمانها و اداره های دولتی تركیه با كودتا در این كشور كند شده و تا زمانی كه به حالت اولیه بازگشت داشته باشد، زمان نیاز دارد و بنابراین تجارت ایران با اروپا در انتظار عادی شدن شرایط در آن كشور است.