تهران - ايرنا - معاون درمان وزارت بهداشت ، درمان و آموزش گفت:ايمني بيمار و كاهش خطاهاي پزشكي از مهم ترين ويژگي هاي نسل سوم اعتبار بخشي بيمار ستان هاست.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا، محمد ‌آقاجاني افزود: 110 سنجه ويژه ايمني بيمار و كاملاً هدفمند براي تضمين ايمني بيمار و به طور خاص كاهش خطاهاي پزشكي در نسل سوم اعتباربخشي، گنجانده شده است .
معاون درمان وزارت بهداشت، بيمار محوري را از ديگر موارد اين اعتبار سنجي عنوان كرد و گفت: تمركز بر خدمات باليني و وظيفه محوري به جاي بخش محوري، نتيجه گرايي به جاي مستند گرايي نيز از ديگر موارد لحاظ شده در اعتبار سنجي نسل سوم به شمار مي آيد.
وي اجراي نسل سوم اعتباربخشي بيمارستان هاي كشوررا تحول بزرگي در اداره بيمارستان‌هاي كشور دانست و آن را بهترين ابزار و موثرترين روش براي ارتقاي كيفيت خدمات بيمارستاني ، بهتر شدن نتايج درمان، پيشگيري از خطاهاي پزشكي و جلب رضايت مردم، عنوان كرد.

** 248 استاندارد و 903 سنجه در نسل سوم اعتباربخشي بيمارستان هاي كشور
به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي ، وي خاطرنشان كرد: در نسل سوم اعتبار بخشي بيمارستان هاي كشور 248 استاندارد وجود دارد و در مجموع 903 سنجه هستند كه ما بيمارستان‌ها را براساس نحوه عملكردشان با اين استاندارد ها و سنجه ها اعتباربخشي مي كنيم.
اين مقام مسئول در وزارت بهداشت اظهار كرد: با توجه به اين اعتبار سنجي همه بيمارستان ها اعم از بيمارستان دولتي، خصوصي، خيريه و عمومي و يا تك تخصصي مورد اعتباربخشي قرار خواهند گرفت.

**تلاش يك ساله 123 متخصص
آقاجاني در تشريح بيشتر اين اعتباربخشي گفت: نسل سوم اعتباربخشي بيمارستان هاي كشور حاصل كار يك ساله فشرده و مستمر معاونت درمان وزارت بهداشت با كمك 123 استاد دانشگاه، مديران بخش دولتي، مديران بخش خصوصي و صاحبنظران و فعالان اين حوزه است كه براي اجرا آماده شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه افزود: نسل سوم اعتباربخشي بيمارستان هاي كشور
، قبل از ابلاغ براي نظرخواهي به دانشگاه هاي علوم پزشكي و بيمارستان هاي كشور ارسال شد و آنان هم نظرات تخصصي راارائه دادند، تمام پيشنهادات در كميته علمي ، بررسي و ويرايش نهايي براي اجرا، هفته گذشته به طور رسمي توسط وزارت بهداشت به تمام بيمارستان‌هاي كشور ابلاغ شد.
آقاجاني در ادامه به اهميت كارگروهي در اين نسل از اعتبار بخشي اشاره كرد و گفت: در اين اعتبار سنجي به نقش پزشكان و پرستاران توجه ويژه شده است و امتياز هم براي كار گروهي است؛ يعني اگر حاصل كار گروهي بخش پرستار و پزشك مطلوب باشد و منجر به سلامت و رضايت بيماران شود، امتياز لازم ، كسب مي شود.
آقاجاني به كاهش تعداد سنجه‌ها و افزايش عمق آنها به عنوان يكي ديگر از اتفاقاتي كه در نسل سوم اعتبار بخشي بيمارستان ها افتاده است هم اشاره كرد و گفت: ما سنجه ها را از حدود هشت هزار به 903 سنجه كاهش داده ايم و اين به معناي كاستن از سطح است.

**تبديل مستندات كاغذي به مستندات الكترونيكي
وي، كاهش مستندات غير ضروري و تبديل مستندات كاغذي به مستندات الكترونيكي را از ديگر موارد لحاظ شده در اين اعتبار بخشي برشمرد و اظهار كرد: اين عمل براي اينكه هم از كاغذ بازي بيهوده كاسته شود و هم مستندات جهت قابل پيگيري باشد صورت گرفته است.
وي از رويكردهاي ديگر نسل اعتبار بخشي را توجه به استانداردهاي بين المللي عنوان كرد و اينكه هدف وزارت بهداشت، اعتبار بخشي ملي ، نه نسخه هايي از اعتبار بخشي موسسات خارجي در گذشته است .
معاون درمان افزود: براي اينكه اين اعتباربخشي با اعتبار بخشي بين‌المللي منطبق باشد ،سنجه‌ها به گونه اي طراحي شده است تا تاييد انجمن‌هاي بين‌المللي اعتباربخشي را نيز كسب كند.

**ابلاغ نسخه نهايي نسل سوم اعتبار بخشي در هفته گذشته
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: نسخه نهايي نسل سوم اعتباربخشي هفته گذشته براي اجرا ابلاغ شد؛ ضمن اينكه كتاب راهنماي آن نيز در آينده نزديك ابلاغ خواهد شد و استقرار استاندارد هاي موجود در بيمارستان هاي كشور لازم الاجراست.
آقاجاني از برنامه‌ريزي براي تربيت ارزياب‌هاي تخصصي ويژه اين نسل از اعتباربخشي با رويكرد جديد خبر داد و خاطرنشان كرد: ارزيابان ما از اول مهر امسال به طور رسمي ،عمليات ارزيابي اعتباربخشي را در بيمارستان‌هاي كشور انجام مي دهند.
معاون وزير بهداشت اضافه كرد: وزارت بهداشت تمهيدات لازم را براي آموزش و آشنايي كامل بيمارستان‌ها، پزشكان، مديران و پرستاران با برنامه اعتبار بخشي بيمارستان هاي كشور آماده كرده است به گونه اي كه بيمارستان ها نيازمند استفاده از شركت هاي متفرقه در اين خصوص نباشند.
اجتمام(1)**1776