تهران - ایرنا - محققان انستیتوی تحقیقاتی كاولی در علوم نانو واقع در دانشگاه فنی دلفت، نوعی فناوری ذخیره سازی اطلاعات را توسعه دادند كه در آن هر اتم، نماینده یك بیت اطلاعات است.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از نیچر، بر اساس گزارش شركت IBM روزانه 2.5 میلیون ترابایت اطلاعات تولید می شود. ذخیره این اطلاعات نیازمند فضای فیزیكی و انرژی چشمگیری برای به كارگیری و خنك سازی تجهیزات ذخیره سازی است. از گذشته، سیستم های ذخیره سازی اطلاعات با استفاده از ذرات مغناطیسی یا كارت های پانچ پلاستیكی عمل می كردند و برای افزایش ظرفیت ذخیره سازی، اندازه سوراخ ها یا ذرات مغناطیسی را كوچكتر می كردند. اما محققان دلفت به طور كلی فناوری ذخیره سازی اطلاعات را متحول كردند و برای ذخیره اطلاعات از اتم های منفرد بهره گرفتند.
این محققان توانستند روی یك صفحه مربعی شكل با ابعاد 96 در 126 نانومتر از جنس مس، هشت هزار بیت یا یك كیلو بایت اطلاعات را ذخیره كنند. ابعاد این صفحه مسی در حدود 800 برابر كوچكتر از قطر یك تار موی انسان است. در این شیوه، مس نقش زیرساخت را بر عهده دارد و اتم های كلر ساختار اصلی ماتریس ذخیره سازی را تشكیل می دهند. محققان با استفاده از این فناوری می توانند در هر 6.5 سانتیمتر مربع، 500 ترابایت اطلاعات ذخیره كنند. این ظرفیت ذخیره سازی، 500 برابر هارددیسك های تجاری موجود در بازار است.
به عبارت دیگر با استفاده از این فناوری می توان محتوای تمام كتاب هایی را كه تا كنون به رشته تحریر درآمده است، در فضایی به اندازه یك تمبر پستی ذخیره كرد.
در حال حاضر این فناوری در حال آزمایش و بررسی در لابراتوار است، اما محققان امیدوارند در آینده نزدیك بتوانند كاربردهای عملی این فناوری را در اختیار عموم قرار دهند.
علمی (6) ** 9259**1440