زنجان - ايرنا - استاندار زنجان گفت: سياست هاي حمايتي از واحدها به ويژه واحدهاي كوچك صنعتي در اين استان طي مدت سه سال از فعاليت دولت يازدهم نسبت به سياست هاي حمايتي دولت قبلي بسيار موفق بوده است.

جمشيد انصاري شامگاه سه شنبه در سي و چهارمين نشست خبري با اصحاب رسانه استان به وضعيت شركت و واحدهاي توليدي اين استان پرداخت و افزود: 314 مورد از شركت ها و واحدهاي توليدي اين استان از مرداد سال 84 تا خرداد 92، يعني در طول هشت سال فعاليت دولت نهم و دهم تعطيل شدند.
وي اظهار كرد: در فاصله مرداد 92 تا پايان خرداد سال 95، در دوران سه سال فعاليت دولت يازدهم در مجموع 67 واحد صنعتي تعطيل شدند.
انصاري افزود: به طور ميانگين در هشت سال طي 84 تا 92، متوسط سالانه 40 واحد توليدي در اين استان تعطيل شدند و اين در حالي است كه در سه سال گذشته به طور متوسط 22 واحد در هر سال تعطيل شدند.
وي بيان كرد: اين در حالي است كه 45 واحد صنعتي از واحدهاي تعطيلي در اين دوره، دوباره فعال شدند.
استاندار زنجان ادامه داد: بررسي ها نشان مي دهد حدود 72 واحد صنعتي در اين استان امكان راه اندازي دوباره ندارند كه اين مهم يا به دليل فرسودگي است كه بايد واحد جديدي مستقر شود يا نوع محصول توليدي آنها در بازارا حذف شده است.
وي اظهار كرد: اين واحدها وضعيتي دارند كه به هيچ وجه قابليت راه اندازي دوباره ندارند و در مجموع 295واحد صنعتي در اين استان وجود دارد كه در صورت علاقه مندي صاحبان آنها مي توان فعال كرد.

**** زنجان نرخ تورم تك رقمي را تجربه مي كند
استاندار زنجان همچنين، به وضعيت تورم در استان و كشور اشاره كرد و گفت: ارديبهشت امسال نرخ تورم استان 7.7 درصد بود كه با هفت دهم درصد كاهش، در پايان خرداد به هفت درصد رسيد.
وي يادآوري كرد: نرخ تورم در اين استان يك رقمي شده و چند ماهي است مردم رقم هاي پاييني را در اين بخش تجربه مي كند.
انصاري افزود: طي خرداد امسال تلاش دولت و قولي كه در خصوص يك رقمي كردن نرخ تورم در كشور داده بود، نتيجه داد و اين نرخ در خرداد به 9.5 درصد رسيد كه در مقايسه با ارديبهشت امسال با 10.2 درصد، نرخ تورم كشور نيز هفت دهم درصد كاهش يافت و براي اولين بار در طول شش سال گذشته نرخ تورم يك رقمي شد.

**** پيش بيني افزايش 20 تا 25 درصدي خريد گندم در استان
استاندار زنجان در ادامه با بيان اينكه خريد گندم مازاد برنياز كشاورزان اين استان از اواخر خرداد شروع شده است، گفت: تا روز گذشته/دوشنبه/ 123 هزار تن گندم توليدي كشاورزان استان را دولت خريداري كرده است.
وي اظهار كرد: همه گندم براي فروش تحويل داده نمي شود، بخشي را كارخانه ها خوراك دام، مستقيم از كشاورزان خريداري كرده و بخشي ديگر را كشاورز براي مصارف خود در نظر مي گيرد.
انصاري، بيان كرد: خريد گندم كشاورزان استان از دولت نسبت به مدت مشابه سال قبل افزايش قابل توجهي را نشان مي دهد و پيش بيني ها نشان مي دهد ما بتوانيم به رقمي 20 تا 25 درصد بيشتر از سال گذشته برسيم.
وي ابراز كرد: پيش بيني شده در كشور حدود 10 ميليون تن گندم خريداري شود كه بعد از سال 83 اولين سالي است كه در توليد اين محصول كشور خود كفا خواهد شد.
استاندار زنجان گفت: در استان زنجان بيش از 100 هزار تن ذخيره گندم باقيمانده از سال قبل وجود دارد كه وضعيت ذخاير اين محصول مهم در كشور و استان خوب و اميدوار كننده است.
وي ابراز اميدواري كرد، بهاي گندم خريداري شده از كشاورزان نيز با سرعت بيشتري پرداخت شود كه به طور معمول با فاصله يك ماهه پرداخت مي شود.
انصاري افزود: بر اساس آخرين گزارش ها همه افرادي كه تا پايان خرداد گندم خود را تحويل دادند بهاي خود را دريافت كردند.
استاندار زنجان همچنين با اشاره به وضعيت بيمه محصولات كشاورزي استان ادامه داد: سال گذشته بر اساس ضوابط صندوق بيمه محصولات كشاورزي 305 ميليارد ريال خسارت بايد به كشاورزان در بخش هاي مختلف زراعت، باغداري و دام و طيور پرداخت مي شد.
وي اظهار كرد: از اين ميزان مبلغ ،222 ميليارد ريال پرداخت شد و حدود 83 ميليارد ريال آن پرداخت نشده كه بخش عمده آن مربوط به خسارت وارده به محصولات باغي است كه به دليل آنكه محصولات باغي نزديك پاييز در اين استان برداشت مي شود اين پرداخت ديرتر انجام مي شود.
انصاري افزود: در بخش زراعت 92 درصد و دام و طيور 80 درصد و در مجموع 82 درصد خسارت هايي كه بايد صندوق بيمه به كشاورزان پرداخت مي كرد انجام شده و 18 درصد باقميانده است كه اميدواريم هرچه سريع تر پرداخت شود.
وي خاطرنشان كرد: اين عملكرد، كشاورزان را تشويق كرده است كه محصولات خود را بيش از گذشته تحت پوشش بيمه قرار دهند و بر اساس گزارش هاي ارائه شده، امسال نسبت به سال گذشته 15 درصد به بيمه محصولات كشاورزي استان اضافه شده است.
6085/7320