چابهار- ايرنا- مديركل شيلات سيستان و بلوچستان گفت: لايروبي، توسعه و بهسازي بنادر ماهيگيري و صيادي مهمترين نياز صيادان چابهار و كنارك در جنوب استان است.

هدايت الله ميرمرادزهي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: 11 بندر ماهيگيري و جايگاه تخليه صيد در مجموع در حوزه شهرستانهاي چابهار و كنارك براي صيد و صيادي فعال هستند كه همه آنان نياز به توسعه و لايروبي دارند.
وي بنادر صيد و صيادي را شامل رمين، تيس، كنارك، كلات زرآباد، چابهار، پزم، بريس، گواتر، جد، پسابندر و تنگ ذكر كرد.
مدير كل شيلات سيستان و بلوچستان گفت: توجه به مشكلات صيادان و توسعه بنادر استان نمونه اي از تحقق اقتصاد مقاومتي است كه مي تواند به افزايش صيد منجر شود.
ميرمرادزهي بيان كرد: روشنايي، نبود سايبان و عدم روكش مناسب آسفالت مهمترين مشكلات صيادان چابهاري است.
وي ادامه داد: 930 فروند لنج و هزار و 400 فروند قايق صيد و صيادي با حدود 25 هزار نفر صياد دائمي و فصلي در قالب 34 تعاوني صيادي در حوزه چابهار و كنارك فعاليت دارند.
وي افزود: لنج هاي صيادي در برخي بنادر ماهيگيري نمي توانند از يك بندر به بندر ديگر تردد كند كه اين امرسبب خسارت و هزينه مي شود.
مدير كل شيلات سيستان و بلوچستان خواستار حل مشكلات صيد و صيادي شد و افزود: با تاكيدات رهبر معظم انقلاب در خصوص توسعه سواحل مكران، بايد براي رفع موانع صيادان و آبزي پروران اين منطقه تلاش تا مشكلات آنان برطرف شود.
سيستان و بلوچستان به سبب گستردگي منابع آبي داراي 2 اداره كل شيلات در شمال و جنوب استان است كه اداره كل شيلات سيستان مستقر در زابل واقع در شمال استان وظيفه كنترل و حمايت از منابع آبي داخلي و اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان مستقر در بندر چابهار واقع در جنوب استان در حوزه آبهاي درياي عمان فعال است.
شهرستان چابهار از توابع استان سيستان و بلوچستان با 260 هزار نفر جمعيت از شمال به شهرستانهاي نيكشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به كشور پاكستان، از جنوب به درياي عمان(مكران) و از غرب به بندر كنارك متصل است.
بندر زيباي چابهار واقع در قلب مَكُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 كيلومتري جنوب زاهدان مركز استان سيستان و بلوچستان از 2 شهر به نام هاي چابهار و نگور، سه بخش مركزي، دشتياري و پلان، شش دهستان و 549 آبادي داراي سكنه تشكيل شده است.
3043 /8005 /6081