محمود دشت بزرگ دوشنبه در گفت وگو با ايرنا اظهار كرد: طبق پيش بيني ها مصرف برق در تابستان امسال احتمالا هشت درصد رشد خواهد داشت و پيك بار مصرفي از هفت هزار و 300 مگاوات به هشت هزار و 123 مگاوات مي رسد.
وي ميزان توليد انرژي در سال 94 را 31 هزار و 84 ميليون كيلووات ساعت عنوان كرد و افزود: مشتركان زيرپوشش شركت برق منطقه اي خوزستان پارسال 11 هزار و 193 ميليون كيلو وات ساعت مصرف داشتند كه نسبت به سال 93، پنج درصد رشد داشته است.
به گفته وي، در سه ماهه نخست امسال نيز هفت هزار و 444 ميليون كيلووات ساعت مصرف داشتيم.
دشت بزرگ اظهار كرد: اوج بار مصرف (پيك بار) امسال در روز 26 تير اتفاق افتاد كه دماي هوا 50 درجه سانتيگراد بوده و پيك بار مصرفي به هفت هزار و 819 مگاوات رسيد كه اين رقم نسبت به پارسال 1.5 درصد و به نسبت 11 تير پارسال، 14.6 درصد رشد داشته است.
به گفته وي، پيك بار پارسال هفت هزار و 521 مگاوات بوده كه در 17 مرداد 94 اتفاق افتاده است.
وي افزود: بر اساس مطالعاتي كه پارسال انجام شد، در خوزستان 187 روز در سال (شش ماه) دما بالاي 37 درجه بوده كه به اين ترتيب صنعت برق دچار تنش مي شود و نياز به مديريت مصرف و همكاري مشتركان و تمام مصرف كنندگان دارد.
دشت بزرگ با بيان اينكه مصرف بيش از هفت هزار مگاواتي، شبكه برق را دچار تنش مي كند، توضيح داد: با توجه به اينكه پنج درصد از ساعت هاي سال (223 ساعت) بار بالاي هفت هزار مگاوات بوده بنابراين اگر مصرف را در اين مدت مديريت كنيم و به كمتر از هفت هزار مگاوات برسانيم مشكلي نخواهيم داشت.
وي اضافه كرد: وضعيت شبكه برق خوزستان در روزهاي عادي (كه دما 37 درجه سانتيگراد است) سه هزار و 500 مگاوات است ولي با افزايش دما در تابستان به بالاي هفت هزار مگاوات مي رسد كه اين وضعيت تنها در خوزستان حاكم است.
دشت بزرگ همچنين به مطالعات انجام شده درباره ارتباط دما و افزايش مصرف انجام شده اشاره كرد و گفت: وقتي دما در بازه 27 تا 35 درجه سانتيگراد باشد به ازاي هر درجه افزايش دما، مصرف 64 مگاوات افزايش مي يابد و در بازه 35 تا 40 درجه سانتيگراد به ازاي هر درجه افزايش ما، مصرف 275 مگاوات بيشتر مي شود.
وي ادامه داد: در بازه 40 تا 48 درجه سانتيگراد به ازاي هر درجه افزايش دما، مصرف برق 191 درجه و وقتي دما بيشتر از 48 درجه باشد به ازاي هر درجه افزايش دما، مصرف 112 مگاوات بالا مي رود.
* 'تنش برق' در بحران گرما
مديرعامل برق منطقه اي خوزستان گفت: شركت هاي برق منطقه اي از سال هاي گذشته با 'تنش باري' روبه رو بودند؛ همانطور كه شركت هاي آب با 'تنش آبي' روبه رو هستند.
وي افزود: دوره گرما در خوزستان از ابتداي خرداد تا پايان شهريور است كه معمولا دما به بالاي 40 درجه مي رسد.
دشت بزرگ با اشاره به پيش بيني هايي كه براي توسعه و پايداري شبكه و كاهش خاموشي ها انجام شده گفت: قرار است چهار پروژه با سرمايه گذاري 33 ميليارد و 950 ميليون ريال امسال اجرا شود.
وي افزود: امسال 932 كيلوولت آمپر و 94 كيلومتر مدار به شبكه اضافه مي شود همچنين 42 بانك خازني به ميزان 200 مگاوار توان به شبكه تزريق مي شود.
دشت بزرگ اضافه كرد: امسال در راستاي اقتصاد مقاومتي برنامه ريزي شده 37 كيلومتر مدار هادي پرظرفيت به خطوط قبلي اضافه شود.
* تجهيزات 50 ساله
اين مقام مسئول همچنين گفت: رشد بار متناسب با رشد توسعه شبكه نيست و اين مساله باعث شده از تجهيزات بيش از ظرفيت آنها استفاده شود به طوري كه از بعضي از ترانسفورماتورها بيش از 95 درصد ظرفيت آنها بارگيري مي كنيم، اين در حاليست كه نبايد بيش از 70 درصد ظرفيت اين تجهيزات از آنها بهره برداري كرد زيرا باعث كاهش طول عمر و آسيب به تجهيزات شبكه يا حوادث احتمالي خواهد شد.
به گفته وي، به طور مثال در دزفول و بعضي از مناطق اهواز تجهيزاتي وجود دارد كه عمر آنها به بيش از 50 سال مي رسد به همين دليل است كه با وجود تمام برنامه ريزي، قطع برق و خاموشي هاي پيش بيني نشده در شبكه اتفاق مي افتد.
وي با بيان اينكه خوزستان به شبكه برق سراسري متصل است و در زمان نياز تبادل انرژي انجام مي شود، اظهار كرد: در خوزستان 70 درصد بار مصرفي مربوط به منازل مسكوني و عمومي و بيشتر سرمايشي است اين در حاليست كه در كشور 33 درصد بارمصرفي مربوط به مصارف خانگي است بنابراين مديريت مصرف خانگي مديريت مصرف 70 درصد مصرف است.
دشت بزرگ با تاكيد بر برنامه ريزي روي مصارف، توصيه كرد: براي كاهش مصرف در خانگي مشتركان لازم است استفاده از لامپ كم مصرف، توجه به رده انرژي وسايل برقي و استفاده از وسايل مصرفي با برچسب انرژي A به بالا، تنظيم دماي داخل ساختمان بين 23 تا 25 درجه، استفاده نكردن از وسايل پرمصرف در اوج بار (از ساعت 13 تا 17 و از ساعت 19 تا 23) ، استفاده حداكثري از نورطبيعي، خاموش كردن تجهيزات برقي و سرمايشي در هنگام خروج طولاني مدت از منزل، تعديل روشنايي محوطه هاي عمومي، كاهش مصرف وسايل سرمايشي در ادارات، استفاده از پنجره هاي دو جداره، قرار ندادن تجهيزات برقي همچون تلويزيون و رايانه در حالت آماده به كار را انجام دهند.
وي افزود: ارائه راهكارهاي كاربردي به صنايع براي كاهش مصرف و برگزاري جلسات براي انتقال زمان تعميرات به زمان غير از پيك مصرف برق و طرح ذخيره عملياتي نيز از ديگر اقدامات است.
* تعطيلي ادارات در ساعت 13
دشت بزرگ همچنين با بيان اينكه مديريت مصرف برق در ادارات مي تواند بسيار تاثيرگذار باشد، افزود: به استانداري پيشنهاد داديم در روزهاي بسيار گرم در زمان اوج مصرف ادارات در ساعت 13 تعطيل شوند.
وي اضافه كرد: همانگونه كه در زمان آلودگي هوا تهران تعطيل مي شود در خوزستان در زمان بحران گرما و افزايش دما به بيش از 49 درجه سانتيگراد كه مهم تر از گرد و غبار است نيز مي توان ادارات را تعطيل كرد.
به گفته وي، بر اساس پيش بيني هواشناسي و با تصميم گيري ستاد مديريت بحران استان مي توان براي برنامه ريزي تعطيلي ادارات را برنامه ريزي كرد.
خوزستان رتبه نخست توليد برق در كشور را دارد و شركت برق منطقه اي خوزستان 15 درصد شبكه بار سراسري را دارد كه مقام دوم پس از شركت برق منطقه اي تهران است.
اين شركت وظيفه تامين برق مطمئن و پايدار در خوزستان و كهگيلويه و بويراحمد است و مساحت 81 هزار كيلومتر را پوشش مي دهد.
ظرفيت منصوبه نيروگاهي در اين شركت 12 هزار و 473 است كه همه آن مربوط به خوزستان است. 70 درصد برق خوزستان از نيروگاه هاي حرارتي تامين مي شود. عمده مصرف برق توليد شده در خوزستان به مصرف اين استان مي رسد و كهگيلويه 400 مگاولت مصرف دارد.
7151/ 6037
تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۷
اهواز – ايرنا – مديرعامل شركت برق منطقه اي خوزستان از پيش بيني افزايش هشت درصدي مصرف برق در اين استان خبر داد و گفت: به ستاد مديريت بحران پيشنهاد شده كه در زمان شدت گرما ادارات در ساعت 13 تعطيل شوند.