تهران- ايرنا- يك مطالعه تازه نشان مي دهد مصرف بيشتر خوردني هاي حاوي چربي هاي سالم مانند آجيل، دانه ها و روغن هاي گياهي همراه با كاهش مصرف چربي حيواني و كربوهيدرات هاي تصفيه شده مي تواند به پيشگيري از ديابت نوع 2 و كنترل آن كمك كند.

به گزارش ايرنا از پايگاه اينترنتي هلث دي، مطالعه گسترده محققان دانشگاه تافتس در بوستون نشان داد تغييرات ياد شده در رژيم غذايي مي تواند سطوح قند خون را كاهش دهد و حساسيت به انسولين را افزايش بخشد.
داريوش مظفريان رييس دانشكده علم و سياستگذاري تغذيه فريدمن در تافتس در نشست خبري در اين دانشگاه گفت: دنيا با اپيدمي مقاومت در برابر انسولين و ديابت مواجه است. نتايج مطالعه ما نشان مي دهد كه براي درمان اين بيماري و پيشگيري از آن بايد خوردني هاي چرب همچون گردو، دانه آفتابگردان، سويا، بذر كتان، ماهي ها و ديگر روغن هاي گياهي را به جاي غلات تصفيه شده، نشاسته، قند و چربي هاي حيواني، مصرف كرد.
محققان براي تشخيص اثر انواع چربي هاي خوراكي و كربوهيدرات ها روي فاكتورهاي خطر اصلي ابتلا به ديابت،نتايج 102 مورد آزمايش مربوط به چهار هزار و 60تن را بررسي كردند.
شركت كنندگان در اين مطالعه از وعده هاي غذايي و مقدار مختلف چربي ها اشباع شده و كربوهيدرات ها مصرف كرده بودند و محققان تاثير متفاوت رژيم غذايي را روي سلامتي متابوليسم بدن آنها بررسي كردند كه شامل قند خون و سطوح انسولين و نيز حساسيت و توليد انسولين مي شود.
نتيجه تحقيق اين بود كه پس از يك رژيم غذايي غني از چربي هاي اشباع نشده به جاي وعده هاي غذايي حاوي كربوهيدرات يا چربي اشباع شده، تنظيم قند خون بهبود مي يابد.
مظفريان گفت: اين پيامي مثبت براي عموم است كه از مصرف چربي هاي سالم نگران نشويد.
اين مطالعه 19 جولاي در مجله كارشناسي PLOS Medicine منتشر شد.
علمي **1311**2017